به گزارش "خبرگزاری دانشجو"، اسماعیل کوثری دیروز در مراسم یادواره شهدای دانشجو که به همت بسیج دانشجویی در دانشگاه مفید قم برگزار شده بود، گفت: امپراطوری انگلیس تا سال 32 حاکم مطلق بر ایران بود. با طراحی کودتای 28 مرداد، آمریکا توانستخود را به جای انگلیس ابر قدرت منطقه و جهان معرفی کند و تسلط نظامی و سیاسی بر ایران را به دست بگیرد.
وی ادامه داد: ملی شدن صنعت نفت برای چپاولهای آمریکا چالش ایجاد کرده بود، از این رو آمریکا پذیرفت که برای کودتا سرمایه گذاری کند تا بتواند این موضوع را به اثبات برساند که من حاکمیت و تسلط کامل بر امور ایران را در دست دارم.
نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به مسئله کاپیتولاسیون خاطرنشان کرد: آمریکاییها 25 سال بر منطقه و خصوصا ایران مسلط شدند تا دو مسئله را دنبال کند؛ اولا مسئله نفت و ثانیا مسئله گسترش اسرائیل؛ که تا قبل از انقلاب اسلامی ایران هم در این دو امر با موفقیت در حال پیشروی بود.
کوثری گفت: آمریکا و اروپا برای فعال نگاه داشتن صنایع خود به نفت خاورمیانه نیازمند بودند، از این رو باید زمینهای را فراهم میکردند تا بتوانند به راحتی و بدون کمترین هزینهای بر صنایع نفتی کشورهایی چون ایران مسلط شوند، از این رو 50 تا 80 هزار نفر از مستشاران خود را برای مدیریت بر امور ایران اعزام کردند و شاه هم یک مترسک بیشتر نبود.
وی ادامه داد: این نفوذ آمریکاییها تا جایی زیاد شده بود که به ایرانیها اجازه یادگیری صنایع اولیه و پیش پا افتاده را هم نمیدادند، تا زمانی که انقلاب اتفاق افتاد و در این زمان بود که آنها پا به فرار گذاشتند.
نماینده مردم تهران در مجلس در ادامه سخنان خود به حضور دانشجویان و بصیرت آنها اشاره کرد و گفت: قشر دانشجو در این زمان پا به میدان گذاشت و مرکز توطئه یعنی لانه جاسوسی را هدف خود قرار داد و اینجا بود که اقدام بزرگی از سوی دانشجویان انجام شد و حمایت حضرت امام(ره) موجب شد که ترس واقعی در دل دشمن ایجاد شد.
کوثری افزود: در پی این واقعه بود که آمریکا به ناچار تصمیم بر حمله نظامی گرفت و چون نسبت به ایران و تشکیلات و ارتش شناخت کامل داشتند، بر آوردشان این بود که میتوانند سه روزه استان خوزستان را بگیرند و هفت روزه به تهران برسند.
وی به ناکامی آمریکا در رسیدن به اهداف خود اشاره کرد و افزود: دو عامل موجب شد که دشمنان در همان ابتدای راه نتوانند به هدف خود برسند، اولا رهبری امام خمینی(ره) و ثانیا حضور گسترده مردم از جمله دانشجویان در صحنه نبرد.
این یادگار هشت سال دفاع مقدس، حضور دانشجویان در جنگ را بسیار تاثیر گذار دانست و خاطر نشان کرد: دو شهید بزرگوار دانشجو مهدی زینالدین و شهید حسن باقری با باوری که به خدا داشتند، در شناسایی آنقدر دقیق بودند که همه سیاستمداران دنیا انگشت به دهان مانده بودند.
کوثری ادامه داد: اگر امروز در کشور امنیت برقرار است این از برکت خون شهدا و کسانی است که پشت ولایت ایستادند؛ وگرنه کشورهای همسایه به دلیل نداشتن رهبری دیندار و بسیجیان ولایتمدار به این روز افتادهاند.
وی در ادامه با تاکید بر حضور شخصیتهایی چون شهید حسن طهرانی مقدم در جبهه، به حضور وی در در عملیات خیبر سال 62 اشاره کرد و گفت: حاج حسن طهرانی مقدم نماز اول وقت و زیارت عاشورای خود را ترک نمیکرد و این معنویت جوانان بود که موجب پیروزی انقلاب اسلامی شد.
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه ایران در میان کشورها کمترین سرانه نظامی را به خود اختصاص داده است، عنوان کرد: بچههای انقلاب به خاطر عشقی که به ولایت داشتند اینچنین عمل میکردند و آنها عاشق خدا بودند.
کوثری گفت: اینکه اسرائیل دست به کار شد تا این نخبگان علمی و معنوی را به شهادت برساند، به خاطر تولید 20 درصد بود، امثال شهید شهریاری، علی محمدی و آقای عباسی که زخمی شده بود و دیگر شهدای هستهای به خاطر صرف فعل "ما میتوانیم" به شهادت رسیدند و به خاطر ایمانی که به خدا داشتند علم و دانش خود را در اختیار نظام قرار دادند.