گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، یادداشت دانشجویی*؛ آیسبرگ های ( کوه های یخ) قطب جنوب همواره ۳۰ درصد از حجم شان در روی آب ها قابل مشاهده و دیدن است و ۷۰ درصد باقی مانده حجمشان در زیر آب و غیر قابل مشاهده توسط انسان هاست. برخی از بازیگران عالم سیاست نیز در عالم مثال طبق همین قاعده قابل توضیح هستند، یعنی درصدی اندک از اعمال سیاسی و آراء شان در عالم ظاهر قابل مشاهده است.
علی اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان از ابتدای آغاز ماموریتش در استان ما همواره حاشیه های زیادی را به همراه عملکردش به دنبال خود داشته است از انتصابات پر حاشیه در مناسب کلیدی استانداری تا اظهارات سیاسی و اجتماعی اش به مناسبت های گوناگون.
اما در این میان نیز بودند استدلال های عجیب و تامل برانگیز از ایشان که در انظار عمومی قابل مشاهده نبود و در فضای مجازی می توان به دنبال آنها گشت. سیاست کارگزاران دولت تدبیر و امید در استفاده از شبکه های اجتماعی از همان ابتدای کار به عنوان شاخصه دولت مطرح گردید و این شاخصه تا جایی در افکار عموم مردم مطرح شد که از این دولت به کنایه تحت عنوان ” دولت فیس بوکی” یاد می شود.
کارگزارن دولت یازدهم با حضور در فضای مجازی و ایجاد صفحه شخصی در این فضا از ظرفیت های بالای این محیط ها برای افکار سازی عمومی بهره زیادی برده اند و ساعات متمادی از وقت خود را به جای رسیدگی رو در رو به مسائل جامعه در پشت شیشه های بی جان کامپیوتر ها سپری کرده و شاید این همان دلیل استقبال سرد از دکتر روحانی در سفر به استان مازنداران بود، دلیلی تحت عنوان ” دور شدن از متن جامعه”.
اما همین دور شدن از متن جامعه و ایجاد یک فضای خصوصی و یا به عبارتی بهتر کم تر عیان باعث شده است تا این شخصیت های سیاسی سخنانی را در این فضا بیان کنند که اصلا نمی توانند در فضای عمومی و در جلوی دوربین ها به بیان آنها بپردازند.
آقای هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان نیز در همین دسته از بازیگران عالم سیاست جای می گیرد وی که حتی در راهپیمایی امروز ۱۳ آبان ماه و در روز ملی مبارزه با استکبار به یک پیاده روی کوتاه اکتفا کرد در صفحه شخصی فیس بوک خویش نظارت کاملا متفاوتی نسبت به آرمان های امام.ره. و رهبر انقلاب و همچنین عموم مردم ارائه داده است که در نوع خود بسیار قابل توجه است.
در عکس های ذیل این مطلب می توان آراء پنهان استاندار را به نظاره نشست، در جایی یک فرد از کاربران شبکه اجتماعی فیس بوک با انتشار عکسی به آتش زدن پرچم آمریکا انتقاد کرده است و آقای اوسط هاشمی در کمال تعجب و به صراحت آتش زدن پرچم آمریکا را ” کج فهمی” خوانده است :
آیا این مرگ بر آمریکا و آتش زدن پرچم این کشور به معنای دشمنی با ملت آمریکاست؟ رهبر معظم انقلاب دیروز و درست یک روز پیش از یوم الله ۱۳آبان در دیدار با هزاران نفر از دانشجویان و دانش آموزان اینگونه به این شبهه پاسخ دادند و فرمودند:
“بدانید شعار “مرگ بر آمریکا”ی ملت ایران دارای پشتوانهی قوی و عقلانی است و معلوم است که مراد از این شعار، مرگ بر ملت آمریکا نیست. این شعار یعنی مرگ بر سیاستهای آمریکا، مرگ بر استکبار؛ این دارای پشتوانهی عقلانی است و قانون اساسی و تفکرات عقلانی ما به این ناطق است و این مسئله برای هر ملتی قابل فهم است. ”
منظومه نظری و سیره عملی امام خمینی .ره. نیز بارها و به دفعات بسیار بالا این شعار را تایید کرده است. ایشان در پیامی به مناسبت مراسم برائت از مشرکین اینچنین صریح بر این شعار تاکید می ورزند:
” فریادبرائت از مشرکان در مراسم حج یک فریاد سیاسی ـ عبادی است که رسول اللّه، صلی اللّه علیه و آله و سلم، به آن امر فرمود. حال باید به آن آخوند مزدور که فریاد مرگ بر امریکا و اسرائیل و شوروی را خلاف اسلام میداند گفت تأسی به رسول خدا و متابعت از امر خداوند تعالی خلاف مراسم حج است؟ آیا تو و امثال تو آخوند امریکایی فعل رسول اللّه ـ صلیاللّه علیه و آله و سلم ـ و امر خداوند را تخطئه میکنید، و تأسی به آن بزرگوار و اطاعت فرمان حق تعالی را بر خلاف میدانید؟”
آیا استاندار سیستان و بلوچستان به دنبال ایجاد تحریف در راه و سیره رهبران انقلاب اسلامی است؟ چرا با واضحات انقلاب اسلامی اینگونه برخورد می شود؟ این شعار و حرکت اصیل که به گفته رهبر معظم انقلاب دارای پشتوانه عقلانی بسیار قوی می باشد چرا از جانب آقای اوسط هاشمی اینگونه مورد بی مهری واقع می شود؟
مرتضی چهکندی -فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.