به گزارش «خبرگزاری دانشجو» به نقل از کرددانش، عرفان سلیمی، مسئول و موسس کتابخانه نابینایان دانشگاه کردستان گفت: این کتابخانه فعالیت خود را از سال ۸۸ در دانشکده علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه کردستان شروع کرد اما با همکاری مسئولان از سال گذشته بصورت رسمی, دفتر فعالیت خود را در کتابخانه مرکزی دانشگاه کردستان آغاز کرده است.
سلیمی با اشاره به اینکه خدمات این مرکز شامل منابع بریل (خط ویژه نابینایان) و کتاب های صوتی است افزود: با کمک دانشجویان بینا و نابینای دانشگاه کردستان که بصورت داوطلبانه فعالیت میکنند منابع مختلف با توجه به اولویت ها به وسیله نرم افزار تایپ شده و با کمک چاپگر مخصوصی خط بریل پرینت می شود, همچنین از ماشین تحریر ویژه نابینایان (پرکینز) نیز استفاده میشود و سایر افراد نیز با ضبط صدای خوانش کتاب ها ما را در ایجاد کتابخاتنه صوتی یاری می کنند که خوشبختانه تاکنون چیزی حدود ۳۰۰۰ کتاب صوتی در اختیار داریم.
عرفان سلیمی که دارای مدرک کارشناسی ارشد زبان و ادبیات عرب است و به عنوان اولین دانش آموخته نابینای دانشگاه کردستان شناخته میشود در خصوص اهداف این مرکز گفت: ارائه خدمات به دانشجویان نابینا تنها هدف ما نیست بلکه قصد داریم تا با استفاده از ظرفیت های دانشگاه کردستان به لحاظ نیروی انسانی و پشتوانه علمی و فرهنگی بسیار مناسب, این کتابخانه را به عنوان منبع علمی و فرهنگی قدرتمندی برای بهبود حقوق اجتماعی جامعه نابینایان استان به جامعه معرفی کنیم.
وی تصریح کرد: کتابخانه نابینایان دانشگاه کردستان علاوه به کمک به حضور فعال نابینایان به طور خاص و جامعه معلولان در جامعه نه تنها خود آنها از فواید حضور فعال در کنار سایر اقشار احساس اعتماد به نفس و رضایتمندی میکنند بلکه جامعه بینا و سالم جامعه نیز که با روحیه سیری ناپذیر بشر ممکن است از مسیر راستی خارج شوند قدر زندگی را بهتر دانسته و میتوانند بهتر از نعمت خود بهره ببرند.
وی افزود: درواقع بدنه جامعه و معلولان هر دو برای تشکیل جامعه به یکدیگر نیازمند هستند و این مرکز نیز با وجود اینکه مخصوص نابینایان است می تواند به افراد بینا نیز خدمت رسانی کند از جمله با امکاناتی که در اختیار داریم خدماتی از جمله کپی گرفتنو سیمی کردن و صحافی را می توانیم به همگان ارائه دهیم.
سلیمی در پایان گفت: امیدوارم که این کتابخانه یک اقدام توانبخشی برای نابینایان باشد و از دانشگاه کردستان بسیار قدردانی می کنم که در این راه مرا همراهی کرد.
عرفان سلیمی متولد ۵۶ روستای ته وریوه در سنندج است با وجود اینکه تا سن ۱۸ سالگی از تحصیل بازمانده بود در سن ۱۶ سالگی کل قران را حفظ کرد و با حضور در شهر سنندج طی ۷ سال مدرک دیپلم خود را اخذ نمود.
وی با رتبه ۳ رقمی در دانشگاه کردستان پذیرفته شد و به عنوان اولین دانش آموخته نابینای دانشگاه کردستان شناخته می شود که در سال ۸۸ مدرک کارشناسی ارشد خود را اخذ کرد.