کد خبر:۶۲۲۷۷۷
گزارش/

دانشجویان زنجانی هنوز در انتظار تریبون نمازجمعه هستند!/ امام جمعه به سخنرانی پیش‌ازخطبه رضایت نداد

سخنرانی دانشجویان پیش از خطبه‌های نماز جمعه طرحی است که بیش از یکسال از اجرایی شدن آن می‌گذرد. اما همچنان استان هایی هستند که به هر دلیل، تریبونی به دانشجویان نمی‌دهند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سخنرانی دانشجویان قبل از خطبه های نماز جمعه طرحی بود که رهبر معظم انقلاب در یک دیدار دانشجویی مظرح کردند. طرحی که در استان های مختلف بازخورد های متفاوت و پرفراز و نشیبی را به همراه داشته و توانسته است پیوند دانشگاه و جامعه را رقم بزند. این سخنرانی جان دوباره‌ای به نماز های جمعه عطاکرد. نماز جمعه‌ای که عبادی سیاسی تعریف می‌شود، اما متاسفانه هنوز عده‌ای جنبه‌های کارامدی آن را درک نکرده اند. تریبونی که یکی از رسانه های درجه یک اسلامی است.

نماز جمعه نه تنها رسانه بلکه محل ارتباط اقشار مختلف جامعه و گفتگوی آنها با یکدیگر است. حال سبک جدیدی از پیوند در آن رقم خورده است. تریبونی حداکثری در اختیار یک جوان مومن انقلابی قرار می‌گیرد.اما هنوز در برخی از استان ها مشکلات مختلفی سد راه تازه نفسان انقلابی شده است. به عنوان نمونه استان زنجان با دارا بودن چهار دانشگاه بزرگ یکی از استان‌هایی است که دانشجویان نتوانسته‌اند به تریبون نماز جمعه دست‌یابند. مسئولان زنجان نبود سخنرانی دانشجویان پیش از خطبه ها را بدلیل عدم پیگیری دانشجویان می‌دانند و دانشجویان هم مشکلات را از جانب مسئولینی که اجازه کار دست آنها است.

قارداش خانی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد زنجان می‌گوید: سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه یکی از دغدغه‌های ماست. اما متاسفانه تابحال به نتیجه‌ای برای انجام این فرمایش مقام معظم رهبری نرسیده‌ایم. ما در جلسات متعددی که با مسئول نهاد و امام جمعه محترم زنجان داشتیم، بارها اجازه یافتیم تا متنی برای سخنرانی آماده کنیم. متن هایی که هیچ زمان خوانده نشد. چراکه قرار سخنرانی‌ها مرتبا لغو می‌شد،

این در حالی است که حکمعلی اسماعیلی مسئول شورای سیاست‌گذاری ائمه جماعت استان زنجان مدعی است ما مطیع فرمایشات مقام معظم رهبری هستیم و مشکلی با سخنرانی دانشجویان در نماز جمعه نداریم.

اسماعیلی همچنین تاکید دارد که سخنرانی پیش از خطبه های دانشجویان با معرفی و درخواست نماینده ولی فقیه در دانشگاه صورت می‌پذیرد اما درخواستی از جانب این نهاد بدست ما نرسیده است.

ریاست نهاد دانشگاه های استان زنجان به عهده حجت الاسلام عنایت الله شامی است. کسی که ریاست نهاد دانشگاه آزاد زنجان را نیز به عهده دارد. وی معتقد است ما همیشه بدنبال اجرای فرمایش مقام معظم رهبری بوده و هستیم اما باید بدانیم که انتقاد باید درست صورت بگیرد. متاسفانه احساس شد که سخنرانی دانشجویان جناحی است و نماز جمعه را سیاست زده می‌کند.

نگرانی از سیاسی شدن نماز جمعه باعث شد، تا در طی آخرین جلسه این نگرانی را هم بسیجی ها برطرف کنند و متن سخنرانی را در اختیار حجت الاسلام شامی و امام جمعه زنجان قرار دهند. قارداش خانی ذکر می‌کند: ما امیدوار بودیم سخنرانی پابرجاباشد، اما متاسفانه اینگونه به ما خبر دادند:" امام جمعه محترم به سخنرانی دانشجویان رضایت ندادند."

وقت سخنرانی دانشجویان در نماز جمعه به مناسبت 16 آذر سال گذشته لغو می‌شود. ریاست نهاد دانشگاه های استان زنجان با بیان این مطلب که از ابتدا نیز قرار بر سخنرانی نماینده دانشجویان نبوده است، تصریح می‌کند: قرار بود تا به مناسبت ۱۶ آذر، بیانیه ای توسط یکی از دانشجویان پیش از نماز جمعه قرائت شود.حجت الاسلام شامی با بیان این نکته که چهارشنبه‌ها برنامه نماز جمعه بسته می شود، افزود: متنی که تهیه شده بود، دیر به بنده ارائه شد و امکان قرائت بیانیه در نماز جمعه به وجود نیامد!

شایان ذکر است شامی مدعی شد شورای سیاست گذاری ائمه هم موافق است که مردم بدور از جنجال به عمل عبادی خود بپردازند و نماز جمعه فراجناحی برگزار شود، این در حالی است که مسئول ستاد نماز جمعه اعتقاد دارد باید به دانشجوی بسیجی تریبون داد، زیرا او ضد‌انقلاب عمل نخواهد کرد.

حجت الاسلام شامی در نهایت بیان می‌کند: امام جمعه محترم معتقدند که نماز جمعه نباید سیاست زده و جناحی شود. نماز جمعه یک عمل عبادی است و نباید حرف‌هایی که توسط مراجع ذی صلاح اثبات نشده‌اند را در تریبون نماز جمعه منتشر کرد. البته بنده تلاشهایی در جهت اجرای این طرح انجام دادم اما به طور کلی امام جمعه زنجان این دادن تریبون به دانشجویان را به صلاح نمی‌دانستد .

این اتفاقات در حالی است که حتی در دوره آیت‌الله موسوی امام جمعه سابق ، یکی از ائمه جمعه موقت به بیان انتقاداتی به استانداری پرداخت. در همان زمان نیز دیگر اجازه برگزاری نماز جمعه به آن شخص ندادند.

 حال سوال اینجاست که در زنجان و استان های شبیه به آن که در نماز جمعه که در دیدگاه اسلام یک عمل عبادی-سیاسی است، مسائل سیاسی روز کشور و بعضا انتقادات دلسوزان نظام و کشور مطرح نمی‌شود، چطور می‌توان توقع پیشرفت و ارتقا سطح مدیریتی و در نتیجه ارتقای سطح فرهنگ شهروندی و انتقادکردن را داشت؟ 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار