اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از همدان، فریدون عباسی، رئیس سابق سازمان انرژی اتمی صبح امروز در جمع دانشجویان طرح ولایت که در سالن اجتماعات دانشکده فنی مهندسی دانشگاه بوعلی سینا برگزار شد، با بیان اینکه از اول انقلاب در رشته هایی که امکان بود دانشجویان ایرانی بتوانند در خارج از کشور درس بخوانند ممنوع شد و اعزام ها با مشکل مواجه شد، بیان داشت: اگر هم شرایط طوری که به دانشجویان ایرانی اجازه تحصیل می دادند در رشته های انرژی نمیتوانستیم تحصیل کنیم.
وی با بیان اینکه همت بلند اساتید کشور که مهاجرت نکرده بودند و در داخل کشور مانده بودند باعث شد رشته ها تخصصی و درس ها گرایشی و دانشجوها بیشتر درس بخوانند عنوان کرد: ما در طول مدت کوتاه 25 سال توانستیم به بعضی رشته ها دسترسی پیدا کنیم و یکی از آنان هسته ای است که در ابتدای انقلاب عده ای می گفتند این استعماری است و به آن نیازی نداریم.
عباسی با اشاره به اینکه افرادی می گفتند نیازی به انرژی هسته ای نداریم و دارای نفت و گاز هستیم و در اصل این را غربی ها القاء می کردند و عده ای در داخل بلندگوی آنان بودند، افزود: با توجه به سند چشم انداز جمهوری اسلامی و پیش بینی وزارت نیرو تا سال 1410 مقدار 123هزار مگابایت برق نیاز داریم که 8درصد آن یعنی حدود 10 هزار مگابایتش باید از انرژی اتمی تامین شود و رکتور 1000مگابایتی نیاز به 100هزار سو سوخت اورانیوم دارد که الان این مقدار را در دسترس نداریم.
وی ادامه داد: سال 1382 آژانس اتمی ادعا کرد شواهدی به دست رسیده که ایران برنامه اش از صلح آمیز بودن منحرف شده و گزارش سال 2011 در یک جمع بندی 15صفحه ای تمام فعالیت های ایران از بعد از انقلاب را ارائه کرد.
رئیس سابق سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه سال 92 دکتر ظریف در ژنو یک برنامه اقدام مشترک که مقدمه برجام است را می نویسد، اظهار داشت: بعد از برنامه اقدام مشترک آمانو نیز یک گزارش می نویسد و در آن مدعی می شود که سال 2011 هرچی بیان شد درست بود و از سال 2011 تا سال 2014 مدارکی بدست آمده که تایید می کند ایران از برنامه هسته ای خود منحرف شده است.
عباسی گفت: در سال 2015 آمانو در گزارشی دیگر مدعی می شود که تمام اقدامات بعد از سال 2003 صورت گرفته و تلاش های سازمان یافته ایست.
وی با اشاره به اینکه آژانس در نهایت سال 2015 اشاره می کند که ایران در در برنامه هسته ای انحراف داشته و چاشنی های انفجاری ایران به درد سلاح هسته ای می خورد، بیان کرد: در بازدیدی که آمانو از پارچین داشت آمده است که ایران ساختمانی را نشان داد و آن چیزی که ما می خواستیم نبود اما آن چیزی هم که ایران ادعا می کرد نبود.
رئیس سابق سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه دولت فعلی ادعا می کند که پرونده هسته ای ایران را بست، عنوان کرد: آن چیزی که بسته شد پرونده اتهامی ایران است که در طول این سال ها قبول نمیکردیم متهم هستیم اما حالا پرونده مجرمی ایران باز شد و برجام سزای مجرم است.
عباسی با بیان اینکه قطعنامه های قبلی در قطعنامه 31-22 جمع شده و همش هم مربوط به برجام نیست، گفت: این تحریم ها و محدودیت ها بر مواد است و محدودیت بر فناوری است و این تمام خرید و فروش ها با شفافیت های بانکی مشخص می شود و این محدودیت هایی است که سالها به کشور اعمال شده است.
وی در پاسخ به سئوال یکی از دانشجویان که چه مقدار زمان می برد تا به قبل از برجام برگردیم، گفت: اگر بخواهیم به قبل از برجام برگردیم باید ببینیم موضوع اقتداری است یا اقتصادی که اگر اقتداری باشد باید بپذیریم اقتدارمان را از دست دادیم و جیبوتی هم با ما قطع رابطه می کند از طرفی باید ببینیم چه دولتی روی کار است و اقتدار را می خواهد یا نه که اگر اقتدار را بخواهد باید طور دیگری عمل کند و باید کار جهادی باشد و در مدت زمان کوتاهی می شود به وضعیت قبلی برگشت اما ذخیره مواد از دست رفته چیزی حدود یکسال زمان می خواهد.
عباسی در خصوص ایمنی تاسیسات هسته ای بیان کرد: ایمنی در این تاسیسات از هر صنعتی بالاتر است و کشوری که بتواند به فناوری هسته ای دست پیدا کند یعنی در همه زمینه های فناوری صنعتی پیشرفت داشته است.
وی با بیان اینکه مسئله هسته ای مانند کوه یخی است که نوکش از آب بیرون زده بیان کرد: این کوه یخ قسمت عمده اش در زیر آب است و در جامعه بحث هسته ای دیده شد و ما عادی با آن برخورد میکردیم اما دشمن آن را بزرگ کرد و به آن پافشاری کرد و ما هم باید مذاکره میکردیم تا حقمان را بگیریم.
رئیس سابق سازمان انرژی اتمی با اشاره به مبانی فکری که در مورد تجزیه طلبی وجود دارد، اظهار داشت: بعضی ها می گویند انقلاب تمام شده و ما باید با جهان تامل کنیم و به عبارتی آمریکا را کدخدای غالم می دانند و می گویند با عربستان و اسرائیل مشکلی نداریم و این موضوع در هر دو جریان سیاسی و حتی کسانی که منصوب به اصولگرایی هستند تا حدودی دیده می شود و برجام2و3 هم در این خصوص است و می خواهند به سراغ مسائل دیگر بروند.
وی در ادامه گفت: آژانس اتمی بیان کرده که مشکل ما با ایران به قبل از سال 2003 برمی گردد یعنی دولت چهارم تا دولت هشتم و در اصل دولت نهم و دهم در مذاکرات قبول نکرده که دولت قبل از خودش تخلف کرده است؛ اما دولت یازدهم این را پذیرفته و در مذاکرات محرمانه و پشت پرده تیم دوم مذاکره که در سال های 82تا84 هم بودند و تعدادی از آنان دستگیر شدند موضوع تخلف را پذیرفته است.
عباسی با بیان اینکه چرا دولت نهم و دهم نپذیرفت که دولت قبل از خودش تخلف کرده اما دولت یازدهم این را پذیرفت در صورتی که تخلف ها در دولت هم جریان فکری خودش است اتفاق افتاده و پافشاری بر بدست آوردن مجلس را هم دارند و خود را منجی کشور می دانند، افزود: کسی که در دستگاه مختصات فکری امام خمینی (ره) است می گوید آمریکا هیچ غلطی نیم تواند بکند اما کسی که در دستگاه مختصات فکری امام خمینی (ره) نباشد و اینگونه فکر نمیکند، می ترسد و می گوید باید با آمریکا مذاکره کنیم اما تفکری که در دولت نهم و دهم بود تفکر اقتدار بود و موفق هم بودند.
وی در خصوص آلماتی2 بیان کرد: طرف مذاکره برای فرار از بن بست، مذاکره را لغو کردند و منتظر انتخابات ایران شدند و الحدالله مردم عزیز ایران خیلی خوب در انتخابات شرکت کردند و آماده بودیم مقتدرانه مذاکرات را ادامه دهیم اما متاسفانه به عقب برگشتیم و به 10سال پیش رجعت کردیم و سال های 82تا84 انقدر خساراتش زیاد است که فوایدش هیچ است.
رییس سابق سازمان انرژی اتمی ادامه داد: آقای جلیلی جنسی داشت که کلاه سرش نمی رفت و دلیلش هم درس خواندن در دانشگاه امام صادق (ع) است و آنان که در غرب درس می خوانند دیدگاه ماتریالیستی دارند که به هیچ عنوان خدا درونش نیست و آقای جلیلی چون انسان معتقدی بود و دیدگاهش همچون رهبری مقتدرانه بود در هیچ جلسه ای کلاه سرش نمی رفت.
وی در خصوص اینکه بتن ریزی راکتور اراک تحقیر ملت ایران بود، بیان کرد: در این دولت می گویند ما صادرکننده آب سنگین و اورانیوم هستیم در صورتی که مجبورتان کردند و خجالت هم نمی کشند و این بتن ریزی و تحقیر از قبل برنامه ریزی شده بود.
عباسی گفت: اگر به عزت برگردیم مشکلی نیست و چون همه چیز داخل کشور تولید شده و بومی است می توانیم در مدت چهار ماه ساخت یک نیروگاه را تمام کنیم اما مهم این است که جریان فکری حاکم، از صحنه سیاسی کشور حذف شود و جریان گفتمان انقلاب در کشور پیاده شود.
وی در پاسخ به سئوال دانشجویی که آیا در این مسئله جاسوس داریم یا نه گفت: آنان تسلط اطلاعاتی زیادی رو یخرید و فروش ها و رفت و آمدها دارند و این همه دانشجو فرستادیم غرب تا درس بخوانند و آمدند و تعدادی از آنان می توانند سمپاد غرب باشند و اصلا ما اطلاعات پنهانی نداریم و همکاری خوبی با آژانس بین المللی اتمی داریم.
رئیس سابق سازمان انرژی اتمی در خصوص ترور دانشمندان هسته ای افزود: همیشه ابتکار عمل دست کسی است که ترور می کند و هرچی که ما تلاش کنیم بازهم دشمن در صدد ترور خواهد بود و ترورها وجود خواهد داشت اما می توانیم با تمهیدات این موضوع را سخت کنیم اما اگر دشمن در مواردی هم موفق به ترور شد نباید خم به ابرو بیاوریم.
وی نیز در رابطه با بحث کنار گذاشته شدن افراد از سازمان انرژی اتمی که در دولت یازدهم مطرح شد، گفت: اصل مطلب این است که عده ای که به عنوان یاران احمدی روشن شناخته می شدند همان اول اکثرشان کنار گذاشته شدند و وقتی موضوع رسانه ای شد روند کار عوض شد و در جاهایی به کار گرفته شدند که در تصمیم گیری ها نقش نداشته باشند.
عباسی در پایان سخنانش گفت: خیلی از این افراد تا پایان سال 93 کاملا کنار گذاشته شدند و حقوقشان قطع شد؛ اما اینان پیروان رهبری هستند و با کمترین ها می سازند؛ اما در دولت دهم هیچ کدام از افراد و وابستگان فتنه کنار گذاشته نشدند و حقوقشان هم کم نشد و این دیدگاه که دولت باید حامی مخالفان خودش هم باشد در دولت دهم اجرا شد.