به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، اسماعیلی امروز در جمع خبرنگاران در حاشیه سمینار تخصصی ساختمان سبز در دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه محیط زیست و بحث بهره وری انرژی در ساختمان دغدغه امروز بشر است و ایران نیز نمیتواند بَری از این مسئله باشد، گفت: امروز ساختمان سازی در دنیا به سمتی میرود که در آن از مصالح قابل بازیافت استفاده میشود.
وی ضمن اشاره به اینکه به ساختمانی ساختمان سبز میگویند که به محیط زیست ضربه نزند، از مصالح بومی و قابل بازیافت استفاده کند و مبحث ۱۹ را رعایت کند، تصریح کرد: امروز ۴۰ درصد مصرف انرژی کشور در بخش مسکونی است که رقم بالایی را شامل میشود زیرا بخش مسکونی یک بخش غیرمولد محسوب میشود.
مشاور انرژی ریاست سازمان نظام مهندسی کشور با بیان اینکه ابتدا باید به سمت نمادسازی حرکت کنیم، خاطرنشان کرد: سمیناری که امروز با عنوان سمینار تخصصی ساختمان سبز برگزار میشود مطرح کردن مقوله نمادسازی را هدف خود قرار داده است.
اسماعیلی با اشاره به اینکه در ساختمان سبز نه تنها مصرف انرژی را به حداقل میرسانیم بلکه کیفیت واقعی ساختمان را نیز بالا میبریم، بیان کرد: امروز عمر مفید ساختمان در کشورهای پیشرو ۱۲۰ سال است و این در حالی است که عمر مفید ساختمان در ایران ۳۰ سال میباشد.
وی ضمن تأکید بر اینکه خوشبختانه خراسان رضوی در بحث بهره وری انرژی در بخش ساختمان، استانی پیشرو میباشد، یادآور شد: در حال حاضر یک ساختمان در خراسان رضوی با رعایت مبانی ساختمان سبز در حال ساخت است، همچنین در استان اصفهان نیز یک ساختمان با در نظر گرفتن مبانی ساختمان سبز ساخته شده است.
مشاور انرژی ریاست سازمان نظام مهندسی کشور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: با هسته پژوهش های توسعه پایدار دانشگاه فردوسی مشهد، وارد قرارداد شده ایم که براساس این قرارداد دانشگاه فردوسی باید در زمینه نوع مصالح قابل استفاده در ساختمان سبز، میزان مصرف انرژی، معماری و دیگر موارد مورد استفاده در یک ساختمان سبز نظام ارزیابی ارائه دهد که بخش بودجه آن مشخص شده و بهار سال آینده عملیاتی خواهد شد.
اسماعیلی بیان کرد: نکته ای که در بحث ساختمان سبز دارای اهمیت است بحث آموزش میباشد که در این راستا برای نخستین بار در کشور وزارت نیرو با آژانس همکاریهای بین المللی انرژی ژاپن، مرکز تربیت مدیران انرژی ساختمان در مشهد را احداث خواهد کرد.