دبیر شورای ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور گفت: مصوبات بودجه سال ۹۷ را در زمینه بودجه حمایت از نخبگان را پیگیری کرده و با شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی تعامل خواهیم داشت.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، منصور کبگانیان در پایان جلسه صدوسوم شورای ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور در مورد دستور این جلسه گفت: اعضا پیش از دستور دو مورد را تذکر دادند؛ مورد اول در مورد مصوبات بودجه سال ۹۷ بود که با مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان در این زمینه تعامل خواهیم داشت.
وی ادامه داد: این تذکرات در مورد محدودیتها در ارتباط با حقوق و پاداش بازنشستگی اساتید دانشگاه و محققان مطرح شد و باور داریم باید با محققان و نخبگان با دید حمایتی بیشتری برخورد شود و ما پیگیری میکنیم.
دبیر شورای ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور افزود: همچنین مورد دوم در مورد علوم انسانی بود و تاکید شد نقشه جامع علمی کشور در این زمینه مسئولیت دارد و از برداشت سطحی در تحول علوم انسانی باید پرهیز شود.
وی در مورد دستور اصلی این جلسه نیز گفت: در ادامه مباحث جلسات قبل در این جلسه نیز بحث سند ملی توسعه زیست فناوری را داشتیم، ماده ۵ مطرح و بحث زیست فناوری محیط زیست با اصلاحات تصویب شد.
کبگانیان افزود: اهم موارد در این هدف، هدف گذاری احیای ۱۰۰ هزار هکتار از کانونهای ایجاد ریزگردها با بهره گیری از شورورزی، تثبیت شنهای روان تا حد ۵۰ هزار هکتار با فناوری زیستی و تصفیه ۵ درصد فاضلاب و پسابهای صنعتی با همین فناوری است که در این جلسه تصویب و تکمیل شد.
وی تاکید کرد: بعد از این بند ماده ۶ مطرح شد و در آن ۹ راهبرد ملی تصویب شد؛ شامل حمایت از ایجاد و توسعه زیرساختهای نرم و سخت زیست فناوری، گسترش آموزش پژوهش مبتنی بر زیست فناوری، گسترش تجاری سازی دستاوردهای پژوهش و فناوری، توسعه و مدیریت بازارهای داخلی و خارجی، محور قراردادن اموزههای توحیدی و اخلاق زیستی و بکارگیری فناوریهای نوین زیستی برای مقابله با تهدیدات زیستی.
عضو هیات علمی دانشگاه امیرکبیر گفت: در مجموع ۹ راهبرد در این جلسه تصویب شد و هر کدام از راهبردها دارای اقدامات ملی مفصلی است که اقدامات ملی راهبرد ملی شماره یک را بررسی کرده و تعداد اقدامات ملی این راهبرد از ۱۳ به ۱۰ اقدام کاهش یافت.
وی افزود: راهبرد یک حمایت از زیرساختهای سخت و نرم بود که مطالبی از قبیل: طراحی و اجرای زنجیرههای محصولات زیست فناوری، حمایت از سازمانهای مردم نهاد، اصلاح و تدوین قوانین در حوزههای تخصصی و ایجاد پنجرههای واحد برای تسهیل روال صدور مجوز تاییده تولید و مصرف محصولات زیست فناوری، توسعه و تقویت مراکز رشد، پارکهای زیست فناوری و مجموع این اقدامات در راهبرد ملی یک به تصویب رسید.
دبیر شورای ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور با تاکید بر ادامه کار برای تصویب سند توسعه ملی زیست فناوری در جلسات ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور از برگزاری آخرین جلسه این ستاد در سال ۹۶ روز ۲۳ اسفند خبر داد.