اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از دانشجو سلام، نشست هم اندیشی استادان و نخبگان دانشگاه زابل با موضوع اخلاق کاربردی، چیستی، الزامات و چالشها روز گذشته در محل سالن کنفرانس میهمانسرای سایت قدیم برگزار شد.
در ابتدای این نشست حجت الاسلام میری، مسئول نهاد در خصوص مقوله کیفیت و کمیت در اسلام مطالبی ارائه کرد و گفت: اسلام هم به کیفیت اهمیت می دهد هم به کیفیت و برای کمیت اهمیت تعداد نمازگزاران در نماز جماعت که اگر از ۱۰ نفر بیشتر شود، ثوابش قابل شمارش نیست و کمیت ضربت شمشیر حضرت علی به دشمن را بیان کرد که چقدر پر اهمیت بود.
سپس حجت الاسلام حسینی قلعه بهمن شروع کاربردی نشدن اخلاق در جامعه را از دو دیدگاه بیان کرد و به دو عامل بیرونی و درونی اشاره کرد و گفت: عوامل بیرونی عدم وجود آیین نامه ی اخلاقی. ما قانون می نویسیم ولی تبدیل به آیین نامه نمی کنیم و کدهای اخلاقی نسبت به زمان تعریف نمی شود مثلا در مورد عدالت، صداقت و امانت کدهای دقیقی وجود ندارد و باید نوشته شود و آیین نامه شود.
وی تصریح کرد: در عوامل درونی نیز مراتب فعل اختیاری را تعریف و بیان می کند در هر فعل اختیاری یک نیاز وجود دارد که مراتب فعل اختیاری شامل وجود یک نیاز، آگاهی از فعلی که این نیاز را برطرف می کند، پذیرش این آگاهی یا اذعان، نداشتن یک نیاز با اولویت بالاتر، وجود مقتضی، شوق، میل و انباشته شدن شوق است.