کد خبر:۶۲۵۷۴۵

استفاده از نانوآنتن طلا برای بهبود نشر نور از نقاط کوانتومی

پژوهشگران نشان دادند که با استفاده از نانوآنتن طلا می‌توان نشر نور از نقاط کوانتومی را تشدید کرد. این فناوری در بیوفیزیک و زیست‌حسگری قابل استفاده است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ پژوهشگران نشان دادند که با استفاده از نانوآنتن طلا می‌توان نشر نور از نقاط کوانتومی را تشدید کرد. این فناوری در بیوفیزیک و زیست‌حسگری قابل استفاده است.

محققان آلمانی مقاله‌ای با عنوان Levitated Plasmonic Nanoantennas in an Aqueous Environment در نشریه ACS Nano به چاپ رساندند که در آن چگونگی استفاده از نانوآنتن طلا در تشدید فلورسانس در محیط آبی نشان داده شده است.

نانوآنتن‌های پلاسمونیک طی یک دهه گذشته مورد توجه محققان بوده و پژوهشگران دانشگاهی و بخش صنعت به این موضوع توجه ویژه‌ای نشان داده‌اند؛ دلیل این امر کاربرد نانوآنتن‌ها در حوزه‌های مختلف نظیر بهبود پراش رامان است.

در حالی که بیشتر پروژه‌های انجام گرفته در محیط‌های خشک بوده، پلاسمونیک را می‌توان در محیط‌های سیال نیز به کار گرفت که این موضوع موجب باز شدن فصل جدیدی موسوم به پلاسموفلوئیدیک می‌شود.

یکی از کاربردهای ویژه پلاسموفلوئیدیک، در بیوفیزیک و زیست‌حسگری است؛ جایی که نانوذرات زیستی و ماکرومولکول‌ها می‌توانند برای انتقال مورد استفاده قرار گیرند.
همچنین یک گروه تحقیقاتی از مؤسسه ماکس‌پلانک با همکاری محققانی دانشگاه ارلانجن نورنبرگ موفق شدند نانوذرات طلا را در محل تماس میان زیرلایه شیشه و نانوپیپت در محیط آبی به دام بیاندازند.

محققان دراین پروژه نشان دادند که این روش می‌تواند بهبود قابل توجهی در تابش فلورسانس از نقاط کوانتومی نیمه‌هادی در محیط آبی ایجاد کند.

شکل طرح‌واره این آزمایش در تصویر فوق آمده است که در آن یک نانوذره ۸۰ نانومتری میان یک زیرلایه و نوک نانوپیپت به دام افتاده است. ذره به دام افتاده، نقطه کوانتومی CdSe/CdS است که در حمام آبی قرار دارد. سیگنال ایجاد شده با استفاده از میکروسکوپ جمع‌آوری می‌شود.
در این مقاله آمده است که: «ما در این پروژه نشان دادیم که تابش فلورسانس نقاط کوانتومی موجود در سطح تماس، بهبود می‌یابد. این فناوری برای فلوروفورهای نفوذی نیز قابل استفادهاست؛ برای مثال، می‌توان از آن‌ها به‌عنوان برچسب برای پروتئین‌ها و زیست‌غشاء‌ها استفاده کرد.»
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار