کد خبر:۳۶۴۵۱۸
از گوشه کنار نشریات دانشجویی؛

رسوایی بزرگ!!!

اکنون بهترین زمان است تا از مسئولان خواسته شود نسبت به این مساله واکنش نشان دهند و تکلیف این ماجرای چندین ساله را روشن کنند. البته نکته جالب در این میان، روزه‌ سکوتِ دو نفر از سردمداران این موج رسانه‌ای است؛ یعنی معصومه ابتکار و بیژن زنگنه. البته این رویکرد قطعا بیشتر از چند روز دوام نخواهد داشت و این دو نفر هم مجبور به پاسخگویی درباره این رسوایی بزرگ و دعاوی دروغین خود درباره بنزین داخلی خواهند بود.

گروه دانشگاه«خبرگزاری دانشجو»، به نقل از نشریه پاکت خبر،دانشگاه سیستان و بلوچستان:ماجرا از اظهارنظر دو عضو ارشد کابینه دولت یازدهم آغاز شد: بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت و معصومه ابتکار، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست. این دو نفر از روزهای آغاز به فعالیت خود در کابینه آقای روحانی، با خودکفایی در زمینه تولید بنزین مخالفت کردند و برای خلاصی از شر آن، آلاینده بودن این نوع بنزین را به تیتر نخست رسانه‌ها کشاندند.

چندین ماه طول کشید تا جار و جنجال تولید بنزین در داخل و توقف آن توسط وزارت نفت که با همراهی سازمان حفاظت محیط زیست صورت گرفت، پای نمایندگان مجلس را هم به میان بیاورد و کار به تحقیق در این زمینه کشیده شود. کمیسیون انرژی مجلس هم وارد ماجرا شد و مسئولیت ارزیابی کیفیت بنزین تولید داخل را برعهده گرفت.

این ماجرا ادامه داشت تا اینکه چند روز پیش، پس از تکذیب کمیسیون انرژی مجلس در مورد سرطانزا بودن بنزین داخل، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس نیز صراحتا از پاک بودن بنزین تولید پالایشگاه‌ها سخن گفت؛ مساله‌ای که به یک جنجال یکساله پایان داد و مهر تکذیب به آن زد. پس از اعلام این مطلب، محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت هم در حاشیه آخرین جلسه هیئت وزیران و در جمع خبرنگاران، در پاسخ به سوالی مبنی بر گزارش کمیسیون بهداشت درباره عدم سرطان‌زا بودن بنزین‌های تولید داخل گفت: «دولت سرطان‌زا بودن بنزین تولید داخل را رد می‌کند چرا که در این صورت جلوی آن را می‌گرفت.» انتشار این اظهارنظر نوبخت در رسانه‌های مکتوب و تصویری، موج جدیدی از انتقادات نسبت به وزارت نفت و سازمان حفاظت از محیط زیست را به همراه داشت.

در گزارش کمیسیون بهداشت و این ماجرای به شدت غم انگیز ذکر چند نکته ضروری به نظر می رسد:

1. از بین رفتن خودکفایی بنزین، علل پشت پرده آن: وابستگی شدید ایران به واردات بنزین و نقش کلیدی آن در تأمین نیاز کشور سبب شد تا آمریکا در تیرماه 89، تحریم فروش بنزین به ایران را مصوب کرده و اجرایی کند. مسئولین وقت برای خنثی سازی این سیاست کشورهای غربی، تأمین بنزین اکتان‌افزا را با همکاری پتروشیمی‌های کشور کلید زدند، به طوری که مقدار بنزین تولیدی شرکت‌های پتروشیمی در آن دوره زمانی به حدود 15 تا 20 میلیون لیتر در روز رسید و این برنامه‌ریزی دشمن ناکام ماند. اما در دولت یازدهم با ادعای آلوده بودن بنزین تولید داخل توسط خانم ابتکار و سیاسی کاری زنگنه، دولت تصمیم بر قطع تولید بنزین داخل کرد و مجوز واردات روزانه 10 میلیون لیتر را صادر کرد و طرح خودکفایی بنزین را از بین برد. این تغییر موضع دولت در قبال بنزین های تولید داخل بسیار قابل تأمل است و حاکی از پشت پرده های این موضوع می باشد. این ماجرا در حالی اتفاق افتاد که چندی پیش شایعه واردات بنزین توسط همسر خانم ابتکار به شدت قوت گرفته بود و تا مدت ها بر سر زبان ها می گشت. اگرچه معصومه ابتکار وارد کننده بودن همسر خود را تکذیب کرد؛ اما پیش از این، مهدی موسوی نژاد عضو کمیسیون انرژی مجلس در مصاحبه با یکی از خبرگزاری ها گفته بود: ظن قوی این است که بستگان مسئولان از طریق واردات بنزین به ثروت و منافعی دست یافته اند. همچنین همسر یک مقام مسئول در دولت واردکننده بنزین است که این امر تردیدها در خصوص پشت پرده واردات بنزین را افزایش می دهد.

2. آلوده بودن بنزین های وارداتی: واقعیت دیگر گزارش کمیسیون بهداشت مجلس، واردات بنزین خارجی با کیفیت پایین آن هم با قیمت 10 تا 12 دلار گران‌تر از بنزین یورو 4 در سطح خلیج فارس است. مطمئنا این موضوع نیازمند بررسی نهادهای نظارتی و امنیتی کشور است تا مشخص شود چه جریان‌هایی با هجمه به بنزین پتروشیمی و قطع تولید آن، راه را برای واردات بنزین بی‌کیفیت خارجی آن هم با قیمت بالاتر از واقع، باز کردند.

3. از بین رفتن پول هنگفت از بیت المال: مبلغ دوميليارد و 160 ميليون دلار حداقل ضرر و زيان واردات بنزين در هفت ماهه سال 93 است كه موجب غبطه شركت هاي پتروشيمي داخل كشور از اين باب است اما اين تنها زيان وارده نيست بلكه بايد به آن ضرر و زيان ناشي از هزينه جمع‌آوري 1/4 ميليارد ليتر بنزين توليدي پتروشيمي‌ها را كه براساس اخبار نادرست خانم ابتكار و آقاي زنگنه از مصرف داخلي جمع‌آوري شد هم به آن افزود كه به ازاي هر ليتر هزينه جمع‌آوري حداقل 500 ريال ضرر و زيان دارد.

4. سوء استفاده ضد انقلاب: اقدام ایران در خودکفایی در تولید بنزین، مصداق موفق خودکفایی و اقتصاد مقاومتی بود که قبل از تحمیل تحریم‌ها به توده‌های ملت اجرایی شد.این نمونه موفق اقتصاد مقاومتی کام آن‌هایی را که مایل به افزایش فشارهای خارجی به نظام بودند، تلخ کرد و ادعای آلاینده بودن بنزین تولید پتروشیمی‌ها تنها بهانه‌ای بود که این جماعت برای زیر سؤال بردن خودکفایی کشور در تولید بنزین مطرح می‌کردند. این ادعا از سوی برخی چهره‌های اصلاح‌طلب در شهرداری تهران، شورای شهر و حامیان فتنه در رسانه‌های اصلاح‌طلب تکرار می‌شد و در آن سوی آب‌ها نیز شبکه‌های رسانه‌ای و ماهواره‌ای بیگانه این موج را تکمیل می‌کردند.متأسفانه پس از روی کار آمدن دولت یازدهم، هجمه به طرح خودکفایی بنزین تشدید شد.در این مدت، رسانه‌های ضد انقلاب به طور تمام‌قد از ادعای دروغین سرطانزا بودن بنزین پتروشیمی حمایت می‌کردند.

5. بر هم زدن آرامش جامعه و بازی گرفتن سلامت مردم: دیوان محاسبات، وزارت بهداشت، شرکت ملی پخش و پالایش و ... همگی سالم بودن بنزین تولید داخل و استاندارد نبودن بنزین وارداتی را تأیید کردند. ایجاد نا امنی روانی در جامعه با طرح موضوع سرطانزابودن بنزین پتروشیمی ها و اینکه آیا دستگاهی حاضر است با هدف اغراض سیاسی آرامش جامعه را برهم بزند نتیجه گیری می شود که در وزارت نفت در سطح معاونت و در سازمان حفاظت از محیط زیست هم رئیس این سازمان و معاون وی نسبت به سرطانزا بودن بنزین و نداشتن کیفیت بنزین تولید داخل موضع گیری کرده اند و به نوعی با سیاسی کاری سلامت مردم را به مخاطره انداخته اند.

6. باطل شدن ادعای آلودگی هوا توسط بنزین داخل و پاکیزه شدن هوا به واسطه واردات بنزین

و چندین موارد دیگر.......

به نظر می‌رسد اکنون بهترین زمان است تا از مسئولان خواسته شود نسبت به این مساله واکنش نشان دهند و تکلیف این ماجرای چندین ساله را روشن کنند. البته نکته جالب در این میان، روزه‌ سکوتِ دو نفر از سردمداران این موج رسانه‌ای است؛ یعنی معصومه ابتکار و بیژن زنگنه. البته این رویکرد قطعا بیشتر از چند روز دوام نخواهد داشت و این دو نفر هم مجبور به پاسخگویی درباره این رسوایی بزرگ و دعاوی دروغین خود درباره بنزین داخلی خواهند بود.

 

شما می توانید جهت بازدید و دریافت نشریات دانشجویی به سایت پاتوق آزاداندیشی نشریات دانشجویی مراجعه کنید.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
حمید
Iran (Islamic Republic of)
۰۸ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۷
بر فرض که خوردن وبردن کی میخواد جلوشون رو بگیره ،یعنی خدایش نمیشد هموه بنزین بی کیفیت داخلی رو با تلاش درستش کرد . به قول قدیمیا بهتر را ه حل مسئله خذف صورت مسئله است . بی خیال خود کفایی و تولید ملی و از این حرفا اینه که برا مسئولین وزارنت نفت و محیط زیست آب ونون نمیشه
0
0
r
Iran (Islamic Republic of)
۰۹ آبان ۱۳۹۳ - ۰۷:۰۶
واقعا تاسف اوره .نمایندگان مجلس چرا کاری نمیکنند از گروهبان زنگنه میترسن یا ژنرال میبیننش؟؟؟؟
0
0
بهلول مرودشت
Iran (Islamic Republic of)
۰۹ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۳
وقتی مسولین با دولت زحمتکش سابق بر روی ساده زیستی و اشرافیگری مشکل دارند باید محصولات داخلی فدای هوای نفس عده ای شود که اعتقادی به اقتصاد مقاومتی ندارند . البته از راه واردات عده ای سود بیشری می برند وثروت اندوزی می کنند
1
0
محسن از مشهد
Iran (Islamic Republic of)
۰۹ آبان ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۶
یعنی به زبان ساده معاون ریاست جمهوری و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست ابتکار و وزیر نفت زنگنه در یک اقدام {غیر واقعی} هماهنگ توانستند بنزین سالم تولید داخلی پتروشیمی را سرطان زا معرفی و تولید بنزین داخلی را متوقف سپس با صدور مجوز واردات دهها میلیون لیتری واردات بنزین ناسالم خارجی بصورت روزانه توسط بستگان خویش آنهم خیلی گرانتر از قیمت بنزین دارای یورو 4 در سطح خلیج فارس کلی از صندوق بیت المال مسلمین را به ناحق تصاحب نمایند مگر میشود این جنین تصمیمات مهمی را به تنهایی توسط فقط دو تن از اعضای کابینه صورت گرفته و جالبتر اینکه اجرایی هم شود بدون اینکه آب از آب تکان بخورد ؟ جای بسی تاسف است ! قابل توجه دستگاههای محترم نظارتی و امنیتی کشور ............ والسلام
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار