علیرضا اکبر زاده توتونچی در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، در رابطه با آخرین دستاوردهای روباتیکی که در دانشگاه فردوسی مشهد ساخته شده است، گفت: تمامی روباتهایی که در آزمایشگاه مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد ساخته میشود محصول زحمات دانشجویان همین دانشگاه است.
وی روباتFUM فیزیوتراب را یکی از روباتهای در دست ساخت و تکمیل دانشگاه دانست و افزود: این روبات برای رفاه حال معلولین و یا افرادی که درصددند ماهیچههای پای خود را قوی کنند ساخته شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: این روبات در حال حاضر آماده جهت رساندن به تولید انبوه است، منتها نیازمند یک سرمایه گذار عظیم برای این امر هستیم البته در حال حاضر با یکی از شرکتها برای تولید این روبات وارد رایزنی شدهایم.
اکبرزاده توتونچی در رابطه با قیمت تمام شده این روبات برای مصرف کننده داخلی گفت: خوشبختانه قیمت تمام شده این روبات نسبت به نمونه خارجی آن بسیار پایین و در حد یک دوم و یا یک سوم نمونه خارجی خود قیمت دارند.
وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از دستاوردهای دانشجویان مهندسی این دانشگاه، ساخت روبات «موزاری» است، بیان داشت: این روبات دارای سه بازو است که هر سه بازو با هم به فعالیت میپردازند.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد ضمن بیان این موضوع که این روبات وظیفه جهت دهی را بر عهده دارد، گفت: این روبات قادر به جهت دهی به ماهواره است، همچنین قادر است اجسام سنگین را حرکت دهد.
اکبرزاده توتونچی خاطرنشان کرد: روبات شش درجه آزادی یکی دیگر از دستاوردهای آزمایشگاه روبات دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی است که یک روبات ژنرال محسوب میشود و قادر است اجسامی با وزن ۱۰ کیلوگرم را جا به جا کند.
نخستین روبات حدود ۹ ماه دیگر به تولید انبوه خواهد رسید
وی با اشاره به اینکه این روبات به عنوان نخستین روبات حدود ۹ماه دیگر به تولید انبوه خواهد رسید، افزود: این روبات با توجه به دقت بالایی که دارد قادر است در بسیاری کارخانجات به فعالیت بپردازد، البته بر روی روباتهایی که توانایی حمل اجسام سنگینتر را هم داشته باشند در آینده کار خواهیم کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان این مطلب که روبات FUM اسکارا یکی دیگر از روباتهایی است که بر روی آن کار میکنیم، بیان کرد: این روبات هشت و نیم متر بر ثانیه تکرار پذیری دارد و دقت آن تا دو صدم میلیمتر میباشد و در مقایسه با نمونه خارجی خود بسیار قابل رقابت است.
اکبر زاده توتونچی روبات پوشیدنی را یکی دیگر از روباتهای در دست ساخت معرفی کرد و گفت: این روبات به بدن متصل میشود و به کمک افراد ناتوان میآید. در وهله اول هدف ما از ساخت این روبات انجام اقدامات پژوهشی بود و در نهایت به جایی برسیم که افرادی که از این روبات استفاده میکنند بتواننداز کوه بالا بروند.
درصددیم برند دانشگاه را به نمایش بگذاریم/ وظیفه ما در دانشگاه تولید علم و محصول است
وی در ادامه ضمن تاکید بر اینکه با ساخت این روباتها میخواهیم برند دانشگاه فردوسی مشهد را به نمایش بگذاریم، گفت: یکی از اهداف ما این است که این روباتها را نه تنها در آزمایشگاه بلکه در صنعت نیز وارد کنیم تا عاملی در جهت کارآفرینی باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد تاکید کرد: وظیفه ما در دانشگاه تولید علم و محصول است. محصولی که قابلیت فروش و تولید ثروت را داشته باشد؛ اما آنچه در این مسیر حائز اهمیت است سرمایه است. دانشگاه برای اینکه بتواند به سمت صنعت برود باید سرمایه داشته باشد.
اکبرزاده توتونچی در بخش دیگری از این گفتگو بیان داشت: در این آزمایشگاه حدود ۲۰ دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی فعالیت میکنند که از این تعداد هفت دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد، ۱۶ دانشجو در مقطع دکترا و ما بقی در مقطع کارشناسی هستند.
وی با اشاره به اینکه حضور این تعداد دانشجو در یک آزمایشگاه بسیار عالی است، گفت: یکی دیگر از اقداماتی که در حال پیگیری آن هستیم این است که بتوانیم از اساتید دیگر گروهها نیز در این آزمایشگاه بهره ببریم و در حال حاضر سه عضو هیات علمی این آزمایشگاه از دیگر گروههای تحصیلی مانند برق هستند.
حمایت قطب علمی دانشکده از آزمایشگاه روباتیک
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به این موضوع که نخستین قطب علمی دانشکده مهندسی نیز از این آزمایشگاه حمایتهای معنوی بسیاری کرده است، تصریح کرد: ارتباط با قطب علمی در رشد آزمایشگاه نقش پر رنگی دارد. همچنین معاونت پژوهشی نیز حمایتهای خوبی را از این آزمایشگاه به عمل میآورد.
اکبر زاده توتونچی در پایان بر توان دانشجویان این دانشگاه تاکید و خاطرنشان کرد: خوشبختانه نمونههایی که در این آزمایشگاه توسط جوانان و دانشجویان همین دانشگاه ساخته میشود بسیار کاربردی و قابل رقابت با نمونه خارجی خود است و توانمندی آنان به میزانی است که طی این مدت توانستهاند سه تا چهار شرکت دانش بنیان احداث کنند و این مسئله نشان از جرات و جسارت آنان دارد.