به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از همدان، روح الله مومن نسب، معاون فناوری اطلاعات پژوهشکده فضای مجازی بسیج کشور در جمع فعالین فضای مجازی و شبکههای اجتماعی که در دانشگاه امام حسین به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی سپاه انصار الحسین(ع) همدان برگزار شده بود، با بیان اینکه متاسفانه بعد از گذشت سه سال و نیم از فرمایشات آقا در مورد فضای مجازی هنوز هیچ اقدامی صورت نپذیرفته است، گفت: اولین اشکال ما این است که فضای مجازی را به خوبی نمیشناسیم و اگر توجه نکنیم، این فضا می تواند ما را همچون سیلی با خود به بیراهه ببرد.
وی با تاکید بر اینکه باید مواظب باشیم در این فضا مصرف نشویم و بلکه مصرف کننده باشیم، بیان داشت: امروز هرآنچه در فضای حقیقی وجود دارد، در فضای مجازی نیز درست شده است و باید گفت که فضای مجازی به منای واقعی امنیت اطلاعات شخصی افراد را از بین برده است.
معاون فناوری اطلاعات پژوهشکده فضای مجازی بسیج کشور همچنین خاطرنشان کرد: فناوری اطلاعات علمی است که باید آن را یاد بگیریم و از آن محصول تولید کنیم و این کار نشان دهنده یک کشور پیشرفته است و در مقابل کشوری که فقط از آن استفاده می کند و تولیدی ندارد یک کشور عقب افتاده به حساب می آید.
مومن نسب با بیان اینکه تا زمانی که مصرف کننده هستیم پیشرفت نخواهیم کرد، افزود: مسئولان و وزیر ارتباطات اگر به دنبال کاری در این زمینه هستند، به دنبال تربیت نیروی متخصص به منظور تولید علم فناوری اطلاعات بروند تا به جای اینکه با استفاده از اینترنت ارز از کشور خارج کنیم، بتوانیم از اینترنت کسب درآمد کرده و شغل نیز ایجاد کنیم.
وی اولین و مهمترین قدم در رسیدن به راهکار را فهم درست و کامل از مشکل برشمرد و بیان داشت: در حوزه فناوری اطلاعات انحصار وجود ندارد و مسئله ای نیست که برای آن راهکاری وجود نداشته باشد.
معاون فناوری اطلاعات پژوهشکده فضای مجازی بسیج کشور با بیان اینکه شرکت های طراح شبکه های اجتماعی با استفاده از فروش اطلاعات شخصی افراد کسب درآمد می کنند، افزود: متاسفانه برخی بر این باورند که این شبکه ها امکانات رایگان در اختیار افراد قرار می دهد و به دنبال کسب منفعت نیست؛ اما باید بدانند که با نصب این شبکه ها اجازه دسترسی به اطلاعات شخصی خود را به این شرکت ها می دهند و نکته ای که حائز اهمیت است این است که همه ترورهای اخیر با استفاده از فضای مجازی شناسایی و بررسی شده اند.
مومن نسب با توصیه بر اینکه در زمان استفاده از گوشی های هوشمند باید بسیار با احتیاط رفتار کرد، بیان داشت: در زمان استفاده از گوشی های هوشمند باید فکر کنیم در یک اتاق شیشه ای زندگی می کنیم و همه اطرافیان ما امکان رویت اطلاعات مارا دارند و به همین منظور نیز باید از تولید اطلاعاتی که تمایلی به انتشار آن نداریم جلوگیری شود.
وی با تاکید بر اینکه در جهان چیزی به نام امنیت مطلق وجود ندارد، افزود: در زمان استفاده از فضای مجازی از کلیه ارتباطات ما یک پرونده تشکیل می شود و ما در زمان نصب شبکه های اجتماعی اجازه ارسال کلیه این اطلاعات را به شرکت تولید کننده نرم افزار می دهیم.
معاون فناوری اطلاعات پژوهشکده فضای مجازی بسیج کشور شبکه های اجتماعی را هوشمند برشمرد و گفت: شبکه های اجتماعی این قدرت را دارند که در همان روزهای اولیه استفاده کاربر، کلیه اطلاعات، شخصیت، علایق و سایر ویژگی های وی را تشخیص دهد و چنانچه نتواند به اطلاغات درست و دقیقی دست یابد، اکانت وی را حذف خواهد کرد.