عبدالله زاده دبیر انجمن اسلامی دانشگاه شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در ارتباط با حضور بازرسان هسته ای در این دانشگاه و تکذیب شدن این موضوع از سوی رییس دانشگاه گفت: درابتدا می بایست مقدمهای را از اتفاقاتی که تابستان در دانشگاه شهید بهشتی رخ داد شرح دهم. در تابستان زمزمههایی پیش آمد که شنیده شد قرار است بازرسان به دانشگاه بیایند و بازدید کنند از دانشگاه شهید بهشتی و آخرین بازدید حدود ۳ الی ۴ سال پیش بود که بعد از آن فشار آوردند، اما اجازه ورود به آنها داده نشد. گفتند برای این بازدید دستور از بالا آمده و منظور از بالا همان شورای عالی امنیت ملی بوده که گفته شده بود این شورا اذعان کرده که باید بازدید از دانشگاه شهید بهشتی انجام شود.
او ادامه داد: اما ما متوجه شدیم که در این شورا فقط افراد دولتی بودند که میخواستند این کار انجام شود و باقی اعضا از این بازدید هیچ اطلاعی نداشتند؛ و ما با هماهنگی دوستان انقلابی دانشگاه یک تجمعی را شکل دادیم و کاری کردیم که از طرف دانشگاه هم فشار باشد که استاید و کارمندانی که در دانشکده هستهای هستند و تحت فشار هستند به نوعی دلگرمی و حمایت ما را احساس کنند. اما مسالهی مهمی که در حال حاضر با آن روبرو هستیم این است که ما با یک سناریوی تکراری مواجهیم.
بیشتر بخوانید:
رئیس دانشگاه شهید بهشتی بازرسی نمایندگان آژانس انرژی اتمی از این دانشگاه را تکذیب میکند
آیا بازرسی از دانشگاه شهید بهشتی صحت دارد؟
عبدالله زاده ادامه داد: سناریویی که برای دانشگاه های علم و صنعت و شریف اجرا شد دقیقا به همین منوال بود و اکنون برای دانشگاه شهید بهشتی در حال وقوع است.این سناریو چیست؟! در دانشگاه شریف که اولین بازدید اتفاق افتاد، یک الی دوهفته قبل از بازدید، رییس دانشگاه این جریانات را تکذیب کرد که بعد از آن با وقوع این اتفاق و حضور بازرسان در آن دانشگاه روبرو شدیم؛ و همینطور در دانشگاه علم و صنعت که رییس دانشگاه آن موضوع را تکذیب کرد، اما بعد از گذشت یک الی دو هفته رییس دانشکده برق به حضور بازرسان در دانشگاه اقرار کرد؛ چندی پیش نیز جناب دکتر صدوق رییس دانشگاه شهید بهشتی دقیقا مشابه موارد ذکر شده، این مساله را به کل تکذیب کرد.لازم به ذکر است این بازدیدها از حوزه اجازه ریاست دانشگاهها خارج است و آقای دکتر صدوق جایگاه تصمیم گیری در این موضوع ندارد .
وی افزود: از طرفی تغییر رییس دانشکده هستهای موجب شد تا ما این احتمال را بدهیم که به دلیل فشارهای وارده به ایشان این اتفاق افتاده است. ولی نمیدانیم که از کجا و چگونه به ایشان فشار آوردهاند. اما این سناریو چیده شده و مهم این است که این سناریوی تکراری بازرسی رسانهای شود تا دیگر شاهد رخ داد آن برای دانشگاه شهید بهشتی نباشیم. این ماجرا دقیقا مشابه یک جنگ روانی است و زمانی که جنگی بالا گرفته است که ما چندی پیش نیز در اینستاگرام مشابه آن را بکار گرفتیم. به دلیل بعد رسانهای آن مسولین دانشگاه در فشار قرار گرفتند و شروع به تکذیب این جریان کرده تا دوستان این تکذیبیه را باور کنند و این اعتراضات فروکش کنند تا ناگهان بازرسان بیایند و کار تمام شود.
عبدالله زاده تاکید کرد: اما نکته مهم این است که آقای صدوق جایگاه تصمیم گیری در این مورد را ندارد، زیرا مثال آن که در دانشگاه شریف وعلم و صنعت بوده را دیدهایم. امیدواریم که این اتفاق دیگر برای دانشگاه شهید بهشتی رخ ندهد، اما احتمال وقوع آن با وجود تکرار این سناریو بسیار زیاد است.
او تاکید کرد: ما با اطلاعاتی که پیدا کردهایم شنیدهایم که بازرسی سرزده و اطلاع رسانی آن به مسوولین دانشگاه یک الی دو ساعت قبل از ورودشان خواهد بود؛ و احتمالا در روز تعطیل و یا خارج از ساعات اداری است. همانند اتفاقی که در دانشگاه علم و صنعت افتاد و بازرسان شب در آنجا حضور پیدا کردند، باشد.دلیل مخفیانه کار کردن این افراد هم این است که آنها برای این بازرسی دلیل و توجیه قانونی ندارند.
دبیر انجمن اسلامی دانشگاه شهید بهشتی در انتها تاکید کرد: ما میگوییم که شما بر اساس چه پروتکلی اجازه میدهید که بازرسی از یک مکان علمی صورت بگیرد؟ بحث این است که اگر راکتور هستهای در آنجا قرار دارد، طبق پروتکلی که در سازمان انرژی هستهای وجود دارد میتوانند سرزده بازرسی کنند. زیرا قانون جهانی است که شاید همین هم در بعضی از کشورها رعایت نمیشود؛ و اگر بحث پرونده اساتید و مقالات و پایان نامهها باشد میتوانند از طریق فضای مجازی و اینترنت به آنها دسترسی داشته باشند، اما بحث این است که اکنون اتفاقاتی در حال وقوع میباشد و فشارهایی از سویی به این آقایان میرسد که بحث تغییر ریاست دانشگاه هم به دلیل همین فشارها میباشد.ا ما باید اکنون به این سناریو پرداخت و نباید صرفا به دلیل تکذیب و رد کردن ریاست دانشگاه آن را فراموش کرد.زیرا ایشان جایگاه تصمیم گیری در این مورد را ندارند و احتمال دارد که از بالا فشار بیاورند.