به گزارش گروه دانشگاه«خبرگزاری دانشجو»، مدير گروه بهداشت محيط و حرفه اي، معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد به شهروندان به ويژه گروه هاي در معرض آسيب از جمله بيماران تنفسي و قلبي عروقي، زنان باردار، كودكان ، بيماران مزمن و صعب العلاج و سالمندان توصيه کرد از تردد غير ضروري در هواي آلوده خودداري کنند.
حسني افزود: افرادي كه دچار بيماري زمينه اي تنفسي هستند در روزهايي كه غلظت آلاينده ذرات معلق بيش از حد استاندارد زيست محيطي است، امکان دارد دچار مشكل حاد تنفسي شوند و بايد براي جلوگيري از اين عارضه از حضور در اماكن عمومي خودداري كنند.
وي افزود: كودكان نيز به دليل اينكه ساختار دستگاه تنفسي آنان بطور كامل تكامل نيافته در مواجهه با هواي آلوده بويژه با غلظت بالاي ذرات معلق دچار مشكل تنفسي ميشوند.
مدير گروه بهداشت محيط و حرفه اي، معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد گفت: ورزشكاران بايد از فعاليت هاي ورزشي در روزهاي آلوده خودداري کنند زيرا با افزايش حركت، بدن به اكسيژن بيشتري نياز دارد و تنفس در هواي آلوده علاوه بر انباشت ذرات معلق در ريه، روند اكسيژن رساني كافي در خون و بافت ها را نيز مختل ميكند.
همچنين کارشناسان به افرادي که بيشترين زمان مواجهه با آلودگي هوا را دارند از جمله (نيروي انتظامي و پليس راهور، کارکنان پايگاه هاي اورژانس، هلال احمر، کارکنان شهرداري ها و خدمات شهري و همچنين کودکان و افراد سالخورده توصيه کردند از وسايل حفاظت تنفسي(ماسک) مورد تاييد وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکي استفاده کنند.