به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از بجنورد، فکر می کنم این اولین تریبون آزاد دانشجویی در ترم جدید دانشگاههای خراسان شمالی باشد، اتفاقا موضوعش هم «دانشجو و انتخابات» است، می خواهیم برای پوشش برنامه به آنجا برویم؛ اما لحظه آخر بچه ها تماس می گیرند و می گویند مجری شان نیامده و می خواهند مجری باشم.
از یک سو آمادگی برای اجرا نداشتم و از سوی دیگر نیز نمی خواستم دست رد به سینه شان بزنم، این طور بود که در قامت مجری-خبرنگار ایفای نقش کردم و همزمان هم اجرا کردم و هم از صحبت های دانشجویان و اساتید و مسئولان یادداشت برداری کردم.
همانطور که گفتم چون اولین تریبون آزاد بعد از مدتها بود و موضوع آن نیز خیلی کلی بود ابتدا سعی کردم برخی سئوالات را در ذهن مخاطب ایجاد کنم تا بتوانند راحت تر و پیرامون آن با هم به گفت وگو بپردازند و مهمترین مسائلی که در آن لحظه به ذهنم رسید، این بود که اساس چرا ضروری است رای بدهیم و معیارهای یک نامزد مطلوب مجلس شورای اسلامی چیست؟
چقدر هم سخنوران عزیز به سئوالاتم توجه کردند و پیرامون آن بحث کردند، بگذریم، تقریبا با نیم ساعت تاخیر جلسه آغاز شد و در ابتدا ابراهیم زاده، معاون فرهنگی برخی نکات را درخصوص اینکه دانشجو نباید خنثی و بدون تفاوت باشد، بیان کرد تا کمی جو آماده اظهار نظر دانشجویان شود.
مجلس باید در آشنای مردم باشد نه دولتی بشود
پس از آن یکی از دانشجویان که ورودی 94 بود و تازه وارد دانشگاه شده بود پشت تریبون آمد و بعد از معرفی اعلام کرد که رای اولی است؛ اما مشخص بود فردی اهل مطالعه است، او در ابتدای سخنانش گفت: تاکنون اکثر مجلس هایی که در کشور تشکیل شده است به نوعی دولتی بوده است.
وی افزود: نمی توان گفت خیلی برای مردم نمایندگی کرده باشند، این یک ضعف است که به مجلس وارد است، ما ابتدا باید بدانیم چه کسانی را به خانه ملت میفرستیم و بر اساس معیار های صحیحی که وجود دارد، از جمله آشنایی با نیازها و درد های مردم و تلاش برای رفع آنها افراد مطلوب را برگزینیم.
در ادامه جلسه مسئول نهاد رهبری دانشگاه علوم پزشکی استان برای صحبت دست بلند کرد و گفت: کرسی آزاد اندیشی لزوما آن برنامه چالشی و دعوا و جنجال که ما فکر می کنیم نیست، اتفاقا باید فضایی آزاد و آرام باشد تا دانشجویان بتوانند راحت حرفشان را بزنند.
وی افزود: یک ویژگی که به نظر می رسد دانشگاه ها در اجرای کرسی های آزاد اندیشی می توانند از حوزه های علمیه الگو برداری کنند، این است که طلبه ها هنگام مباحثه گاهی اوقات سنگین ترین جملات را هم به یکدیگر بار می کنند اما در آخر جلسه همه کدورت ها فراموش می کنند و دوباره به رفتار دوستانه خود ادامه می دهند.
وی در پایان ضمن دعوت از تشکل های مختلف جهت هرچه باشکوه تر برگزار شدن کرسی های آزاد اندیشی گفت: رهبر معظم انقلاب می فرمایند دانشجو باید حرفش را صریح بزند و اگر مشخص شد اشتباه است به راحتی حرف درست را بپذیرد.
شام و ناهار انتخاباتی!
پدر ادامه این تریبون آزاد یکی از دانشجویان با اشاره به سئوال «چرا باید در انتخابات شرکت کنیم» تصریح کرد: رای تک تک افراد جامعه در آینده کشور تاثیرگذار است و باید خود را در مقابل آن مسئول بدانیم، کسی که رای نمی دهد در آینده نیز نمی تواند مدعی شود که چرا مجلسی ها کار نمی کنند.
این دانشجوی علوم پزشکی با اشاره به برخی ویژگی های منفی که نامزد باید عاری از آن باشد، گفت: چرا برخی از نامزد ها از ماهها قبل شروع کرده اند و در روستاها و شهرها شام و ناهار می دهند، اصلا غیر از اینکه بپرسیم منابع مالی آن از کجا تامین می شود، ابتدا باید بپرسیم که چرا برای اثبات خود دست به چنین کارهای نابجایی می زنند.
ابتدا از رد صلاحیت ها ناراحت شدم؛ اما مانور زیاد بروی آن مشکوک است
یکی دیگر از دانشجویان در ادامه تریبون را دست گرفت و گفت: به نظر می رسد رد صلاحیت ها این دوره گسترده بوده است و خودم نیز ابتدا از این موضوع ناراحت شدم، اما وقتی از لحاظ کلان نگاه کردم و به اقتدار و امنیت نظام با وجود شرایط پیچیده منطقه توجه کردم به این نتیجه رسیدم که نباید شورای نگهبان را بعنوان یکی از مهمترین نهاد های قانونی کشور زیر سئوال ببریم.
وی افزود: همچنین احساس می کنم مانور زیاد بر روی این موضوع از حالت عادی و منطقی خارج شده است و باعث ترویج بدبینی به انتخابات در میان مردم می شود، اگر اشتباهاتی هم در بررسی صلاحیت ها رخ داده باشد مسیر قانونی برای آن پیش بینی شده است و نباید به حاشیه پردازی علیه امنیت نظام و ملت پرداخته شود.
اگر می گوییم ردصلاحیت گسترده بوده باید این را هم بگوییم تایید صلاحیت ها هم رکورد شکست
در ادامه جلسه یکی از کارشناسان دانشگاه پشت تریبون رفت و در نقد صحبتهای این دانشجو مطالبی را مطرح کرد.
وی گفت: اینکه می گویند رد صلاحیت ها زیاد بوده است بخاطر این است که ثبت نام ها هم گسترده بوده و نیز تایید صلاحیت ها هم نسبت به دوره های قبل رکورد شکسته است.
وی افزود: باید در قانون انتخابات یک بازنگری جدی صورت گیرد، اینکه هر کسی بتواند برای ثبت نام مراجعه کند و نتیجه اش این بشود که با سهل انگاری هیات های اجرایی 600 نفر از کسانی که پرونده های جزایی سنگینی چون زنا، شریک قتل و امثال آن دارند، تایید بشود باعث هزینه سازی و فشار بر شورای نگهبان می شود.
این کارشناس ادامه داد: می گویند چرا کسانی که مثلا تا چندی پیش مدیر بوده یا حتی روحانی و امام جماعت است با استناد به عدم التزام عملی به اسلام و نظام رد شده، علتش این است که برخی رفته اند برای تخریب نهادهای انقلابی آیه قرآن را زیر سئوال برده اند و یا برای جمع آوری رای در بین اقلیت های مذهبی اظهاراتی این چنین داشته اند که نظام به شما ظلم کرده است، اینها باعث رد صلاحیت می شود.
سخت گیری شورای نگهبان برای این است که مجلس ششم دیگری شکل نگیرد
وی با اشاره به اینکه افراد رد صلاحیت شده به شما نمی گویند که مصادیق عدم التزام به اسلام و نظام که شورای نگهبان به آنها اطلاع داده است چیست، تصریح کرد: اینکه رهبر معظم انقلاب می فرمایند کسانی که نظام را هم قبول ندارند در انتخابات شرکت کنند برای این است که امنیت و اقتدار امروز کشور حفظ بشود.
این مسئول دانشگاهی در پایان خاطرنشان کرد: اتفاقا شورای نگهبان باید سخت گیری های لازم را لحاظ کند تا دوباره مجلس ششمی تشکیل نشود که علیه نظام تحصن کنند و نامه جامه زهر به رهبر معظم انقلاب بنویسند و ولی فقیه را تهدید کنند.
در ادامه جلسه یکی از دانشجویان پشت تریبون قرار گرفت و گفت: چرا اصلاح طلبان در مرحله اول اکثرا رد شدند و در مرحله دوم شاهد بودیم که تایید شدند، اصلا کسانی هم که معتدل بودند نیز رد شدند، البته در نهایت عملکرد شورای نگهبان را تایید می کنم اما برایم سوال است، احساس می کنم ما نتوانسته ایم دموکراسی را در کشور پیاده کنیم، اصلا مفهوم دموکراسی دینی برایم نا مفهوم است.
یکی از حضار نیز در تشریح این سئوال آخر گفت: دموکراسی یعنی پذیرفتن رای مردم هرچیزی که باشد؛ این در حالی است که گاهی اوقات مردم تصمیم درستی نمی گیرند و به مسئله ای رای می دهند که حتی در شان حیوانات هم نیست مانند همجنسگرایی، البته فارغ از اینکه این رای مردم تحت تاثیر تبلیغات به هر سو که صاحبان قدرت و ثروت بخواهند جهت دهی می شود.
وی افزود: در حالیکه مردمسالاری دینی اداره امور مردم و شرکت دادن آنان در تعیین سرنوشت خودشان است؛ البته در چارچوب احکام و هدایت الهی که هیچ وقت اجازه نمی دهد رای مردم به چنین مسائل پستی تعلق گیرد، در واقع این راقی ترین نوع حکومت است.
حمله کنندگان به شورای نگهبان نمی بینند که تیتر یک ضد انقلاب شده اند!؟
این فعال دانشگاهی ادامه داد: در خصوص رد صلاحیت ها هم باید گفت همان طور که دوست قبلی گفتند بر شورای نگهبان ثابت کرده است که در رای خود بر اساس اسناد متقن و عدالت رفتار می کند و درگیر گروهگرایی نیست و کسانی که امروز رای آنرا زیر سئوال می برند خود صلاحیتشان را برای مدیریت اجرایی از همین جا گرفتهاند.
وی تصریح کرد: آنهایی که عدم احراز شده بودند و یا صلاحیتشان رد شده بود، در زمان مقرر و روال قانونی مشخص مدارک خود را کامل کردند و دیدیم که مجددا 25 درصد به تایید صلاحیت ها در مرحله دوم افزوده شد و باید بدانیم کلید واژه ردصلاحیت گسترده می تواند رمز تقلب جدید باشد و کسانی که به آن دامن می زنند، باید بدانند که این روزها تیتر یک رسانه های ضد انقلاب شده اند و دشمن از آنها تعریف می کند و امام ما نیز فرمودند هرگاه دشمن از شما تعریف کرد به خودتان شک کنید.
در پایان جلسه بنا شد برای ادامه بحث تریبون آزادهای بعدی نیز برگزار شود و موضوعات آن جزئی و پیرامون موضوعی خاص باشد تا بشود بحث را طرح و جمع بندی کرد.