اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، منصور زراءنژاد عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز در نشست فرهنگی «نقش دانشگاه ها و خانواده در تحقق اقتصاد مقاومتی» که با حضور اساتید و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد و کارشناسان، مسئولان و مدیران مالی ادارات استان چهارمحال و بختیاری در سالن اجتماعات امام خمینی (ره) دانشگاه برگزار شد، با بیان اینکه تنها بستر تئوزیرۀ اقتصاد مقاومتی به صورت علمی دانشگاه ها هستند اظهار کرد: با توجه به تاکیدات فراوان مقام معظم رهبری باید مسئله ی اقتصاد مقاومتی و سیاست های ابلاغی آن تبدیل به یک گفتمان در جامعه شود.
وی افزود: اقتصاد مقاومتی یک الگوی بومی و علمی برآمده از فرهنگ انقلابی و اسلامی است و متناسب با وضعیت اقتصاد امروز و فردای ماست، اگر چه اقتصاد اسلامی ظرف مناسبی است برای پیاده کردن اقتصاد مقاومتی اما، این معنا که اقتصاد مقاومتی همان اقتصاد اسلامی است چنین نیست و دو مفهوم جداست.
زراءنژاد عنوان کرد: یکی از دلایل مطرح شدن اقتصاد مقاومتی در دنیا بحث بحران های بین المللی و تکان های متعددی است که روی نظام اقتصادی وارد می شود و اقتصاد ملی کشورها را از نظم و تعادل خارج می کند.
عضو هیأت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز خاطرنشان کرد: اقتصاد مقاومتی صرفاً اقتصادی برای رفع تحریم نیست هر چند یکی از سیاست های اقتصاد مقاومتی برای رفع تحریم است یا مبارزه کردن با تحریم های ظالمانه ای که به دلایل مختلف بر اقتصاد ملی کشورها وارد می شود.
این کارشناس اقتصاد تصریح کرد: تک محصولی بودن اقتصاد، اتکاء به واردات زیاد، سطح پایین بهره وری، وابستگی به صدور نفت خام، عدم توازن بخش خصوصی و بزرگ شدن بی رویۀ دولت چالش هایی است که اقتصادها را دچار مشکل و ضعف می کند.
وی با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی یک اقتصاد پویا، فعال، دراز مدت و هجومی است افزود: برای مقاوم نمودن اقتصاد دولت باید در یک رویکرد جدید با بخش خصوصی هماهنگ شود و بخش خصوصی را برای حفظ امنیت ملی مقاوم نماید.
این استاد دانشگاه بیان کرد: یکی از الزامات اقتصاد مقاومتی حمایت از تولید ملی، افزایش بهره وری، مبارزه با رانت و فساد، شفافیت در اقتصاد، ردیابی و پیگیری فعالیتهای اقتصادی در دولت است.
زراء نژاد با بیان اینکه اولین نقش دانشگاه ها در تحقق اقتصاد مقاومتی پیشتاز بودن در اقتصاد دانش بنیان است تاکید کرد: رویکرد ما در دانشگاه باید کمک به تولید اعم از تربیت دانشجو و انتشار کتاب ها با هدف دستیابی به اقتصاد دانش بنیان باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار کرد: دانشگاه ها برای اجرای نقشۀ جامع علمی کشور تلاش کنند و تنها بستر و تنها جایی که می توانیم به مفهوم تئوریزه کردن اقتصاد مقاومتی به صورت علمی بپردازیم و الزامات و راهکارهای اقتصاد مقاومتی را بحث و اجرایی کنیم دانشگاه است.
این کارشناس اقتصاد از شرکت کنندگان در این نشست خواست که با رعایت نمودن اخلاق حرفه ای، تشکیل کمیسیون های اقتصاد مقاومتی، استفاده از تجارب دانشگاه های دیگر، فعال بودن در خصوص مدل مفهومی و الگوی علمی و بومی، نقش دانشگاه ها به ویژه دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد را در تحقق شعار سال عملی سازند.
گفتنی است، این نشست با پرسش و پاسخ شرکت کنندگان خاتمه یافت.