اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
مهدی ماندگاری، نماینده شورای ادوار انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و عضو هیات برگزاری انتخابات انجمن اسلامی، در گفتوگو با خبرگزاری دانشجو، با اشاره به اتفاقات پیرامون انتخابات انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی گفت: انتخابات به دلیل فشارهای بیرون از دانشگاه به هیات نظارت و کارشکنی سازمان دهی شده گروهی از دانشجویان جهت ورود به تشکل و پیگیری مطالبات افراد بیرون از دانشگاه شش تا هفت ماه به تاخیر افتاد.
وی با اشاره به فشارهای وارده به هیات نظارت، افزود: اساس نامه تشکل اساس برگزاری انتخابات است و طبق دستور العمل اجرایی آيين نامه تشکل های اسلامی سراسر کشور که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است، هیات نظارت دانشگاه، ناظر انتخابات است و روال برگزاری انتخابات باید طبق مفاد اساسنامه تشکل اجرا شود.
نماینده شورای ادوار انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان داشت: طبق اساسنامه تشکل، اعضای هيات برگزاري انتخابات شورای مركزي سه نفره که متشکل از نماینده تشکل، نماینده ادوار و نماینده شورای مرکزی است که کلیه مصوبات جلسات سه نفر با تایید دو نفر رسمیت قانوني دارد و لازم الاجرا است.
ماندگاری با بیان اینکه یکی از عضوهای شورای مرکزی و عضو هیات برگزاری انتخابات با برگزاری انتخابات، مخالفت داشتند، بیان داشت: هدف از این مخالفت سوق دادن جریان انتخابات به یک جریان سیاسی خاص در دانشگاه بوده است که فقط با تخلف و عدول از قانون به هدفشان دست پيدا مي كردند، که این مشکلات و تخلفات بارها و بارها به هيات نظارت دانشگاه و هیات نظارت مرکزی وزارت بهداشت شکایت شده است.
وی ادامه داد: در نامه ارسال شده به حریرچی، قائم مقام وزير بهداشت و همچنين فراهاني، معاون فرهنگي دانشجويي وزارت متبوع موارد تخلف و قانون شكني را مفصل بيان كرديم؛ اما متاسفانه هنوز جوابی از هیات نظارت مرکزی دریافت نکرده ایم.
عضو هیات برگزاری انتخابات انجمن اسلامی، تصریح کرد: بعد از صدور مجوز برگزاری انتخابات از طرف دانشگاه با تجمع ١٠ نفره برخي افراد تازه ورود پيدا كرده به تشكل مواجه شديم و فشارهای نماینده استانداری و دخالت نمایندگان نماینده های مجلس برای راضی کردن اقلیت های ناراضی از این روند قانوني تعجب همه اعضاي تشكل و دانشجويان را به خود جلب كرد. انتخابات مجوزدار و قانوني به واسطه نمایندگان نمایندهای مجلس و نماينده استانداري لغو شد.
ماندگاری بیان داشت: در جلسات مختلف متوجه مواضعی خلاف اساسنامه از سوي اشخاص دانشجو و مسئول شدیم كه هر دو دسترسی به یک هدف خاص را دنبال میکردند که افرادی سازمان دهی شده است وارد تشکل دانشجویی بشوند.
وی ادامه داد: از نظر آیین نامه تشکل های اسلامی هیات نظارت دانشگاه حق دخالت بر روند برگزاری انتخابات را ندارد، فقط حق نظارت دارد که این حرف قانونی است و هزار بار به صراحت تکرار می کنیم؛ حال استانداري فارس و نمايندگان مجلس شوراي اسلامي چگونه به خود اجازه ميدهند خارج از چارچوب و مقررات در امور تشكلها دخالت مستقيم کنند؟
این فعال دانشجویی گفت: طبق دستور العمل اجرايي آیین نامه تشکل های اسلامی ماده 7 بند 4 انتخابات باید طبق اساس نامه تشکل برگزار شود که بعد از دادن مجوز برگزاری انتخابات بعد از چند روز از انتخابات لغو شده نوبت اول در ساعات پایانی برگزاری انتخابات معاون سیاسی امنیتی استانداري با دبیر هیات نظارت دانشگاه تماس گرفتند و خواستار لغو انتخابات به دلیل مسائل امنيتي شدند.
ماندگاری، با اشاره به درخواست استاندار مبنی بر برگزاری دوباره انتخابات گفت: در نامه ای محرمانه ای به هیات نظارت اعلام شده است که انتخابات به دلیل مسائل امنیتی و احتمال اخلال در نظم عمومی و امنیت جامعه نباید برگزار شود و مسئولين استانداري در جلسه اي صراحتا مخالفت خودشان را با نحوه برگزاري انتخابات طبق اساسنامه تشكل اعلام كردند.
وی بیان داشت: آیا دخالت استاندار بر این قضیه مصداق بارز دخالت در امور تشکل ها دانشجویی و از بین بردن استقلال آنها نیست؟ اگر قرار باشد هر استانداری مسائل کلان استان را رها کند و به جزئیات تشکل های دانشجویی ورود پیدا کند، مسائل استان را چه كسي رسيدگي خواهد كرد؟
اين فعال دانشجويي گفت: اين گروه اقليتي در تشكل براي جلب نظر دانشجويان و اعضاي تشكل قبل از انتخابات شروع به تبليغاتي از نوع دادن بن خريد كتاب و تخفيف كافي شاپ به دانشجويان كردند كه با واكنش شديد دانشجويان نسبت به اين نوع بي حرمتي و سبك شمردن راي دانشجويان روبرو شد. جاي سئوال دارد كه اين مبالغ هزينه شده از كدام منبع مالي تامين شده است؟
دبير سابق انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در پایان گفت: از هیات نظارت خواهش داریم که قانون را اجرا کند و تن به این فشارها ندهد و ما پیگیر مطالبات به حق تشکل از راه قانونی خواهیم بود.