آخرین اخبار:
کد خبر:۴۹۶۲۱۹
معماری پایدار- ۳

محمودیان: بشر کنونی تمدن خود را مدیون قوم عیلامی بداند

یک باستان شناس گفت: نخستین دهکده‌های بشری ۱۲ هزار سال پیش در تپه جغاگلان ایلام تشکیل شد؛ به همین دلیل بشر کنونی تمدن خود را مدیون قوم عیلامی بداند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ایلام، حبیب الله محمودیان، باستان شناس و عضو هیات علمی دانشگاه های تهران در کارگاه تخصصی معماری پایدار که امروز در دانشگاه پارسیان ایلام برگزار شد، با تاکید بر اینکه معماری کنونی در کشور ما نه ایرانی است و نه اسلامی، گفت: با وجود اندیشمندان، دانشمندان و صاحبان ایده ای که در ایران وجود دارند، هویت اصلی معماری در کشورمان باید احیا شود.


وی ایران را پل ارتباط میان شرق و غرب عنوان کرد و ادامه داد: نخستین دهکده های بشری ۱۲ هزار سال پیش در تپه جغاگلان عیلام تشکیل شد، ایلامیان آغازگر کشاورزی و دامپروری بودند به همین دلیل بشر کنونی تمدن خود را مدیون قوم عیلامی بداند.


این باستان شناس با تاکید بر این موضوع که ایرانیان باید الگو دهنده ایده و تمدن به اقصا نقاط جهان باشند، تصریح کرد: وقتی سازه های معماری تپه علی کش در لایه بز مرده به عنوان آغازگر معماری جهان در معتبرترین مراکز آکادمیک جهان مطرح می شود ما چرا نسبت به این موضوع تساهل به خرج می دهیم؟ بهترین سایت های تاریخی جهان از ادوار پیش از تاریخ و تاریخی در منطقه بین ایلام و خوزستان وجود دارند، تمدن ۱۲ هزار ساله ای که از پیشینیان به ما رسیده گواهی بر این مطلب است که با میدان وسیعی از کشفیات و تحقیقات سروکار داریم.


محمودیان منطقه میان ایلام و خوزستان را پرتراکم ترین منطقه «پل» در جهان عنوان و خاطرنشان کرد: علل پایداری این پل ها در ۱۵ قرن استواری در خروشان ترین رودهای آسیا در محافل علمی و دانشگاهی کشورمان در راستای استفاده از تجارب پیشینیان برای تحکیم بخشیدن به فنون سدسازی مورد استفاده قرار گیرد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار