کد خبر:۳۷۵۳۷۸
همایش "پژوهش، استان و توسعه"-5
بحری ثالث: بانکهای ایران باید به سمت بانکداری اجتماعی سوق یابند
عضو هیات علمی دانشگاه ارومیه با بیان اینکه بانکها در بخش اقتصاد و عدالت محوری نقش آفرین باشند، گفت: بانکهای ایران باید به سمت بانکداری اجتماعی سوق یابند.
به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از ایلام، جمال بحری ثالث، عضو هیات علمی دانشگاه ارومیه به نیابت از غلامحسین تقی نتاج، مدیر عامل بانک مهر اقتصاد کشور در همایش ملی "پژوهش، استان و توسعه با نگاهی به بایدها و نبایدهای برنامه ششم توسعه" که 25 و 26 آذرماه با حضور مسئولان ملی و استانی در هتل زاگرس ایلام برگزار میشود، گفت: با وضعیتی که بازار اقتصادی کشورمان در زمان حاضر دارد بانکها و فعالیت آنها میتواند بر رشد اقتصادی کشور تاثیر به سزایی داشته باشند.
وی با اشاره به کلام مقام معظم رهبری مبنی بر اقتصاد مقاومتی، اقتصادی عدالت محور است، افزود: شاخص عدالت اقتصادی و اجتماعی یکی از شاخصهای مهم در توسعه است که باید بر آن نه برای کاهش فقر بلکه در راستای تولید ثروت توجه ویژه شود.
عضو هیات علمی دانشگاه ارومیه بند اساسی پژوهش را تبدیل شرایط آرمانی به خوداتکایی و فرصت دانست و تصریح کرد: بازار سرمایه در ایران ضعیف عمل میکند و بانکها نقش بازار سرمایه را برای کشورمان ایفا میکنند، رشد اقتصادی نمیتواند بدون عامل سرمایه به وجود آید.
بحری، بانک را یکی از مهمترین سیستمهای مالی عنوان کرد که میتوانند ارائه دهنده خدمات پولی باشند، گفت: شما اگر پژوهشهای 6 سال گذشته ملل غربی را مطالعه کنید با کلید واژه بانکداری اجتماعی روبرو خواهید شد، در این سیستم، بانکها در بخش اقتصاد و عدالت محوری نقش آفرین میباشند تا مردم به سوی سرمایه گذاری راغب شوند، بانکهای ایران نیز باید به سمت بانکداری اجتماعی سوق یابند.
وی با بیان اینکه در دنیای امروز، شرکتها به دنبال ارزش آفرینی هستند و ریشه ارزش آفرینی از نیروی انسانی کارآمد، ساختارهای مناسب و مشتری مداری برگرفته میشوند، تاکید کرد: اگر بانکهای ما به دنبال افزایش سود خود بدون توجه به توسعه و مشتری مداری باشند روند بانکداری اجتماعی در ایران تحقق نخواهد یافت، با توجه اینکه تعداد بانکها و رقابت میان آنها در ایران رو به افزایش است بنابراین لازم است بانکهای ما نیز به این سمت و سو حرکت کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه ارومیه ویژگیهای بانکداری اجتماعی را جذب نقدینگی، اهدای تسهیلات برای کمک به رشد، توسعه اقتصادی و فعالیت در راستای تحقق رسالتهای اجتماعی اعلام کرد و ادامه داد: در کشورهای غربی، بیشتر سازمانهایی که در انجام فعالیتهای عام المنفعه دخیل هستند به موسسهها و بانکها مرتبط هستند؛ زیرا بانکها میخواهند این پیام را منتقل کنند که هرچقدر منفعت سودشان افزایش یابد به نفع اقشار مختلف جامعه خواهد بود.
بحری لقب بانکهای اجتماعی را بانکهای باوجدان دانست و تصریح کرد: این بانکها تلاش میکنند سرمایه گذاریهایی انجام دهند که سود آن مشمول حال لایههای مختلف اجتماع شود، بانکهای مذکور به صورت ممدوح و مطلوب با سرمایه داران، بدهکاران و آحاد جامعه تعامل میکنند، کشور ما نمیتواند با کسب و کارهای کوچک به پیشرفت نائل آید.
وی با تاکید بر اینکه حافظه مردم جامعه ما درمورد طرحهای زود بازده مطلوب نیست، گفت: آمارها نشان میدهد که این طرحها، نه تنها کمکی به مردم و مخاطبین خود نکردند بلکه بخش تقاضا و به طبع آن، تورم را به شدت افزایش دادند، در تمام دنیا بحث طرحهای زودبازده با کاهش فقر و توانمندسازی عجین شده اما ما دیدیم که در کشور ما کسانی که به این طرحها دست زدند با مشکلات عدیدهای مواجه شدند.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
با سلام و احترام خدمت فرهیختگان. و تشکر از درج مطالب منتشر شده فوق. بنده نیز مطالب فوق در خصوص بانکداری اجتماعی و عدالت را تائید و افتخار میکنم جناب دکتر بحری استادم بوده در محضر ایشان آموختم کاستی های دانش مالی را. و اجرکم عندالله. حیدرنیا
پاسخ