به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آذرماه سال گذشته بود که مسئول بسیج دانشجویی دانشکده علوم پزشکی لار در نامهای اعتراضآمیز به ایمانیه، نماینده وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در استان فارس، خواستار رسیدگی جدی به مشکلات و افت دهشتناک فرهنگی این دانشکده شده بود.
مسئول بسیج دانشجویی دانشکده علوم پزشکی لار در این نامه اعلام کرده بود با وجود گذشت چندین ماه از اعلام یکپارچگی مدیریت فرهنگی علوم پزشکی لارستان، متاسفانه هیچگونه سازماندهی صحیح در دانشکده های این مجموعه وجود نداشته و تا تاریخ این نامه هنوز دانشکده ها بدون معاونت و مدیریت فرهنگی دانشجویی هستند و عملا یک مدل جدید اما نابسامان و غیر کارآمد، از سر رفع تکلیف دراین مجموعه در حال اجراست.
احمدی دوقزلو در این نامه گفته بود متاسفانه افرادی به عنوان کارشناسان فرهنگی جذب این مجموعه شده اند که اساسا نه مدرک تحصیلی و نه توانایی های فردی ایشان به این مجموعه ارتباطی نداشته و یا به عبارت دیگر از روحیه و دانش فرهنگی نیز آنچنان که باید برخوردار نیستند و ما در وجود تاییدیه رسمی گزینشی این دوستان برای این مسئولیت ها مردد هستیم.
در این نامه امده بود که این دانشگاه ضعیف ترین سال خود را ازلحاظ فرهنگی و دانشجویی سپری می کند که به وضوح قابل مشاهده است؛ افت کمی و کیفی برنامه ها و مراسمات و از همه مهمتر دغدغه فرهنگی مسئولان این دانشگاه در مسائل دانشجویان، که نمونه آن جشن بی محتوا و پرحاشیه روز دانشجو بود که اعتراض مذهبیون و خانواده های لارستانی را به همراه داشت، کاملا واضح و مبرهن است و این آشکار است که در زمینه ارتباطات دانشجویان با یکدیگر و مسائل اجتماعی آنان یک بی برنامگی بر مجموعه حاکم است و زمینه به حاشیه رفتن و یا خدای ناکرده ضرر دیدن دانشجو(چه دنیوی و چه اخروی) را فراهم می کنند. اگر از دانشجویان سلب آرامش و اعتماد گردد، چه کسی پاسخگوست؟
مشکلات دانشکده علوم پزشکی لار به این جا ختم نمی شود؛ چند روزی است که دانشجویان این دانشکده با مشکل جدیدی روبرو شده اند؛ تا سال گذشته دانشجویان سال آخر به دلیل کمبود امکانات بیمارستان لار، در شیراز آموزش میدیدند؛ اما امسال دانشکده با این موضوع مخالفت کرده که این موضوع باعث اعتراض دانشجویان شده است.
در همین رابطه پور عابدی مسئول بسیج دانشجویی دانشکده علوم پزشکی لارستان در گفت و گو با خبرگزاری دانشجو، در خصوص مشکلات فعلی دانشجویان علوم پزشکی لارستان گفت: بزرگترین مشکلی که در حال حاضر در این دانشگاه برای دانشجویان وجود دارد، این است که یک تصمیم در شورای مرکزی دانشگاه گرفته شده مبنی بر اینکه می خواهند دانشجویان دانشگاه سال آخر را در لار نگه دارند؛ در حالی که طبق قانون تحت شرایطی این کار را می توانند کنند که بیمارستان های منطقه بتواند از لحاظ علمی و کیفی برای دانشجو شرایط مناسبی را فراهم کند.
وی ادامه داد: متاسفانه بیمارستان های شهرستان لار در حال حاضر این امکانات را ندارند؛ یعنی یکسری از بخش ها اصلا در این بیمارستان ها وجود ندارد؛ این در حالی است که می خواهند دانشجو را در لار نگه دارند اما این دانشجو وقتی وراد بیمارستان شد دیگر زمان آموزش نیست، زمان کار هست و کسی که آموزش ندیده چطور می خواهد کار کند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشکده علوم پزشکی لارستان ادامه داد: مسئولان دانشگاه گفتند شما را می خواهیم بفرستیم بیمارستان شهر اوز و یا خنج که هر کدام حدود 35 و۱۰۰کیلومتر با شهر لار فاصله دارد که در این خصوص مشکلات خاص خودش را دارد؛ اولا بحث مسافت است که دانشجو باید این هزینه اضافه را برای رفت و آمد بپردازد و دیگر اینکه خود شهر خنج و اوز بیمارستان خیلی کوچکی دارد و به علاوه اینکه اصلا بیمار ندارد و وقتی هم که پزشک و بیمار نباشد، پس حضور هم در این بخش بی معناست.
پورعابدی تصریح کرد: ما یک مدت در بیمارستان اوز می رفتیم که در این بیمارستان هیچ بیماری نبود و ما از صبح تا عصر یا مشغول مطالعه بودیم یا بیکار بودیم.
وی ادامه داد: اصل تصمیمی که دانشگاه برای دانشجویان گرفته خوب است و ما از آن حمایت می کنیم؛ اما به شرط آنکه زیرساخت های آن نیز فراهم شود؛ چرا که قاعدتا اگر زیرساخت های آن فراهم نشود منجر به شکست خواهد شد و دانشجویانی هم که قرار است، مشغول شوند، از لحاظ علمی موفق نمی شوند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشکده علوم پزشکی لارستان تصریح کرد:این طرح به خاطر آنکه زیر ساخت های آن هنوز مشکل دارد، مسلما دانشجویان هم در برابر آن ساکت نمی شینند و اعتراض می کنند؛ کمااینکه این اعتراض همچنان است و ادامه هم خواهد داشت.
پورعابدی گفت:دانشگاه علوم پزشکی لارستان ظاهرا این پیش بینی ها را نکرده بود دلیل اصلی مخالفت دانشجویان هم به این خاطر است که در آنجا یکسری ابزارهای کار وجود ندارد؛ والا بحث این نیست که ناراحت باشیم از اینکه در لار هستیم بحث این است که روند کاری که پیش می رود، اشتباه است.
وی افزود: ما زمانی میتوانیم ادعای استقلال و ادعا کنیم که 4 سال دانشجو را پرورش دادیم که بازخورد داشته باشد؛ تا مادامی که امکاناتنباشد این تصمیم هم اشتباه اس؛ت دانشجویی که بخواهد سال آخر خود را در لار بماند از لحاظ کار عملی توانایی هایی که باید به آن برسد، نمی رسد دلیل اعتراض های دانشجویان هم همین است..
این فعال دانشجویی در ادامه در خصوص مشکلات و افت فرهنگی نیز در انی دانشگاه گفت: بحث کار فرهنگی یکی از اصلی ترین وظایفی است که دانشگاه باید آن را اجرایی کند؛ چرا که اگر دانشجویی وارد دانشگاه شود و فقط چند صباحی هم درس بخواند خیلی با دبیرستان تفاوت ندارد؛ اگر در دانشگاهی شخصیت یک دانشجو پرورش داده نشود، قاعدتا آن دانشگاه نیست به علاوه اینکه دانشگاه دولتی باید پرچمدار باشد؛ خب حالا اگه دانشگاه پیام نور بود که مختص شاغلین بود بحثش فرق می کند. پور عابدی تصریح کرد: بحث فرهنگی در دانشگاه یک بحث مهمی است؛ اینکه این موضوع نادیده گرفته شود، جای تامل دارد؛ خبرهایی که در سایت دانشگاه ما می رود یا از شورای نظام پرستاری است یا خبرهایی مربوط به کارهای آموزشی است..
مسئول بسیج دانشجویی دانشکده علوم پزشکی لارستان خاطرنشان کرد: ما در بحث شورای فرهنگی یکسری تغییرات در چارت سازمانی دانشکده علوم پزشکی داشتیم ؛ چرا که تعدادی از مسئولان ساختمان دانشکده پرستاری به ساختمان دانشکده علوم پزشکی مهاجرت کردند که این مسئله باعث شد حدود یک سال و نیم نیم دانشکده پرستاری بدون مسئول فرهنگی باشد و کارهای فرهنگی هم روی هوا بماند؛ اما بعد از اینکه دکتر کریمی، مسئولیت دانشکده را به عهده گرفت و رئیس دانشکده شد به پیشنهاد وی جناب آقای صلح جو، مدیریت فرهنگی دانشکده را به عهده گرفتند و این خلایی که در یکی سال و نیم بود کم کم بهتر شد.
پور عابدی گفت: از اردیبهشت امسال به بعد شورای فرهنگی در این دانشگاه تشکیل شده و هرماه به طور منظم کارها پیش می رود.