به گزارش خبرگزاری دانشجو از اهواز، هشتمین همایش ملی فنآوران نیشکر ایران امروز، 27 بهمن ماه با محوریت "نیشکر، توسعه پایدار، انرژیهای تجدیدپذیر و صنعت دوستدار محیط زیست" در سالن شهید مطهری دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد.
کیخسرو چنگلوایی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، در این همایش اظهار کرد: کشت و صنعتها به علت مدیریت زراعی که دارند، علف هرز کمتری در خود دارند؛ بنابراین بذر با کیفیت تر و با هزینه پایین تری میتوانند تولید کنند.
وی افزود: کشت و صنعتها میتوانند با سرمایه گذاری در زمینه صنایع تولید بذر، درآمد اقتصادی داشته باشند و از سوی دیگر تناوبی که ایجاد میشود، هم افزایش تولید محصولات کشاورزی را به دنبال دارد و هم اثر مثبتی در عملکرد نیشکر خواهد داشت.
چنگلوایی تصریح کرد: یکی از مشکلات ما در بخش دامپروری و توسعه دام در سطح استان، بالا بودن قیمت نهادهها و به خصوص قیمت خوراک دام است که این موضوع موجب افزایش قیمت تمام شده محصولات شده است؛ به طوری که سود چندانی عاید بهرهبرداران بخش دامپروری نمیشود و البته میتوان با استفاده از بقایای نیشکری، خوراک دام مناسب، با کیفیت و ارزان قیمتی را تهیه و بخش عمدهای از مشکلات دامداریهای استان را حل کنیم.
وی بیان کرد: متاسفانه اراضی استان به علت شرایط اقلیمی خاصی که بر خوزستان حاکم است، از فقر مواد آلی رنج میبرند و در حال حاضر حدود 1.9 میلیون تن باگاس در خوزستان تولید میشود و در این خصوص میتوانیم صنایع مرتبط را ایجاد و مواد آلی غنی شده از بقایای نیشکری را تولید کنیم که میتواند منجر به بهبود وضعیت فیزیکی و حاصلخیزی اراضی، افزایش عملکرد و تولیدات کشاورزی، حفظ منابع خاک، پایداری تولید و در نهایت اشتغالزایی و درآمدزایی برای کشت و صنعتها شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، کوکوپیت را بستر مورد نیاز کشت نشاء گیاهان عنوان و اظهار کرد: اکنون کوکوپیت محصولی وارداتی است و قطعا با کمک فرایندهای تخمیری و تبدیلی که در مواد سلولزی باگاس و سایر بقایای نیشکری قابل انجام است، میتوان بستری مناسب برای تولید و پرورش کشت گیاهان ایجاد کنیم و حتی کشور را از واردات این مواد بینیاز کنیم.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت چغندرقند در چرخه تناوب و اینکه این محصول به پایداری تولید کمک میکند و از درآمد اقتصادی بسیار خوبی برخوردار است، در حال گسترش آن هستیم و یک افق 50 هزار تا 55 هزار هکتاری برای چغندرقند استان ترسیم کردهایم.
چنگلوایی افزود: در حال حاضر هیچ کارخانه قندی در خوزستان وجود ندارد و البته کارخانه چغندرقند شوش در حال بازسازی است اما میتوان با اقدامی کارشناسیشده، با بازنگری در کارخانههای نیشکر موجود در استان، از این کارخانهها به صورت دو منظوره استفاده کرد و از این طریق به توسعه صنعت چغندرقند کمک کنیم.