گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یادداشت دانشجویی*؛
امام خمینی (ره): «در حوادث گوناگون پس از پیروزی انقلاب، خصوصاً جنگ، بودند نهادها و گروههای فراوانی که با ایثار و خلوص و فداکاری و شهادتطلبی، کشور و انقلاب اسلامی را بیمه کردند، ولی حقیقتاً اگر بخواهیم مصداق کاملی از ایثار و خلوص و فداکاری و عشق به ذات مقدس حق و اسلام را ارائه دهیم، چه کسی سزاوارتر از بسیج و بسیجیان خواهند بود!»
اکنون که شما دانشجویان جدیدالورود با شور و احساسی خاص و برنامه های فراوان برای آینده خود، پا به عرصه دوران دانشجویی گذاشته اید، بر خود لازم می دانیم نکاتی چند از تجربیات خود را در اختیار شما قرار دهیم.
دوران دانشجویی و به خصوص دوران کارشناسی از ویژگی های خاصی برخوردار است و خط دهنده آینده افراد به لحاظ فکری، اجتماعی، اخلاقی، کاری و ... می باشد.
بسیاری از دانشجویان تنها در این فکر هستند که هر چه زودتر این دوره تمام شود و جز به کلاس و خواندن کتاب های درسی که حقیقتا علم آور و انسان ساز نیستند بسنده می کنند. اما بعضی دانشجویان حقیقتاً دغدغه وار پا به عرصه دوران دانشجویی می گذارند و با پرکاری، دغدغه مندی فراوان، آرمانخواهی، پیشتازی در زمینه های مختلف، فکر و تحلیل و روشن بینی مسائل در راستای اعتلای علم و ایمان قدم بر می دارند و حتی در پیشبرد اهداف متعالی انقلاب اسلامی که یکی از مهم ترین آن ها اصلاح دانشگاه است سهیم می شوند.
آنچه که واضح است این است که راه دوم به مراتب برای دانشجو پیشرفت های چشمگیری رغم می زند و به طریق اولی اگر دانشجویان یک دانشگاه اکثرا در راه دوم قدم بگذارند شاهد فضای پر شور و نشاط تر و قوی تری در عرصه های علمی، سیاسی، اجتماعی و ... خواهند بود.
حال در این میان بسیج دانشجویی و رسالت هایی که حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری بر عهده این مجموعه انقلابی و مخلص قرار داده است، از وسعت نظر و دامنه فعالیت وسیع تری نسبت به بقیه تشکل های دانشجویی برخوردار می باشد و همین امر باعث شده تأثیرگذاری این مجوعه در رخداد های روز کشور و حتی سطح کلان و همچنین انتظارات از این مجموعه به مراتب بیشتر باشد.
بسیج دانشجویی برای پیشبرد اهداف انقلاب، تکالیفی برعهده دارد که مقدمهای است برای مسائل و اقدامات مهمتر در عرصههای مختلف کشور. خودسازی فردی و جمعی در راستای رشد افراد مجموعهی بسیج و بهعنوان کادر تشکیلدهندهی انقلاب در نگاه، اندیشه، برنامهریزی و اجرای برنامه و اهداف عمیق و هدفمند بودن و نهایتاً حضور و نقشآفرینی صحیح، با برنامه و اثرگذار در عرصههای مختلف دانشگاهی و فرادانشگاهی، سه محور اصلی رسالت بسیج دانشجویی را در دانشگاه تشکیل میدهند. بسیج دانشجویی طبق رسالت اساسی خود، میبایست در عرصهی دانشگاهی و فرادانشگاهی حضوری فعالانه و مؤثر داشته باشد و تا بسیج و بسیجی در وسط میدان نباشد، فضلیتهای انقلاب زنده، پویا و اثرگذار نخواهند بود.
همچنین از طرفی آنچه بر روی دوش بسیج دانشجویی جهت صیانت از انقلاب است، مبارزه با استکبار و ایادی آن در دانشگاه و مقابله با انحرافات فکری و اعتقادی در عرصهی دانشگاهی بهعنوان مبدأ تحولات کشور است. بلاشک در جنگ امروز که با ابزار مختلف و با بهرهگیری از طرق متعدد و در قامت جذاب علم و اندیشه در حال گسترش است، دشمن بیش از هرچیز، درصدد است از درون نظام و با سلاح اندیشه و با افسرانی در ردای دانش، نظام اسلامی را مورد هدف قرار دهد. تفکر بسیج دانشجویی علاوه بر اینکه بنا به توصیهی امام و رهبری مانعی برای نفوذ عناصر غیرخودی در تشکیلات خود است، میبایست بهمثابهی سنگری برای مقابله با این پیادهنظامهای همیشه مهاجم دشمن، اقدامات اساسی انجام دهد.
بسیج دانشجویی در فضای دانشگاه، اهل رقابت مرسوم حزبی و جناحی با سایر تشکلهای دانشجویی (که در زیر بیرق انقلاب حضور دارند و اعتقاد راسخی به اهداف و اصول انقلاب داشته و در مسیر تعالی کشور حرکت میکنند) نیست. بسیج موتور محرکهای است که موجب حرکت و جنبش سایر مجموعههای دانشگاه میشود. بسیج دانشجویی با مجموعههای انقلابی دانشگاه هماهنگی دارد، نه تضاد و تعارض. تعارض بسیج دانشجویی با مجموعههایی است که به بهانهی توافق و با شعار تعادل در اصول، با اصول و اهداف انقلاب، مقابلهی نرم میکنند.
از همین رو بسیج دانشجویی از مهم ترین و اثرگذار ترین مجموعه های تشکلی دانشجویی می باشد و برای دانشجویان دغدغه مند، عدالت طلب و فعال بهترین فضا به شمار می رود.