آخرین اخبار:
کد خبر:۳۶۴۱۶۹
پیشکسوت علم فیزیک ایران در دانشگاه کاشان:

وضعیت کیفی پژوهش در ایران مطلوب نیست

محقق و پیشکسوت علم فیزیک ایران در زنگ اندیشگاه پیشرفت علم دردانشگاه کاشان گفت: سهم پژوهش ایران از تولید ناخالص داخلی نیم درصد است.
وضعیت کیفی پژوهش در ایران مطلوب نیست

به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از اصفهان، فرهاد اردلان، محقق و پیشکسوت علم فیزیک ایران، در زنگ اندیشگاه پیشرفت علم در ایران در دانشگاه کاشان با بیان اینکه سهم پژوهش ایران از تولید ناخالص داخلی نیم درصد است، گفت: در حالی که در سند چشم انداز 20 ساله کشور پیش بینی شده که رقم سهم پژوهش باید به دو و نیم درصد برسد.

 

وی با بیان اینکه اگر بخواهیم کار جدید علمی ارائه دهیم باید به گذشته و تاریخچه علم بیندیشیم، افزود: ورود علم به ایران از سالهای 1310 تا 1313 در دانشگاه تهران بود که در این زمان یک سری افراد در زمینه علوم کارشان را شروع کردند.

 

محقق و پیشکسوت علم فیزیک ایران با اشاره به اینکه علم در این دوران تنها آموزش بود نه پژوهش، تصریح کرد: در سال 1370 با ایجاد دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان و پژوهشگاه دانش‌های بنیادی IPM و راه‌اندازی دوره دکترا در دانشگاه شریف علم به معنای واقعی و متعارف جهانی هم در سطح آموزش و هم در بعد پژوهش در ایران شکل گرفت.

 

اردلان به رتبه 17 ایران در تولید علم اشاره کرد و بیان داشت: رتبه ایران به لحاظ کمی خوب؛ ولی وضعیت کیفی پژوهش در ایران بسیار پایین است.

 

وی با بیان اینکه تعداد مقالات و ارجاعات علمی اعضای هیات علمی دانشگاه‌های ایران از سال 1998 تا 2014 رشد یافته افزود: کیفیت علمی ایران به طور مطلق ثابت بوده و بر خلاف آن چیزی که ادعا می‌شود ما به طور نسبی عقب رفتیم؛ ولی کشورهای دنیای سوم مانند چین، برزیل و هند رشد علمی بسیارخوبی داشته‌اند و مقالات این کشورها نسبت به ایران پذیرفته می‌شود.

 

محقق و پیشکسوت علم فیزیک ایران، ورود علوم بین رشته‌ای و جدید را برای توسعه علمی لازم دانست و خاطرنشان کرد: ایجاد مراکز تحقیقاتی و برگزاری سمینارهای علمی و تبادل اطلاعات گامی در راستای پیشرفت علم در ایران است‌.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار