به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، اردوهای جهادی و طرح هجرت یکی از مورادی است که مصداق این ضرب المثل قدیمی است، هم فال است و هم تماشا، که هم خدا را خوش میآید و هم خلق خدا را و این اردوها هم بر دانشجویان تاثیرگذار است و هم آثار و عواقب مثبت آن اهالی روستا و محل فعالیت گروه جهادی را در برمیگیرد.
خودسازی، جهاد نفس و آشنایی با سختیهای زندگی از جمله دستاوردهای این قبیل اردوها برای خود شخص است و در مقابل محرومیتزدایی، شنیده شدن و دستیابی به برخی از آموزشها، از جمله عایدیهای ساکنین مناطق هدف اردوهای جهادی است.
طی سالهای اخیر دانشجویانی از دانشگاههای مختلف به یاری و محرویت زدایی از روستاهای مختلف در سراسر کشور پرداختهاند و دانشجویان جهادگر دانشگاه علوم پزشکی کاشان نیز از دانشگاههایی بودند که عزم خود را برای اقدامی جهادی جزم کردند.
اردوی جهادی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با عنوان گروه جهادی منتظران آفتاب به مدت چهارده روز برگزار شد.
این اردو در دو روستا از توابع شهرستان گلپایگان به نام روستاهای هنده و قرغن برگزار شد، که انواع فعالیتهای عمرانی، آموزشی، فرهنگی و بهداشتی را در برمیگرفت.
گروه جهادی منتظران آفتاب با شرکت حدود ۵۰ دانشجو برای دومین سال پیاپی در این روستاها حاضر شدند و چشماندازی چند ساله برای ارائه خدمات به مردم روستا طراحی کردهاند.
فعالیتهای آموزشی اردوی جهادی بسیج دانشجویی علوم پزشکی کاشان برای ردههای سنی ابتدایی و دبیرستان انجام شد و فعالیتهای فرهنگی نیز به صورت درون گروه و برون گروهی انجام شده است و برگزاری کارگاه آموزش خیاطی و جعبهسازی نیز از فعالیتهای هنری صورت گرفته در این روستاها بود.
برگزاری کلاسهای نقاشی، قرآن، کاردستی، کامپیوتر، کلاسهای کمک درسی نیز از برنامههای درنظر گرفته شده برای گروههای سنی ابتدایی در این روستاها بود.
اعتیاد ماهوارهای در این روستاها یکی از بزرگترین دغدغههای برگزار کنندگان این اردوی جهادی بود، که دانشجویان وقت زیادی را برای ارائه راهکارهای مناسب در این زمینهها اختصاص دادند، اعتیاد ماهوارهای که در این روزها علاوه بر تحت تاثیر قرار دادن بزرگسالان، در کمین نوجوانان روستایی قرار دارد.
گروه جهادی منتظران آفتاب در این اردو تلاش کردند تا با ارائه آموزشهای لازم نوجوانان و جوانان روستایی را با آسیبهای ماهوارهای آشنا کنند و مبلغین اردو نیز با بازگو کردن مضرات ماهواره، مادران روستایی را از خطراتی که در کیمن فرزندانشان قرار دارد، مطلع کردند، اما با این وجود، فرهنگسازی در زمینه آسیبهای ماهواره به ویژه در میان پدران روستا همچنان نیازمند عزمی راسخ است و دانشجویان در تلاش هستند گیرندههای دیجیتال را به روستاییان هدیه دهند، تا ماهوارهها از سطح روستاها جمعآوری شود.
در این اردو علاوه بر فعالیتهای فرهنگی و آموزشی و برگزاری جشنها، گامهایی نیز در راستای اجرای فعالیتهای عمرانی در روستاها برداشته شده است.
ساخت خانه عالم در روستای قرغن و پیگیری بحث پی ریزی و دیوار چینی این خانه، رنگ آمیزی، نظافت و دیوار نویسی مدارس روستاهای هنده و قرغن و تجهیز پارک روستای هنده و نصب وسایل بازی و آماده کردن پارک از جمله اقدامات عمرانی صورت گرقته است.
با توجه به فرارسیدن ماه محرم و نبود روحانی و عالم در روستای قرغن، یکی از دغدغههای گروه جهادی منتظران آفتاب، حضور روحانی در روستاها بود که با پیگیریها و اقدامات صورت گرفته، یکی از روحانیان حاضر در اردو در روستای قرغن مستقر خواهد شد.