آخرین اخبار:
کد خبر:۴۷۰۹۷۲
مراسم وحدت حوزه ودانشگاه ؛

دین اسلام کار را عبادت می‌داند/علت بیچارگی سازمان منافقین دوری از روحانیت بود.

مراسم روز وحدت حوزه و دانشگاه به همت دانشگاه رازی با حضور نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های کرمانشاه ،رئیس دانشگاه رازی و دانشجویان وطلبه های حوزه علمیه کرمانشاه برگزار گردید.

به گزارش خبررنگار خبرگزاری دانشجو از کرمانشاه؛ محمد ابراهیم اعلمی آل آقا در همایش  گرامیداشت وحدت حوزه و دانشگاهکه با حضور حجت‌الاسلام جوادی آملی در دانشگاه رازی کرمانشاه برگزار گردید، گفت: ارتباط میان علم و دین از زمان نهادینه شدن تفکر ولایت فقیه در نظام جمهوری اسلامی ایران همواره دغدغه همگان بود.


 
رئیس دانشگاه رازی با بیان اینکه مباحث کلیدی و زیربنایی از تعریف و ابعاد تعامل حوزه و دانشگاه به وجود آمده، افزود: طرح موضوع وحدت میان حوزه و دانشگاه از زمان انقلاب فرهنگی در دانشگاه‌ها تاکنون بیانگر تفکر جدی حوزویان و دانشگاهیان در این راستا است.


اعلمی آل آقا با اشاره فعالیت دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: امیدواریم فعالیت این دفاتر سبب ساز بهره‌مندی بیشتر از حوزه دین باشد و اصحاب علم نیز حضور جدی‌تری داشته باشند.


 
وی مسئله کار اجرایی در حکومت اسلامی را متفاوت از معنای آن در سایر جوامع دانست و گفت: در نظام جمهوری اسلامی ایران پیوند دین و آخرت شکل گرفته و در حکومت اسلامی کار افراد به عنوان عبادت تلقی شده است.


 
رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه در ادامه تاکید کرد: متاسفانه فرهنگ کار در نظام ما ضعیف است این در حالیست که دین اسلام کار را عبادت می‌داند.



 
اعلمی ال آقا افزود: ما امروز در دانشگاه‌هایمان دغدغه دین داریم اما باید به این مسئله نیز توجه کرد که در حوزه‌ها تا چه اندازه دغدغه علم وجود دارد.


 
وی بیان کرد: دستاورد تلاش دانشجویان ما در جبهه علمی در مقیاس جهانی قابل رقابت با بسیاری از کشورهاست و دانشگاه ما از منظر دستاوردهای پژوهشی در قالب مقاله از نظر رتبه بندی در رده زیر ۲۰ کشور جهان قرار دارد.


 
اعلمی آل آقا در ادامه گفت: باید پیوند مدل حکومت اسلامی با دنیای معاش مردم به وجود آید و نیاز داریم که در رقابت جهانی مزیت‌های دین خود را به خوبی تبیین کنیم.


 
وی با استناد به روایات دینی علم را به وجود آورنده اقتدار دانست و گفت: در روایات دینی ما از علم با عنوان سلطان تعبیر شده و «العلم سلطان» به معنای اقتدار در علم است.


 
رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه بر تلاش دانشجویان در جبهه علمی تاکید کرد: حوزویان باید معنای علم را در قالب دین ارائه دهند تا تفکری همگانی طنین انداز شود.


 
اعلمی آل آقا با بیان اینکه انتزاع علم و دین به نفع حوزه و دانشگاه نیست، گفت: باید تفکر دینی در دانشگاه‌ها جوشانده شود و در حوزه‌ها نیز علم مورد نیاز کشور پیاده شود.


 
وی حجت الاسلام جوادی آملی را از مفاخر حوزه دانست و گفت: بسیاری از حوزه‌های علمی از جمله سیستم بانکداری امروز در کشور به توضیح و تفسیر بیشتری نیاز دارد همچنانکه شهید بهشتی تاملی بر این مهم داشت.

 

در ادامه مراسم حجت‌الاسلام امرالله مختاری رئیس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم  رهبری اظهار داشت: با توجه به هجوم دشمنان به مبانی فکری ما و ناتوی فرهنگی روز به روز به ضرورت طرح افکار حوزوی در دانشگاه‌ها پی می‌بریم.

 

حجت‌الاسلام امرالله مختاری گفت: امروز در دانشگاه‌های ما و بخشی در حوزه علوم انسانی افکاری مطرح می‌شود که به صورت ریشه‌ای اعتقادات ما را نشانه رفته است.



وی بیان کرد: گاهی در پایان نامه‌های دانشجویی مباحث مخوفی تولید می‌شود که با مشاهده این وضعیت بیش از پیش به ضرورت حضور روحانیت پی می‌بریم.



جوادی آملی حضوروحانیت را نه به معنای جناح بندی‌های سیاسی بلکه جریان ایجاد شده از زمان امام باقر(ع) و امام صادق(ع) دانست و گفت: شیخ مفیدها و شیخ طوسی‌ها در طول تاریخ و در دوران معاصر نیز امثال  علامه طباطبایی‌ها قرائت صحیح و راستینی که منطبق با قرائت حضرت محمد(ص) بود ارائه دادند.

 


این مسئول در ادامه مصیبت وارده به کشور ایران در طول ۱۰۰ سال گذشته را معلول جدایی از روحانیت دانست و افزود: علت بیچارگی سازمان منافقین دوری از روحانیت بود.



حجت‌الاسلام مختاری گروه معارف را پل ارتباطی حوزه و دانشگاه برشمرد و عنوان کرد: ما ۳۶۰ واحد درسی در گروه معارف دانشگاه رازی داریم  و باید ۳۶ استاد نمونه انتخاب شود در غیر این صورت مسئله فرهنگ حاشیه‌ای می‌شود.



وی خواستار همکاری روسای دانشگاه‌های استان کرمانشاه در زمینه توسعه گروه معارف شد و گفت: روسای دانشگاه‌ها باید با عنایت بیشتری به گروه معارف یک قدم راهبردی بردارند و در فراخوانی که بهمن ماه در تمام دانشگاه‌ها انجام می‌شود سهم قابل توجهی به گروه معارف جهت حضور افراد فرهیخته داده شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار