به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از بیرجند، علی وطنی، معاون علمی و پژوهشی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری در نشستی که با حضور معاون علمی وفناوری ریاست جمهوری و فعالان عرصه دانش بنیان در خراسان جنوبی برگزار شد، گفت: با دو نگاه می توان به استان خراسان جنوبی نگریست، یکی مرزنشینان و دیگری محصولات منحصر به فرد آنهاست که باید از این دو در رشد و پیشرفت استان استفاده کرد.
وی افزود: ما آمادگی داریم تا شرایط و زمینه لازم را برای فرآوری گیاهان دارویی فراهم کنیم تا از خام فروشی این محصولات استراتژیک جلوگیری شود.
معاون علمی پژوهشی معاونت علمی و فناوری کشور خطاب به فعالان عرصه دانش بنیان تصریح کرد: در استان خراسان جنوبی کارگروه گیاهان دارویی تشکیل دهید که معاونت علمی از این کار حمایت ویژه خواهد کرد و این کارگروه می تواند از گیاهان دارویی عناب، زرشک و زعفران باشد.
وطنی با اشاره به اینکه سهم امسال استان ایجاد 180 شرکت بوده است، گفت: استان خراسان جنوبی فقط توانسته است 10درصد آن را پوشش دهد و فقط شش ماه فرصت دارد تا این ظرفیت خالی را پر کند.
وی با بیان اینکه تا سقف 600 میلیون تومان به صورت ویژه به شرکتهای دانش بنیان استان تسهیلات حمایتی پرداخت میکنیم، بیان داشت: شما می توانید این تعداد شرکت را با تاسیس شرکت های تولید داروهای گیاهی، تولید انرژی خورشیدی و تهیه و توزیع صنایع دستی استان جبران کنید.
معاون علمی و پژوهشی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری تصریح کرد: محصولات دستی این استان ناشناخته مانده که باید در این مورد از شرکتها حمایت شود و در بازارهای استانی به خصوص خراسان رضوی حضور داشته باشد و ما بر اساس موقعیت و شرایط استان و نبود این گونه مراکز سعی در حمایت بیشتر از این مراکز خواهیم داشت.
وطنی ادامه داد: از هر طرحی که در استان به بهره برداری برسد بنیاد ملی نخبگان کشور مجوز دارد 60 درصد از منابع مالی آن طرح را حمایت کند.
وی در زمینه انرژی باد، منابع معدنی و شرایط اقلیمی استان گفت: به این انرژی ها باید به دید یک فرصت برای استان نگاه کرد و در زمینه تولید انرژی های خورشیدی و صادرات آن قدم برداشت.