به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مراسم گرامیداشت هفته دفاع مقدس و شهدای دانشگاه امیرکبیر امروز با حضور احمد معتمدی رئیس دانشگاه، محمدباقر قالیباف شهردار تهران و جمعی از دانشجویان این دانشگاه برگزار شد.
محمدباقر قالیباف، شهردار تهران در این مراسم ضمن عرض تسلیت به مردم ایران به خصوص خانوادههای داغدار حادثه منا گفت: تصور اینکه انسان خودش را به جای خانوادههای حجاج فاجعه منا بگذارد انصافا قابل تحمل نیست؛ چرا که وقتی کسی به جبهه و جنگ میرود خانوادهاش میدانند ممکن است بازنگردد اما وقتی که کسی به حج میرود چنین آمادگی برای هیچ کس وجود ندارد به همین خاطر باید این فاجعه را یک مصیبت بزرگ دانست و برای همه خانوادههای این حجاج از خداوند متعال تقاضای صبر داشت.
وی خطاب به دانشجویان گفت: باید نسبت به حوادثی که امروز در منطقه خاورمیانه اتفاق میافتد با دقت و تحلیل درستی نگاه کنیم من هیچگاه نمیگویم این فاجعه از قبل طراحی شده بود اما در اینکه این حادثه در اوج بیتدبیری رژیم سعودی اتفاق افتاده است شکی نیست.
شهردار تهران با اشاره به اینکه بعد از جنگ حدود ۱۴ سفر به مکه داشته است خاطرنشان کرد: در بسیاری از این سفرها مسئولیت کار امداد رسانی را در منا و عرفات به عهده داشتم و از زمانی که این حادثه به وقوع پیوسته است وقتی با افراد زنده مانده از آن صحبت میکنم به خوبی اوج کینه و عداوت آل سعود را میتوانم حس کنم.
قالیباف در ادامه گفت: وقتی که فاجعه منا را در کنار اتفاقاتی که امروز در یمن، لبنان و بحرین بگذارید میفهمید که باید از این پس به حوادثی که در منطقه میافتد نگاه تحلیلی و عمیقی داشته باشید و دریابید که نقش صهیونیستها و میدان داری آمریکا در منطقه کاملا مثل روز مشخص است.
وی ضمن تاکید بر اینکه باید دید آمریکا موافق چه قشر و کشورهایی در دنیا شده است تصریح کرد: اگر نگاهتان نگاه عمیق و درستی باشد تقابل جدی بین اسلام ناب و اسلام آمریکایی را میفهمید.
شهردار تهران در خصوص دوران دفاع مقدس نیز عنوان کرد: شاید در حوزه دفاع مقدس تاکنون بیشتر به بخشهایی حماسی و احساسی آن توجه شده باشد تا به حوزه عقلانی و مبانی جنگی آن چیزی که امام روی آن تاکید داشتند موجب شد تا ما در دانشگاه جبهه یاد بگیریم که بحث خودشناسی و خداشناسی را باید قبل از ورود به میدان جنگ خوب یاد بگیریم.
قالیباف در خصوص اهمیت تشخیص حق از باطل گفت: امروزه میگوییم دفاع مقدس اما آن زمان میگفتیم جنگ حق و باطل متاسفانه امروز کمتر از این لفظ در ادبیات دفاع مقدس استفاده میشود اما بدانید که تمیز دادن دو مفهوم حق از باطل یکی از مبانی عمیق اندیشهای در این دوران است.
وی در ادامه سخنان خود یادآور شد که در دفاع مقدس برای رفع ظلم جنگیدیم نه صرفا برای دفع ظلم اگر جوانان ما آن زمان میگفتند جنگ جنگ تا پیروزی مبنای حرفشان این بود که براساس حق و باطل به دنبال مبارزه با ظلم بودند.
شهردار تهران علت پیروزی ایران را در جنگ تحمیلی همین نوع تفکر دانست و یادآور شد: مبنای ما در جبهه دو چیز بود جنگیدن و پذیرش قطعنامه ۵۹۸ بود اما نکته مهم و ظریف آن این است که هر دوی این اصل یک مبنا داشتند ما میخواستیم با پذیرش این قطعنامه دیگر خمپارهای به شهرهای مرزی ما نخورد و وضعیت چند میلیون نفر آواره زودتر مشخص گردد به همین خاطر وقتی که صدام صلح را پذیرفت و هنوز بیشتر نقاط استراتژیک ایران در دستشان بود انتظار داشتیم از فردای آن جنگ تمام شود اما عراق ۳۳ روز بعد از پذیرش قطعنامه با ما جنگید و پس از آنکه منافقین شکست خوردند و به موضع ضعف افتاد مجبور به پذیرش آن شد.
قالیباف در ادامه سخنانش در جمع دانشجویان دانشگاه امیرکبیر گفت: گاهی الزاما روش مبارزه جنگیدن نیست گاهی میشود با مذاکره هم جنگید اما نیتمان باید همان جنگ حق و باطل باشد همان طور که امام (ره) به جوانان گفت کینههای انقلابی خود را حفظ کنید که جنگ ما ادامه دارد.
وی در همین راستا افزود: امنیت کشور امروز مدیون دوران دفاع مقدس است همچنین پیشرفتهایی که در دانشگاههایی چون امیرکبیر، تهران، صنعتی شریف و... محقق میشود در دهه ۶۰ آغاز و پایه گذاری شده است.
شهردار تهران با اشاره به اینکه جنگ در کنار آسیبهایی که رساند برکات زیادی برای ایران داشت تصریح کرد: نکته مهم این است که اگر بخواهیم امروز هم این جهاد و مقاومت را ادامه دهیم باید بدانیم که سر و سامان دادن به وضعیت اقتصادی کشور امروز همان جهاد دیروز است.
قالیباف آسیبهای اجتماعی که امروزه در جامعه در حال رخ دادن است را همانند خمپاره و موشکهایی دانست که در زمان جنگ دشمن به ایران پرتاب میکرد.
وی همچنین با تاکید بر اینکه اگر ما مسئولان بخواهیم کاری را انجام ندهیم میتوانیم هزار دلیل برایش بیاوریم خاطرنشان کرد: اما تنها یک دلیل کافی است که در کار کردن خود و خدمت رسانی به آحاد جامعه کوتاهی نکنیم و آن این است که خدا ما را میبیند.
شهردار تهران در پایان سخنان خود گفت: مقاومت و ایستادگی در شرایط کنونی ایران یعنی سختیها ما را از پیشرفت باز ندارد و به نصرت الهی باور عمیقی داشته باشیم همچنین بدانید که محیط دانشگاه جای پرسشگری است و یکی از عواملی که روحیه مقاومت را افزایش میدهد و موجب میشود که جوان امروز ایرانی به حقیقتها پی ببرد همین پرسشگری است.