به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از زنجان، حجت الاسلام و المسلمین علی قهرمانی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه زنجان در جمع نمازگزاران و در مسجد باقر العلوم این دانشگاه با اشاره به فرازهایی از زیارت جامعه کبیره تصریح کرد: در فرازی از این زیارت شریفه می خوانیم کلامکم نور. اگر کسی می خواهد دلش را نورانی کند، یکی از راه ها نشست و برخاست با ائمه اطهار است.
وی افزود: امروزه هم می شود این هم نشینی به وجود آید. حتی در رابطه با خداوند متعال هم حدیث قدسی داریم که خداوند می فرماید: هر کس بخواهد می تواند با من مجالس شود و از این مطلب برداشت می شود که می توان با ائمه نیز همنشین شد.
قهرمانی در توضیح چگونگی به وجود آمدن این همنشینی خاطرنشان کرد: راه این است که انسان دل و جان خود را از کلمات نورانی ائمه اطهار (علیهم السلام) سیراب کند و در فکر و اندیشه خود با ائمه همنشین گردد.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه زنجان با اشاره به روایتی از عنوان بصری، این روایت را مورد تایید مرحوم آیت الله قاضی (ره) دانست و تصریح کرد: در این روایت امام صادق (ع) فرموده اند: فَإذَا لَمْ يَرَ الْعَبْدُ لِنَفْسِهِ فِيمَا خَوَّلَهُ اللَهُ تَعَالَي مِلْكًا هَانَ عَلَيْهِ الاْنْفَاقُ فِيمَا أَمَرَهُ اللَهُ تَعَالَي أَنْ يُنْفِقَ فِيهِ؛ وَ إذَا فَوَّضَ الْعَبْدُ تَدْبِيرَ نَفْسِهِ عَلَي مُدَبِّرِهِ هَانَ عَلَيْهِ مَصَآئِبُ الدُّنْيَا؛ وَ إذَا اشْتَغَلَ الْعَبْدُ بِمَا أَمَرَهُ اللَهُ تَعَالَي وَ نَهَاهُ، لاَيَتَفَرَّغُ مِنْهُمَا إلَي الْمِرَآءِ وَ الْمُبَاهَاةِ مَعَ النَّاسِ. فَإذَا أَكْرَمَ اللَهُ الْعَبْدَ بِهَذِهِ الثَّلاَثَةِ هَانَ عَلَيْهِ الدُّنْيَا، وَ إبْلِيسُ، وَ الْخَلْقُ. وَ لاَ يَطْلُبُ الدُّنْيَا تَكَاثُرًا وَ تَفَاخُرًا، وَ لاَ يَطْلُبُ مَا عِنْدَ النَّاسِ عِزًّا وَ عُلُوًّا، وَ لاَ يَدَعُ أَيَّامَهُ بَاطِلاً. فَهَذَا أَوَّلُ دَرَجَةِ التُّقَي. قَالَ اللَهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَي: تِلْكَ الدَّارُ الاْخِرَةُ نَجْعَلُهَا لِلَّذِينَ لاَ يُرِيدُونَ عُلُوًّا فِي الاْرْضِ وَ لاَ فَسَادًا وَ الْعَـاقِبَةُ لِلْمُتَّقِينَ.
قهرمانی در باب این قسمت از روایت تصریح کرد: بنده در برابر خدا چیزی را نباید برای خودش ملک بداند زیرا بنده در برابر خدا صاحب چیزی نیست که اگر این چنین باشد انفاق در راه خدا برایش سخت نخواهد بود.
وی افزود: بنده باید بر طبق آیه شریفه افوض امری الی الله تدبیر امور خویش را به خدا تفویض کند زیرا در آن زمان است که مصیبت دنیا، فقر ها و نادانی های مردم برای او آسان خواهد بود. پیامبران بزرگ الهی بزرگترین عذابشان جهل و نادانی مردم زمانشان بوده است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه زنجان ادامه داد: نادانی چیزی نیست که از جامعه انسانی رخت بربندد منتها بعضا این جهل مرکب و پیچیده است.
قهرمانی با اشاره به این که باید بدانیم سبک زندگی بزرگان با جاهلان چگونه بوده است تصریح کرد: مردان الهی که راه عدالت را می جویند، همواره با انسان هایی سر و کار دارند که جاهل اند و همین مساله به ما می گوید که باید سبک زندگی انبیا و ائمه را با جهال بدانیم و یاد بگیریم و مانند آن ها برخورد کنیم.
وی در ادامه با بیان این که برخی اهل مجادله اند خاطر نشان کرد: بنده اگر هم و غمش امر و نهی خدا باشد، آن زمان دیگر فرصت این را ندارد که به دنبال بگو مگو باشد. در ابتدای انقلاب مجاهدین این گونه بودند و صرفا به دنبال مجادله بودند.
قهرمانی افزود: مومن اهل روشنگری، تبیین و بیان واقعیت ها هست ولی اهل جدال نیست. حتی در برخی موارد مومن اهل افشاگری هم هست زیرا بایستی در مواردی لایه های رویین مسایل برداشته شود تا اصل قضیه دیده شود.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه زنجان با قرائت فراز های دیگری از روایت عنوان بصری تصریح کرد: وقتی خداوند متعال بنده ای را با این سه عامل اکرام کرد، امر دنیا ، ابلیس و مردم بر او آسان خواهد بود.
وی با بیان مثالی از چگونگی آسان شدن امر دنیا بر انسان تصریح کرد: حضرت امام خمینی (ره) با چه خون دل هایی انقلاب را بر پا کردند و عده ای بودند که امام را همراهی نکردند.
قهرمانی افزود: امروز هم عده ای هستند که ممکن است با استفاده از نام و یاد امام، زیرآب امام و افکار و اندیشه های ایشان را بزنند. برخی نوح را قبول ندارند ولی ارجاع می دهند به پسر نوح.
وی خاطرنشان کرد: نمی شود که کسی حضرت نوح را قبول نداشته باشد ولی بگوید فلانی پسر حضرت نوح است و فلان حرف را زده است و باید به آن توجه کرد. باید به این افراد گفت که پسر نوحی که شما می گویید خیلی اشتباه کرده است و وی منحرف بود.
حجت الاسلام قهرمانی افزود: پسرنوح اگر احترام هم دارد همه از برکت نوح است و وی از خودش هیچ چیزی ندارد. می بینیم که افرادی می آیند و با مغلطه به پسر نوح استناد می کنند در حالی که بنا به آیه قرآن انه لیس من اهلک.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه زنجان ادامه داد: چنین بنده ای دچار فخر فروشی بر خلق الله و زراندوزی نمی شود. در صدر اسلام داریم که کسانی دچار زر اندوزی شدند و علاوه بر این که خود بیچاره شدند، عده زیادی را هم بیچاره کردند.