به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو،اپیدمی پروندهسازی مسئلهایست که محیط دانشگاه از ابتدای دولت یازدهم با آن مواجه بوده است. پس از پروندهسازی برای دانشجویان مورد ظلم واقع شده بورسیه و همچنین تشکلهای دانشجویی، این بار قرعهی فال به نام اساتید انقلابی خورده شده است که از ابتدای سال جاری با پرونده سازیهای عجیب و بی سابقه سعی در القای این موضوع دارند که اساتید جوان جذب شده صلاحیت تمدید قرارداد را ندارند و یا اساتید انقلابی که سابق درخشان علمی که در کارنامههای تدریس را دارند به بهانههای مختلف سعی در بازنشست شدن این اساتید و حذف و دوری آنها از محیط دانشگاه را داشته و متاسفانه به دنبال جوسازی و ناآرام کردن فضای علمی به واسطه این موضوع هستند.
از طرفی دیگر، جذب افراد معلوم الحال که سابقه شرکت درمیتینگهای سیاسی، فتنه ۸۸ و کوی دانشگاه را داشته و سابقه کیفری درخشانی هم دارند روز به روز به عنوان اعضای هیئت علمی در دانشگاهها جذب میشوند.
همانگونه که وزارت علوم با ادعای دروغین بورسیهها و پرونده سازی علیه دانشجویان دو سال فضای دانشگاه را به تشنج کشید شاید بار دیگر شاهد موضوعی همچون این ادعای دروغین و با موضوع بازنشستگی و عدم تمدید قرارداد با اساتید انقلابی باشیم.
از گوشه و کنار دانشگاهها خبرهایی به گوش میرسد که برنامه سیاسی شدن فضای دانشگاهها که مسئولان با آغاز دولت تدبیر و امید تدوین کردهاند در حال اجرایی شدن است که اخراج برخی اساتید نمونههایی از این برنامه از پیش تدوین شده است:
اساتیدی که بدون دلیل صلاحیت تمدید قرارداد ندارند!
یکی از این اساتید جوان که به صورت جدی در آستانهی اخراج ناجوانمردانه قرار گرفته است، دکتر «د» عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی برق و گروه قدرت این دانشکده است. وی طبق ارزشیابی دانشجویان رتبه ۱ بین ۱۷استاد گروه قدرت و رتبه ۳ بین ۸۷ استاد دانشکده برق و رتبه ۲۰ بین ۷۰۲ استاد دانشگاه علم و صنعت را در سال تحصیلی ۹۳ کسب کرده است.
از فعالیتهای علمی دکتر «د» باید به ۱۶ مقاله در مجلات خارجی ، ۲ مقاله در مجلات داخلی ، دو کنفرانس لاتین خارجی و بیش از ۱۶ مقاله در کنفرانسهای داخلی و تالیف بیش از ۴ کتاب در حوزه برق در طی حضور ۳ ساله خود در دانشگاه علم و صنعت اشاره کرد.
نکته جالب اینجا است که نه اساتید معلوم الحال مدعی و نه عوامل مدیریت دانشگاه کوچکترین ادعایی در مورد ضعف علمی اساتید جوان نداشته و صرفا ایراداتی به روند جذب این اساتید دارند، در حالی که روند جذب کنونی با آن زمان هیچ تغییری نکرده است و برخی ادعاهای واهی از قبیل گم شدن کاغذها یا کمبود برخی امضاهای اداری را دلیل ادعای خود میدانند. حال آنکه اگر بنا باشد پرونده علمی و روند جذب همین اساتید معلوم الحال در دانشگاه علم و صنعت مطرح شود سنگ روی سنگ بند نخواهد شد.
گفته میشود که برخی از پروندههای این اساتید به صورت غیر قانونی خارج شده و در اختیار دکتر «ش» سردسته عوامل حزب مشارکت در دانشگاه وعضو دانشکده برق قرار گرفته است و این عوامل عملا اقدام به ناقص کردن پرونده اساتید نمودند.
این افراد برای سنگ اندازی در ادامه حضور دکتر «د» از دادن دانشجو به عنوان استاد راهنما به ایشان و همچنین ارائه درس در ترم جاری برای ایشان استنکاف کرده اند، با این حال دکتر دشتی روند علمی خود را با قدرت ادامه داده و بیشتر مقالات ایشان بصورت انفرادی در طی این چند سال ارائه شده است.
اما در مورد دکتر «ت» –از دیگر اساتید مورد خشم قرار گرفته- وضع بگونهای دیگر است، هیچ کدام از عوامل گروه قدرت و حتی عوامل حزب مشارکت، ادعایی در مورد وضعیت علمی و اداری وی نتوانسته اند مطرح کنند. هیچگونه ادعایی در مورد دکتر توتونچیان که وضعیت پرونده ایشان از پیمانی به رسمی ارتقا یافته، وارد نمیباشد.
جالب این جا است که روند جذب دکتر «ت» تماما در دوره ریاست جدید دانشگاه علم و صنعت، یعنی دکتر برخورداری و با امضاهای شخص ایشان و معاونانش طی شده و هیچ کس مدعی کوچکترین خدشهای به آن نیست. اما در کمال تعجب اعضای گروه قدرت نه اجازه ارائه درس و نه اجازه داشتن دانشجوی تحصیلات تکمیلی به وی را نداده و برای این اقدام خود حاضر به ارائه هیچ توضیحی نیستند.
در این راستا باند مشارکتی حاکم بر دانشگاه به سردمداری دکتر «ش»، در اقدامی نه چندان سطح بالا، حتی از معرفی اساتید جوان بر دیوار دانشکده هم استنکاف ورزیدند. که تصاویر آن در ادامه می آید. لازم به ذکر است در پی این اقدام، دکتر سلیمانی عضو گروه مخابرات دانشکده برق و نماینده مجلس و همچنین دکتر چلداوی و دکتر خلج از اعضای هیئت علمی این دانشکده به نشانه اعتراض اجازه الصاق عکس خود را نداده اند.
اخراج اساتید در دانشگاه شهید بهشتی به دلیل انتقاد به جذب اساتید مشکل دار!
اخیرا از طرف تعدادی از دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی مطلع شدیم که یکی از اساتید و اعضای هیأت علمی ارزشی و متدین دانشگاه شهید بهشتی به دلیل انتقادهایی که به مسئولان دانشگاه داشته، اجبارا بازنشسته شده است به همین دلیل با این استاد دانشگاه گفتوگو کردیم تا دلیل چنین اقدامی را جویا شویم.
این استاد دانشگاه در این خصوص ضمن تائید این خبر گفت: متاسفانه مسئولان دانشگاه با بهانهجویی حکم بازنشستگی بنده را صادر کردند که به واسطه این حکم یکسری مشکلات برای من ایجاد شده است.
وی در رابطه با دلیل چنین اقدامی، افزود: رئیس دانشگاه دارای گرایش خاصی است و به همین دلیل اقدامات خاصی را هم انجام میدهد ما نیز به دلیل تکلیف شرعیای که بر عهداه داریم تذکراتی را دادیم. ولی این موضوع را برنتابیدند و حکم بازنشستگی اجباری بنده را صادر کردند.
پرچمی در رابطه با اقدامات خاصی که توسط مسئولان دانشگاه صورت گرفته، تصریح کرد: یک مورد دانشگاه اقدام به جذب نیروهای فاقد صلاحیت علمی و سیاسی کرده و از طرفی هم از نیروهایی که صلاحیت لازم اخلاقی را ندارند حمایت و پشتیبانی میکند و ما همواره در این رابطه تذکر میدادیم.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: یکی از مواردی هم که باعث تذکر و اعتراض ما شد در رابطه با جذب یک استاد دانشگاه بود این استاد دانشگاه که در جریان فتنه ۸۸ مجبور به استعفا شده بود بعد از تغییر و تحولات سیاسی رخ داده در کشور و دانشگاه از طریق فراخوان در دانشگاه گزینش و به دلیل مسائل پشت پرده جذب شد و این در حالی است که وی در مرحله اول در کمیته تأیید صلاحیت عمومی دانشگاه رد شده بود و تخصص لازم را در گروهی که پذیرش شده ندارد ولی الان درسهای زیادی به او داده شده است.
سرکوب دانشجویان معترض به اخراج استاد توهین کننده به اسلام
در ۲ سال گذشته «ح» چندین ایمیل با مضامین ضد انقلابی و علیه ارزشها و نظام به طور دسته جمعی برای تمامی اساتید دانشگاه علم و صنعت ارسال نمود . جالب اینجا است که به گفته اساتید دانشگاه علم و صنعت هر استادی نمیتواند ایمیلهای با تعداد بالا با ایمیل دانشگاه ارسال کند و انجام چند باره اینکار توسط دکتر حیدری نشان میدهد وی مجوزهای ویژهای برای ارسال این ایمیلها دارد.
در سال ۹۳ «ح» توسط مراجع ذی صلاح به علت ایمیلهای هتاکانه از دانشگاه اخراج میشود و حتی فرجی دانا وزیر علوم وقت در جلسه استیضاح خود در مجلس شورای اسلامی رسما اعلام میکند که وی اخراج شده است اما در کمال تعجب همچنان وی در دانشگاه حضور دارد و کلاسهای درس وی کاملا دایر است. تا اینکه در ایام پایانی ماه صفر و زمانی که دانشگاهیان سوگوار عزاداری های ۲۸ صفر بودند مجددا اساتید دانشگاه ایمیلی از وی شامل توهینهای بی سابقه به اسلام دریافت میکنند و خشم گستردهای در دانشگاهیان علم و صنعت ایجاد میشود که منجر به تجمع روز سه شنبه شد.
البته «ح» پس از مشاهدهی تجمع دانشجویان،اعلام نمود که ایمیل وی حک شده و از ایمیل اخیر اطلاعی نداشته است ولی ایشان پاسخ نداد که چرا در دو سال گذشته ، اعلام نکرد ایمیلش را حک نمودهاند.اما با این حال سوال اینجاست که چرا استادی که ،وزیر علوم هنگام استیضاحش،حکم اخراج وی را به مجلس تقدیم می کند،با تعلل از جانب دانشگاه هنوز کلاس درس خود را برگزار کرده و در مقابل دانشجویان به شبهه پراکنی نسبت به نظام و انقلاب می پردازد. این در حالی است که عده ی زیادی از اساتید جوان انقلابی که صاحب افتخارات متعدد علمی نیز می باشند، با بهانه های واهی به طور جدی تهدید به اخراج شده اند.نکته جالب اینجاست که هیچ فرد ،ارگان یا تشکلی هیچگونه فراخوانی برای این تجمع صادر نکرده است و این تعداد از دانشجو ها به طور خودجوش در این تجمع شرکت کردند.
اخراج استاد تمام انقلابی در دانشگاه تهران و دادن سمت ریاست دانشکده به یک استاد یار
یک منبع آگاه در گفت وگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، از اخراج اساتید انقلابی و ارزشی در دانشگاه تهران خبر داد و گفت: اخیرا تعدادی از اساتید انقلابی را در دانشگاه تهران اخراج کرده و در مقابل به فردی که ۲۰ سال است نتوانسته از استاد یاری ارتقا پیدا کند به سمت ریاست مرکزی در دانشگاه تهران منصوب شده است.
وی ادامه داد: همچنین حضور برخی عناصر افراطی اصلاح طلب در دانشگاه تهران پررنگ شده و روز به روز بر تعداد این افراد افزوده میشود.
موارد ذکر شده چند نمونه از برخی دانشگاههای بزرگ تهران است که متاسفانه در تمامی دانشگاهها این روند درحال انجام است و میتوان اینگونه برداشت کرد که با نزدیک شدن به ایام انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری این رفتارها برای رسیدن به نتایج مورد دلخواه مسئولان در محیط دانشگاهها افزایش پیدا کند.