کد خبر:۷۵۵۷۱۸
با هدف کاهش وابستگی و صرفه جویی ارزی؛

تجهیز ۶ مرکز دانشگاهی و درمانی کشور به دستگاه‌های پیشرفته علوم شناختی/ آموزش نیروی انسانی متخصص یک اولویت است

ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی برای توسعه و گسترش دانش علوم شناختی از تجهیز ۶ مرکز دانشگاهی و درمانی به سیستم‌ها و تجهیزات پیشرفته در حوزه‌های شناختی حمایت کرد.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، محمد حسین مقامی مسئول کارگروه ایمپلنت مغزی ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی، اظهار کرد: این اقدام در راستای تمرکز بر تربیت و آموزش نیروی انسانی متخصص و همچنین تجهیز آزمایشگاه‌ها و آماده سازی ابزار‌ها و زیرساخت‌های مورد نیاز حوزه علوم شناختی در مراکز علمی و تخصصی انجام می‌شود و به عنوان یک اولویت در راهبرد ستاد جایگاه ویژه‌ای دارد.

مقامی ادامه داد: ستاد توسعه علوم شناختی معاونت علمی می‌کوشد با فراهم آوردن زمینه‌های حمایتی، فرصت‌های مطالعاتی و تحقیقاتی گسترده تری را برای دانشجویان، اساتید و متخصصان در حوزه‌های علوم شناختی را مهیا کند و گامی عملی در امر تربیت کارشناسان آزمایشگاهی در حوزه‌های علوم شناختی برداشته شود.

مسئول کارگروه ایمپلنت مغزی ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی همچنین بیان کرد: با حمایت‌های ستاد در سال گذشته ۶ مرکز درمانی و دانشگاهی به دستگاه‌ها و تجهیزات پیشرفته از جمله سیستم ثبت فعالیت‌های الکتریکی مغز (الکتروانسفالوگرام) ۶۴ کاناله مجهز شدند.

به گفته وی، در راستای ترویج و ارتقای دانش علوم شناختی و استفاده از ظرفیت و پتانسیل‌های بالقوه در سطح مراکز علمی و تخصصی با حمایت ستاد توسعه علوم شناختی آزمایشگاه مشترک علوم شناختی دانشگاه اصفهان و دانشگاه علوم پزشکی این استان ایجاد و به برخی از تجهیزات و فناوری‌های پیشرفته از جمله به دستگاه "رهگیر چشمی" مجهز شد. سیستم "رهگیر چشمی" وسیله‌ای برای تعیین موقعیت چشم و حرکات آن است و در تحقیقات بر روی سیستم بینایی در آزمایشگاه‌های علوم اعصاب و روانشناسی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 
مقامی همچنین ابراز کرد: با حمایت‌های ستاد آزمایشگاه مشترک علوم شناختی این دو مرکز آموزش عالی سال گذشته به دستگاه‌های ثبت سیگنال‌های عصبی، تحریک الکتریکی فراجمجمه‌ای و نیز دستگاه ثبت فعالیت‌های مغزی مجهز شد.

وی با اشاره به فعالیت‌های ستاد برای توسعه علوم شناختی گفت: ستاد در این رهگذر تلاش می‌کند از یک سو سیاست تشویق و ترغیب محققان و متخصصان برای دستیابی به خودکفایی و بومی سازی تجهیزات درحوزه علوم شناختی را مورد حمایت و پشتیبانی قرار دهد و از سوی دیگر دانش علوم شناختی در مراکز علمی و دانشگاهی توسعه و گسترش یابد.

مسئول کارگروه ایمپلنت مغزی ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی سایر اقدامات ستاد در این حوزه را برشمرد و گفت: با حمایت ستاد آزمایشگاه عصب شناختی بیمارستان تخصصی روانپزشکی روزبه تهران و دانشگاه خوارزمی نیز به دستگاه "الکتروانسفالوگرام ۶۴ کاناله " (ثبت فعالیت‌های الکتریکی مغز) و آزمایشگاه روانشناسی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز به دستگاه‌های "رهگیر چشمی" و "تحریک الکتریکی فراجمجمه‌ای "مجهز شدند و با هدف ترویج و ارتقای دانش علوم شناختی یکدستگاه "الکتروانسفالوگرام" ۶۴ کاناله (ثبت فعالیت‌های الکتریکی مغز) برای تجهیز آزمایشگاه شناختی دانشگاه هنر اسلامی تبریز در اختیار این نهاد علمی – آموزشی قرار گرفت.

بر اساس این گزارش، کمک به ارتقای امنیت ملی کشورمان با استفاده از علوم و فناوری‌های شناختی در عرصه‌های ملی و بین‌المللی، یکی از اولویت‌های جدی ستاد محسوب می‌شود و به واسطه حمایت‌های این ستاد بسیاری از تجهیزات و امکانات مورد نیاز طرح‌های تحقیقاتی و علمی در داخل کشور ساخته و تامین می‌شود و تلاش‌های وسیع با هدف کاهش وابستگی‌ها و صرفه جویی‌های ارزی در این زمینه همچنان ادامه دارد. به اعتقاد مدیران ارشد ستاد علوم شناختی توان مندی در تامین زیرساخت‌ها و ابزار‌های مورد نیاز ارائه‌کنندگان خدمات شناختی یکی از الزامات موفقیت برنامه‌های توسعه و تعالی ارائه خدمات شناختی در کشور محسوب می‌شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار