همزمان با حضور بنسلمان و معاملات پشت پرده او با ترامپ علیه ایران، جان بولتون جمهوریخواه کهنهکار با مواضع مشهور ضدایرانی به عنوان مشاور عالی امنیت ملی ترامپ منصوب شد.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-سیدمهدی حاجیآبادی؛همزمان با حضور بنسلمان و معاملات پشت پرده او با ترامپ علیه ایران، جان بولتون جمهوریخواه کهنهکار با مواضع مشهور ضدایرانی به عنوان مشاور عالی امنیت ملی ترامپ منصوب شد. خبر انتصاب بولتون بعنوان مشاور امنیت ملی ترامپ را اندکی پیش رودی جولیانی، شهردار پیشین نیویورک و چهره سرشناس مافیای فعال در خاورمیانه، در اجتماع نوروزی فرقه رجوی (۲۹ اسفند ۱۳۹۶) اعلام کرد که با ناباوری مواجه شد.
انتساب او مواضع متفاوتی را در سطح کشورهای جهان در پیش داشت. رژیم صهیونیستی و متحدین سعودی آنها از اولین کشورهای حمایتکننده انتصاب جان بولتون بودند. عادل الجبیر در اولین واکنش گفت: جان بولتون مردی قاطع و مواضع او در قبال ایران معقول است. دانی دانون، سفیر رژیم صهیونیستی نزد سازمان ملل در اظهاراتی درباره جان بولتون، مشاور امنیت ملی جدید ترامپ، گفت: «بولتون از سالها پیش دوستی حقیقی برای اسرائیل بوده است».
اما انتخاب وی در میان ایرانیان با واکنش بعضا متضادی همراه بود. گروهی از کاربران در حمایت انتصاب بولتون جنگطلب، با راهاندازی #جنگ_با_ایران از ترامپ و تیم امنیتی وی درخواست حمله به ایران را داشتند.یکی از کاربران در این مورد نوشت: بی شرفها ایرانی نیستند! ذوق مرگ ضدانقلاب از انتخاب #جان_بولتون با هشتگ #جنگ_با_ایران به قولی شتر در خواب بیند پنبه دانه بزرگتر از ترامپ و قماشش هم نتوانست غلطی بکند چه برسد با #جان_بولتون!
کاربر دیگری در این مورد نوشت: دفاع جانانه یمن در مقابل سعودی ایشون رو نگران نزدیک شدن ایران به جنگ میکنه، اما حضور #جان_بولتون که اعتقاد داره باید با مسلح کردن مردم تو ایران جنگ داخلی راه بندازه رو در کل مثبت ارزیابی میکنه نفرت انگیزید شماها در ضمن جان بولتون تون اگه قبلا تونسته غلطی بکنه الانم میتونه!
رضا حاتمیوفا نیز در کنایه به حسن روحانی و حامیان برجام که امضای کری را تضمین میدانستند نوشت: تا تضمین کَری هست آب تو دلتون تکون نخوره!
انتصاب بولتون، عروسی کدام گروههای معاند است؟ در میان طیفهای مختلف ضدانقلاب داخل و خارج ایران، روی کار آمدن بولتون موجب تقویت و تضعیف برخی از این گروهها خواهد شد. بولتون به طور واضح از متحدین اصلی ائتلاف عبری-عربی است که شامل آلسعود و حکام جزایر کوچک خلیج فارس، مجاهدین خلق و رژیم صهیونیستی است.عباسعلی کدخدایی در واکنش به این انتساب در کانال تلگرام خود نوشته است: "خبر کوتاه است، اما معنا دار. جان بولتن حامی آمریکایی منافقین عالیترین پست سیاسی را در دولت تمامیت خواه ترامپ بدست آورد".
گفتنی است جان بولتون رابطه خوبی با سازمان مجاهدین خلق دارد. با مریم رجوی، رهبر این سازمان، دیدار کرده و در بعضی از برنامههای عمومی این گروه، حاضر شده یا سخنرانی کرده است.آقای بولتون تابستان پارسال در گردهمآیی گروههایی از مخالفان جمهوری اسلامی، با محوریت سازمان مجاهدین خلق گفت: "تا قبل از سال ۲۰۱۹، ما که اینجا هستیم، در تهران جشن خواهیم گرفت. " احسان بداغی از خبرنگاران روزنامه رسمی دولت در این زمینه نوشت: درمعرفی #جان_بولتون، مشاورجدیدامنیت ملی #ترامپ بیشتربه مواضع ضد #برجام او، نزدیکی اش با مجاهدین خلق وحمایت ازسقوط جمهوری اسلامی اشاره میشود. اما این دیوانه یک ویژگی چهارمی هم داردوآن حمایت او ازگروههای تجزیه طلب برای تجزیه #ایران است. او فقط بانظام مشکل ندارد، با ایران هم مشکل دارد.
مهراد هم از شبیهسازی اخیر امریکاییها در صورت حمله به ایران گفت و نوشت: آخرین بار که آمریکاییها #جنگ_با_ایران رادر عملیات #چالش_هزاره شبیه سازی کردندحدود ۲۰۰۰۰ #نیرو و ۱۶ #ناو از دست دادند!
بر سر برجام چه خواهد آمد؟ با انتصاب جان بولتون به عنوان مشاور امنیتی رئیس جمهور ایالات متحده، نگرانیها پیرامون آینده برجام شدت یافته است. بولتون از مخالفان سرسخت توافق هستهای با ایران و طرفدار سرنگونی جمهوری اسلامی است.او به حسن روحانی به عنوان یک رییس جمهور میانهرو "هیچ اعتمادی" ندارد و "تنها راه جلوگیری از اقدامات به زعم خود خرابکارانه" جمهوری اسلامی را تغییر آن میداند.
برخی کارشناسان معتقدند اگر پیام تحولات جدید، از جمله تغییرات در دولت ترامپ و بویژه انتصاب جان بولتون در سمت مشاور امنیت ملی رئیسجمهور، اعلام شروع پروژه «تغییر رژیم» در ایران باشد، این «تغییر» نه «رژیم» بلکه موجودیت «ایران» را نشانه گرفته است. با انتصاب بولتون، اقدامات تخریبی آشکار و پنهان علیه ایران اوج خواهد گرفت و جنگ نیابتی نیز محتمل است. یعنی، چنان جنگی، با حمایت آمریکا، که ترامپ بتواند آن را به توده آمریکائیان عامی بعنوان راهکار ایجاد شغل در آمریکا از طریق انتقال انبوه تسلیحات آمریکایی به دولتهای عربی جنوب خلیج فارس بفروشد.
گروهی دیگر از کارشناسان نیز با کنار گذاشتن مواضع بولتون، نگرانی اصلی را از کسانی در ایران میدانند که با سیاست جنگهراسی به دنبال تحمیل برجامهای ۲ و ۳ به کشور هستند. آنها معتقدند همان سیاستی که در انتخابات ریاستجمهوری ۹۶ از سوی کمپین غربگرایان در ایران با سیاست ترامپهراسی و اینکه بین امنیت و سیاست یکی را باید انتخاب کرد، از سوی این طیف با روی کار آمدن بولتون تقویت و با شدت بیشتری دنبال گرفته خواهد شد.
آنها معتقدند انتصاب وی به عنوان مشاور امنیت ملی ترامپ، در کنار دیگر انتصابهای اخیر در کاخ سفید، یک آرایش کاملا امنیتی، نَه یک صورتبندی نظامی، علیه ایران در کاخ سفید ارزیابی میگردد. تغییرات در واشنگتن، سیاست خارجی آمریکا را به سمت و سوی ایران ستیزی، تشدید فشار و تحریم، معتبرسازی تهدید و تغییر ساختار جمهوری اسلامی از طریق جریانهای برانداز، به ویژه منافقین و سلطنتطلبان، رهنمون میسازد.
آرایش امنیتی در کاخ سفید و تشدید روندها علیه امنیت داخلی ایران، دو گسل اپوزیسیون (جریان مخالف و معارض) را همزمان فعال خواهد کرد. اپوزیسیون اول همه جریانهای ضدانقلاب را شامل میگردد که با شورشگری متوجه اصل نظام میشوند. اپوزیسیون دوم نیز فتنهگرانی هستند که علیه سیاستهای نظام فعال خواهند شد. اپوزیسیون دوم با جنگهراسی و بحراننمایی سعی میکند مردم را به مخالفت با سیاستهای نظام تهیج نموده و شکاف ملی ایجاد کند. اپوزیسیون دوم پس از تهیج مردم، سوار موج گفتگوی ملی، رفراندوم و یا انتخابات زود هنگام خواهد شد.
کاربری در مورد همین سیاست غربگرایان در ایران نوشت: احتمالا بعد از انتخاب #جان_بولتون لیبرالهای کدخداپرست از هیچ حربهای برای ایجاد فضای ترس از جنگ در کشور فروگذار نخواهند کرد تا برجام موشکی و باج دهی به سعودی را تحمیل کنند، اما براستی باید از شخصی که تنها آلترناتیو جمهوری اسلامی را مریم رجوی میداند ترسید؟!