محمدرضا فراهانی، معاون فرهنگی دانشجویی و امور مجلس وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص اعتراض دانشجویان پرستاری نسبت به برگزاری دورههای شش ماهه آموزشی برای تربیت و آموزش پرستار به جای یک دانشجوی لیسانسه پرستاری گفت: هیچ کس در هیچ کجا نگفته است یک نفر با گذراندن یک دوره شش ماهه پرستار میشود این گزاره ای که در این خصوص عنوان میشود گزاره غلطی است.
وی ادامه داد: در تمام دنیا و در کشورهای توسعه یافته کادری که در بیمارستان به بیمار خدمات میدهد از پرستار شروع و به کمک پرستار و بهیار ختم میشود پرستار به خاطر تحصیلات عالیه خود و تشخیص و تجویز داروها و هم چنین نظارت بر روند بهبود بیمار به نوعی دستیار پزشک میشود.
فراهانی با اشاره به اینکه سایر کارهای روتین و معمولی یک بیمار مثل سرم زدن، آمپول زدن و... باید توسط خدمه دیگری تامین شود خاطر نشان کرد: اما توجه داشته باشید که هر کسی نمیتواند بدون هیچ آموزشی همین کارها را انجام دهد چرا که ممکن است یک نیروی خدماتی غیرمتخصص به خاطر نا آشنایی با وضعیت بیمار و آموزشهای پزشکی لازم جان بیمار را به خطر بیندازد.
معاون فرهنگی دانشجویی و امور مجلس وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه این دورههای شش ماهه برای آموزش کمک پرستاران است افزود: در واقع کسی که این دوره آموزشی را میگذراند کمک پرستار میشود نه پرستار و در هیچ بیمارستانی به عنوان پرستار جذب نخواهد شد.
وی اجرای این طرح را عاملی برای حفظ کرامت جامعه پرستاران دانست و گفت: کارهایی که انجام آنها در بیمارستان در شان پرستاران نیست باید توسط خدمه دیگری انجام گیرد که به موجب حساسیت کار در بیمارستان حتی همان خدمه کمک پرستار نیز ملزم به گذراندن دورههای آموزشی میشوند.
فراهانی درپایان و در خصوص اعتراض دانشجویان پرستار مبنی براینکه کارانهای که حق پرستار است در انجام امور پرستاری مثل تزریق به پای پزشک نوشته میشود گفت: در مجلس تصویب شده بود تا در برنامه پنجم توسعه تعرفههای پرستاری در خصوص این کارانه ها مشخص شود و اگر مجلس و دولت بودجه لازم را برای این کار تصویب کنند وزارت بهداشت نیز قطعا آن را عملی خواهد کرد.
وی در همین راستا ادامه داد: الان برای یک عمل جراحی پول واریز میشود اما از آن مبلغ و اریزی چیزی به عنوان حق خدمات پرستاری در نظر گرفته نمیشود و اگر منابع مالی آن در بودجه سنواتی گنجانده شود شاید بتوان برای برنامه ششم توسعه این کار را عملیاتی کرد تا جایی که وزیر بهداشت پیگیر جدی این قضیه بودند و هم اکنون در دو بیمارستان به صورت پایلوت این طرح در حال اجرا است.