اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
علی عبدی، دبیر سیاسی سابق اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل سراسر کشور در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در مورد قراردادهای جدید نفتی و ورود مجلس در نظارت بر این قراردادها تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی فعلی متشکل از انسان ها با سلایق سیاسی مختلف و تخصص های مختلف علمی است. تفاوت خاصی که این مجلس با مجلس های دیگر دارد این است که تعداد زیادی از نمایندگان به خاطر توانمندی ها و شناخت مردمی انتخاب نشده اند، بلکه صرفا به خاطر حضور در برخی از لیست های انتخاباتی وارد مجلس شدند.
این فعال دانشجویی ادامه داد: در تهران 30 نفر از یک لیست وارد مجلس شدند، در حالی که لیست هایی با حضور چهره های قوی نیز وجود داشت؛ لذا شاهد هستیم بسیاری که از افراد که از این لیست ها رای آوردند نه انسان های توانمند علمی هستند و نه توانمند اجتماعی؛ حتی برخی از آنان نگاه ملی و فراجناحی نیز ندارند.
عبدی اضافه کرد: این عده از نمایندگان به دلیل اینکه به واسطه لیست خاصی وارد مجلس شده اند، مطالبات خود را حق کسانی می دانند که آن لیست ها را بسته اند. بر همین اساس شاهد هستیم دغدغه ها و موضوعات اصلی مردم و شخص رهبر انقلاب پیگیری نمی شود و مسائل فرعی جای خود را به مسائل اساسی برای پیگیری داده است.
وی با اشاره به ضعف مجلس در نظارت و ورود به قراردادهای جدید نفتی خاطرنشان کرد: همه متخصصان دلسوز در مورد این قراردادها اذعان دارند ایراداتی بسیار نسبت به آن وجود دارد. این قراردادها اساس استقلال کشور را به خطر می اندازد و ما را به دوره ای برمی گرداند که کشورهای استعمارگر صاحب نفت کشورمان بودند.
عبدی ضمن اشاره به نزدیک بودن ایام 28 مرداد و درس های تاریخی این واقعه برای کشورمان تصدیق کرد: متاسفانه برخی از نمایندگان مجلس به جای اینکه به این مسئله مهم بپردازند و فساد کرسنت را مدنظر قرار دهند و تلاش کنند کشور از یک ناحیه دوبار مورد آسیب قرار نگیرد، تلاش خود را در جهت دعواهای سیاسی و یا حمایت بی بهره از عملکرد دولت قرار می دهند.
دبیر سیاسی سابق اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل سراسر کشور بیان داشت: زنگنه کارهای اشتباه زیادی را در مدت تصدی گری وزارت چه در دوره های قبلی و چه دوره فعلی انجام داده و متاسفانه به دلیل ارتباطات اقتصادی موجود، خیلی از کسانی که وظیفه رسیدگی به عملکرد وی را دارند، به این عرصه ورود پیدا نمی کنند.
این فعال دانشجویی تصدیق کرد: بارها دلسوزان نظام گفته اند پرونده کرسنت در دوره تصدی زنگنه به وقوع پیوسته است. حداقل انتظار از نمایندگان مجلس این است که با این رفتار زنگنه برخورد جدی داشته باشند. ما روی صحبت مان با لاریجانی است که گفته لازم نیست قراردادهای نفتی در مجلس بررسی شود.
عبدی خاطرنشان کرد: قراردادهای نفتی جدید می تواند حاکمیت جمهوری اسلامی را زیر سوال ببرد؛ چرا وقتی قرار است سالیان زیادی ملت ایران هزینه کارهای غلط اشتباه برخی مسئولان را پرداخت کنند، نمایندگان مجلس به این موضوعات ورود پیدا نمی کنند. جنبش دانشجویی خواستار ورود جدی مجلس و شخص لاریجانی به این مسائل است.
وی در پایان بیان داشت: آن نمایندگانی که هیچ تعهدی به آحاد ملت ایران ندارند، باید متوجه شوند که نماینده همه مردم ایران هستند. اگر این قراردادهای نفتی با همین اشکالات به تصویب برسد، یک لکه ننگی بر پیشانی کسانی خواهد بود که این قراردادها را همراهی کردند.