اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، طاهرینژاد، مسئول کمیته مبارزه با فساد اقتصادی در موسسه ایتان در نشست بررسی ریشه های فساد اقتصادی در کشور که عصر امروز در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: فسادهای اقتصادی زیادی در کشور اتفاق می افتد که در آن هر گونه سوء استفاده و نقض قوانین و مقررات برای بهره برداری شخصی در فساد اقتصادی لحاظ می شود. اختلاس، رشوه، رانت جزو این گونه فسادها هستند.
وی افزود: آماری که ما از کمیسیون اصل 90 مجلس و سایر نهادهای مربوطه در خصوص فساد زمین خواری تهیه کرده ایم، نشان می دهد که از سال 84 تا 91، حدود 750 هزار هکتار زمین خواری توسط مسئولان کشف و رفع تصرف شده است و میزان جنگل های ما به دلیل همین زمین خواری، از 19 میلیون هکتار به 12 میلیون هکتار رسیده است. همچنین در سال 92، تعداد 122 هزار هکتار زمین خواری رفع تصرف شده است.
مسئول کمیته مبارزه با فساد اقتصادی در مجموعه ایتان افزود: بسیاری از سندهایی که برای خرید و فروش زمین ها تنظیم می کنند، سوری است و تا زمانی که این اسناد سوری از بین نرود و جلوی تنظیم آنها گرفته نشود، زمین خواری هم در کشور از بین نخواهد رفت.
طاهری نژاد گفت: در استان البرز شخصی 15 هکتار زمین را براساس همین اسناد سوری تفکیک، و به فروش رسانده؛ که برای آنها توانسته است مجوزهای لازم را بگیرد.
وی ادامه داد: برای اینکه ما بتوانیم فساد اقتصادی در کشور را از بین ببریم باید راهبردهای مبارزه با فساد و پیشگیری از وقوع فساد اقتصادی را اجرایی کنیم اما به جای اینکه پیشگیری از فساد را اجرایی کنیم فقط مبارزه با فساد را پیش گرفته ایم که همین باعث افزایش فساد اقتصادی می شود.
مسئول کمیته مبارزه با فساد اقتصادی در مجموعه ایتان با اشاره به وقوع فسادهای اقتصادی در بین مسئولان سیاسی کشور گفت: بررسی دارایی های مسئولان در کشور خود به خود جلوی خیلی از فسادهای اقتصادی را می گیرد .اگر رفتار آنها در کشور شفاف شود، فسادها کاهش پیدا می کند، اما به دلیل اینکه جریان های اطلاعات اقتصادی در کشور شفاف نیست، این فسادها صورت می گیرد.
طاهری نژاد همچنین به موضوع رشوه خواری در کشور پرداخت و گفت: در حال حاضر رشوه خواری نیز هر روز گسترش پیدا می کند. حتی برای دیدن مسئولان کشور نیز باید رشوه پرداخت کنند. هر چه مقام بالاتر باشد، هزینه بیشتر است؛ که متاسفانه به دلیل نبود اطلاعات اقتصادی این اتفاقات رخ می دهد.
وی به رواج صدور کارت بازرگانی به نام افراد بی بضاعت اشاره کرد و گفت: این مسئله در سال های اخیر رواج پیدا کرده و کارت های بازرگانی به نام افراد بی بضاعت صادر می شود؛ که تاکنون 5000 میلیارد تومان در این روش فرار مالیاتی صورت گرفته است.