آخرین اخبار:
کد خبر:۶۶۷۸۷۱
سجادی‌نیری:

دولت‌ها نگاه هزینه‌ای به فرهنگ دارند/ باید به کارکرد اقتصادی صنعت فرهنگی توجه شود

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت ساز معاونت علمی فناوری رئیس جمهور گفت: دولت نگاه هزینه گری به فرهنگ دارد در حالی که باید به کارکرد اقتصادی آن توجه کنند تا این موضوع حل شود.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدحسین سجادی نیری، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت ساز معاونت علمی فناوری رئیس جمهور در همایش ملی فناوری‌های فرهنگی که صبح امروز در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، گفت: صنعت فرهنگی بر روح و جسم انسان نیز تاثیر می‌گذارد و با استفاده از فرآیند فناورانه و با به کارگیری فناوری در کنار فرهنگ می‌توان محصولات اقتصادی تولید کرد صنعت فرهنگی نیازمند فناوری است و فصل مشترکی با اقتصاد و فناوری دارد.

وی تاکید کرد: صنعت فرهنگی سبب ایجاد اشتغال می‌شود به طوری که در سال ۲۰۱۴ و طبق آخرین آمار نزدیک به ۳۰ میلیون نفر در جهان در حوزه فرهنگی مشغول به کار بودند که این تعداد میانگین یک درصد تمام اشتغالی است که در دنیا وجود دارد. البته این آمار کشور‌های آفریقایی و بخش‌هایی از آسیا و خاورمیانه را مورد بررسی قرار نداده و می‌توان این نکته را حائز اهمیت دانست که در بسیاری از کشور‌های جهان آمار اشتغال فرهنگی بیش از آمار ذکر شده است.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت ساز معاونت علمی فناوری رئیس جمهور در ادامه بیان داشت: البته در کمال تاسف باید بگویم که ایران نسبت به دیگر کشور‌ها شرایط خوبی ندارد که با توجه به سابقه فرهنگی که کشور ما دارد انتظار می‌رود مشاغل بیشتری در این حوزه وجود داشته باشد. بر همین اساس ستاد هویت ساز در معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور به دنبال پیشرفت صنعت فرهنگی است و در کنار آن ستاد توسعه فرهنگ علم و اقتصاد دانش بنیان به دنبال رفع موانع و ایجاد اکوسیستم‌های مناسب برای رونق این صنعت هستند و از استارتاپ‌ها در این حوزه حمایت می‌کنند.

وی تاکید کرد: باید به بودجه فرهنگی توجه بیشتری داشته باشیم متاسفانه دستگاه‌هایی که بودجه فرهنگی دارند عملکرد مناسبی از خود نشان ندادند و همچنین دولت نگاه هزینه گری به فرهنگ دارد در حالی که باید به کارکرد اقتصادی آن توجه کنند تا این موضوع حل شود.

سجادی نیری با اشاره به اینکه فرهنگ در کنار علم و فناوری در سند نقشه جامع علمی کشور مورد توجه قرار گرفته گفت: اقتصاد صنعت فرهنگی در حال رشد است و صنعت فرهنگی از جمله صنایعی است که با سرمایه کوچک ارزش افزوده بالایی ایجاد می‌کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: صنعت فرهنگی اشتغال زایی زیادی دارد و همچنین توان صادرات نیز وجود دارد. هدف ما نیز از برگزاری این همایش ایجاد محفلی برای تبادل نظر در دو حوزه فرهنگ و فناوری بوده است و به کسب و کار‌های نوپا نیز توجه ویژه‌ای شود.

در ادامه محمدرضا موحدی، معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی شریف گفت: خوشبختانه با کمک فناوری‌های نوین امروز دو عرصه فرهنگ و فناوری با هم هماهنگی پیدا کردند و در اولین اقدام در این حوزه به تاسیس دفتر خدمات در مجتمع خدمات فناوری شریف پرداختیم تا دو حوزه فرهنگ و فناوری را ادغام کنیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: این همایش در راستای استفاده فناوری در فرهنگ و بهبود ارتقای حوزه فرهنگ مبتنی بر فناوری برگزار شده که امیدواریم به اهداف خود دست یابد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار