به گزارش خبرنگار"خبرگزاری دانشجو" از مشهد، ابراهیم حاتمی کیا دقایقی پیش در یادواره 44 شهید دانشجوی دانشکده منتظری مشهد در سالن ورزشی این دانشکده که توسط بسیج دانشجویی برگزار شد گفت: کتاب شهدای دانشجویی «پایان نامه سرخ» کار ارزندهای است.
این کارگردان سینما بیان داشت: از جنگ چند وقت میگذرد و تازه این کتابها در میآید، اتفاقی است که رهبری هم می گویند چرا بچههای ما قلم دستشان نیست؟
وی گفت: اعتقاد دارم یک سوت خمپاره که در جبهه میآید، به عدد آدم هایی که سوت را میشنوند شخصیت و حالت وجود دارد؛ اما متأسفانه در قلم کتابهایی که درباره جنگ نوشته می شود شبیه هم هستند.
حاتمی کیا افزود: میبینیم آمریکاییها در هر مسئلهای که به وجود میآید و یک پزشک یا سربازشان اسیر میشود، جنگ روانی میسازند و کمتر از یک سال کتابش چاپ شده و از آن فیلم هم ساخته شود؛ اما متأسفانه در ایران این امر بسیار ضعیف است.
کارگردان سینما گفت: ما در آبادان کتاب از کارگران انگلیسی داریم؛ اما از کارگران پالایشگاههای خود نداریم.
وی به نگارش کتاب «من زنده ام» توسط معصومه آباد اشاره کرد و بیان داشت: ایشان کتابی زیبا و خوب نوشته اند که من نیز آن را خوانده ام؛ اما این کتاب 30 سال بعد از جنگ نوشته شده که بسیار دیر است.
حاتمی کیا به انتقاد از کلیشه ای بودن بسیاری از آثار مربوط به دفاع مقدس، گفت: در بسیاری از موارد آثاری در رابطه با دفاع مقدس نداریم و آنچه می گوییم نیز تکیه بر کلیشه هاست، جسارت در آن نیست، متفاوت نمی نویسیم و احوالات شخصی خود را بروز نمیدهیم.
کارگردان سینما با اشاره به این که این سطح آثار برای بچه های جنگ کم است، تصریح کرد: باید خیلی بیشتر برای این بچه ها کار شود تا آنان را بیشتر بشناسیم، امیدواریم تحولی رخ دهد و اگر منتظر تغییری از بالا به پایین هستید باید بگویم هیچ اتفاقی نخواهد افتاد و هر اتفاقی قرار است بیفتد باید از پایین به بالا باشد، خودتان باید دست به کار شوید و خاطرات فرزندان خود را جمع کنید.