به گزارش گروه دانشگاههای کشور خبرگزاری دانشجو، جعفری درشورای فرهنگی دانشگاه پیام نور لرستان گفت: اعتماد به نقش فرهنگی دانشگاه می تواند شکوفایی اندیشه های علمی و فرهنگی را بیش از پیش به دنبال داشته باشد.
وی در خصوص امکان استفاده از ظرفیت های دانشگاه برای ارتقاء سطح فرهنگ عمومی اظهار داشت: آنچه در جامعه امروز، معمولاً بیشتر مورد تأکید و قضاوت قرار می گیرد، نمودهای عینی فرهنگ عمومی است.
جعفری افزود: با توجه به اینکه بسیاری از گروه های مرجع و تأثیرگذار به دلایل متعدد، اثرگذاری خود را در جامعه ما از دست داده اند. دانشگاه به عنوان نهادی تأثیرگذار می تواند بر هر دو نمود فرهنگ عمومی تأثیرگذار باشد.
وی تصریح کرد: در چند مورد اهمیت دانشگاه در ارتقاء فرهنگ عمومی نمود پیدا می کند که عبارتند از؛گستردگی مخاطب، توانایی های پژوهشی، الگوسازی در دانشگاهها که هرکدام از این ابزارها به صورت عمیق می توانند در فرهنگ عمومی تأثیرگذار باشند. دانشگاه به جهت برخورداری از مخاطبان پرشمار و جایگاه قشر دانشجو در میان خانواده ها می تواند از اثرگذارترین کانون های شکل گیری و اصلاح فرهنگ عمومی قلمداد شود.
رئیس دانشگاه پیام نور لرستان گفت: اگر تعداد دانشجویان کشور را به خانواده ها تعمیم دهیم، درمی یابیم که کمتر خانواده ای به طور مستقیم و یا غیر مستقیم از داشتن عضوی به نام دانشجو محروم است. لذا هر دانشجو می تواند به منزله سفیر فرهنگی دانشگاه در خانواده ها تلقی شود و بسیاری از مفاهیم فرهنگی از این طریق امکان راهیابی میان خانواده ها و معمولاً میان جامعه را می یابد.
جعفری افزود: هر فعالیت فرهنگی در دانشگاه، در ادامه به جامعه تسّری می یابد و زمینه رشد و شکوفایی کشور را فراهم می سازد. علاوه بر این هزاران عضو هیأت علمی دانشگاه ها و کارمندان دانشگاه را نیز باید به این مخاطبان پر شمار بیافزاییم. استادان و اعضای هیأت علمی دانشگاه نه تنها در این محیط فکری، خود را بیش از پیش تجهیز می کنند، که جامعه نیز از آنان به عنوان منابع تولید فکر و فرهنگ تأسی میجویند.
وی اضافه کرد: پر واضح است که مهم ترین بعد تأثیر مراکز آموزشی بر جامعه، نقش الگویی آنهاست. فرهنگ نخبگان به شدت بر فرهنگ عامه تأثیرگذار است. اما نباید این نکته را از نظر دور داشت که نه فرهنگ عامه و نه فرهنگ نخبگان، هیچ یک به تنهایی نمی تواند حیات فرهنگی و اجتماعی انسان را بنیان نهند.
جعفری گفت: تولید علم، تربیت نیروی کار آزموده برای توسعه جوامع، بارورکردن ارزش های انسانی و فرهنگی و سرانجام تربیت شخصیت اجتماعی دانشجویان برای ورود مستقیم به جامعه و بازار کار از جمله وظایف مهم دانشگاهها در ساخت فرهنگ عمومی محسوب می شوند
رئیس دانشگاه پیام نور لرستان تصریح کرد: دانشگاه می تواند با بهره گیری از تخصص نخبگان و صاحب نظران فرهنگی در فضایی به دور از افراط و عوام زدگی، راههایی برای پایبندی جامعه به اخلاق بیابد تا از این رهگذر بازتاب فرهنگی متعالی در جامعه دیده شود . آنچه امروز فرهنگ جامعه ما بیش از هر چیز بدان محتاج است، کسب این توانایی است.
وی افزود: برای آنکه دانشگاه بتواند به خوبی به رسالت خود در جهت ارتقاء فرهنگ عمومی عمل کند، می بایست زمینه ای فرا روی خود آماده و مهّیا نماید. اعتماد به نقش فرهنگی دانشگاه می تواند شکوفایی اندیشه های علمی و فرهنگی را بیش از پیش به دنبال داشته باشد.
جعفری تاکید کرد: ثمره اعتماد به دانشگاه، شکوفایی اندیشه است و ثمره محدود کردن دانشگاه، رکود و احتیاط و ناباروری فکری است. چرخه تولید اندیشه های فکری در دانشگاه زمانی به گردش درمی آید که دغدغه پاسخگویی به انتقادات غیر منصفانه سلایق گوناگون از میان برود و دانشگاه بتواند فارغ البال به تکامل خویش ادامه دهد.
وی در پایان گفت: یکی از اهداف عالیه دانشگاه پیام نور استفاده از پتانسیل خود در ارتقاء فرهنگ عمومی جامعه است که در این راه از دیدگاه های مختلف در این زمینه استقبال کرده و از آنها در جهت پیشبرد اهداف فرهنگی نظام، بهره خواهیم برد.