کد خبر:۳۸۲۲۷۵
از گوشه کنار نشریات دانشجویی؛

رسانه، امانتی که در دست ماست...

نتیجه بزرگ‌نمایی و کوچک‌نمایی پدیده‌ها، ایجاد نارضایتی در جامعه، از بین رفتن اعتماد مردم به مطبوعات و دور شدن از رسالت حقیقی رسانه خواهد بود.

گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، به نقل از نشریه پایش، دانشگاه علوم پزشکی تبریز: یکی از موارد اخلاقی که قلم بدستان و نویسندگان در راستای هدف خود یعنی آگاهی‌بخشی به جامعه و تاثیرگذاری مثبت، باید بدان توجه کنند رعایت آزادی قلم و پرهیز از هر گونه بزرگ و یا کوچک‌نمایی حقیقت است. بی‌توجهی به این اصل ضربه بزرگی به هنر نویسندگی وارد می‌کند، با این حال گاهی از سوی برخی نشریات رعایت نمی‌شود.

 

نمونه‌ای از این بزرگ‌نمایی و ایجاد التهاب در جامعه را بر سر موضوع "پرونده فساد 12 هزار میلیاردی" در برخی از روزنامه‌ها دیدیم که نارضایتی مردم و مسؤلین را در پی داشت.

 

ماجرا از این قرار بود که به دنبال انتشار اخباری ضد و نقیض از یک پرونده فساد بانکی در کرمان، برخی روزنامه‌ها قبل از انجام تحقیقات لازم و روشن شدن مسأله به سرعت اقدام به انتشار خبر "بزرگترین فساد بانکی ایران"با تیتر درشت کردند! در حالی که در اصل، رقم این فساد (شامل وام، وصیغه و ضمانت‌های بانکی) 70 ملیارد تومان بوده و گردش مالی این مبلغ طی سال های 85-91 به 12 هزار میلیارد می‌رسید.

 

پس از کشف موضوع، افراد مرتبط با پرونده بازداشت شدند و اصل مبلغ به جز 4 عدد ضمانت‌نامه بانکی به بانک بازگردانده شد.

 

انتشار این خبر به این شکل باعث واکنش مسؤلین مربوطه شد و آن ها ضمن تکذیب خبر، خواستار برخورد قضایی با متخلفین شدند.

 

هدف از این بزرگ‌نمایی 172 برابری چه بود؟!

 

هدف این پروپاگاندا(هیاهو)ی رسانه‌ای در برخی روزنامه‌ها و خبرگزاری‌های زنجیره‌ای، ایجاد التهاب در جامعه برای به حاشیه کشاندن مسایل روز کشور، دفاع از دولت کنونی، تخریب دولت قبلی با نسبت دادن "فساد بزرگ" به آن و انجام اقدامات دیکته شده از سوی بعضی افراد و احزاب بود.

 

و اما نتیجه این بزرگ‌نمایی و کوچک‌نمایی پدیده‌ها، ایجاد نارضایتی در جامعه، از بین رفتن اعتماد مردم به مطبوعات و دور شدن از رسالت حقیقی رسانه خواهد بود.

 

برای این که رسانه رسالت خود را به درستی انجام دهد به اصولی باید پایبند باشد، اصولی که گاهی در نشریات دانشجویی هم مورد غفلت واقع می‌شوند و دغدغه یک نشریه به جای ایفای نقش مثبت در دانشگاه می‌شود جشنواره‌ها و تقدیر هاو... . گاهی قهر می‌کنند، گاهی تبلیغ نامه چاپ می‌کنند و حتی گاهی نشریه‌ای غیر دانشجویی را برای کسب مقام به جای نشریه دانشجویی جا می‌زنند!

 

این اصول اخلاقی و حرفه‌ای هم از طرف نویسندگان و هم از طرف ناظران بی‌طرف باید مورد توجه قرار بگیرند، در غیر این صورت شاهد افول محبوبیت رسانه و سیاهی قلم خواهیم بود.

 

شما می‌توانید جهت بازدید و دریافت نشریات دانشجویی به سایت پاتوق آزاداندیشی نشریات دانشجویی مراجعه کنید.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار