دبیر واحد بینالملل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان گفت: سفر نخست وزیر ژاپن به ایران هیچ آورده سیاسی برای ایران ندارد.
قلعه نوی، دبیر واحد بینالملل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به برنامه سفر شینزو آبه نخست وزیر ژاپن به ایران گفت: این سفر با هدف میانجیگری و کاهش تنش بین ایران و آمریکا انجام میشود و این در حالی است که به گفته وزیر امور خارجه کشورمان ایران دیگر مذاکره و توافقی با آمریکا نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه ژاپن به عنوان یک کشور پیشرفته و صنعتی می تواند به ایران کمک کند، تصریح کرد: همزمان با سفر آبه، ایران می تواند قرارداهای اقتصادی جدید با ژاپن ببنند و واردات و صادرات را با این کشور عمق ببخشد اما این سفر هیچ آورده سیاسی برای ما ندارد چون ژاپن تحت تسلط و بچه حرف گوش کن آمریکا است.
دبیر واحد بینالملل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با بیان اینکه اگر توافقی هم بین ایران و آمریکا صورت نگیرد ژاپن به عنوان کشور ثالث و میانجیگر توانسته جایگاه خود را به عنوان یک کشور حامی صلح تقویت کند، افزود: در هر حال ژاپن حامی توافق نامه هستهایی بوده اگرچه به عنوان یکی از خریداران عمده نفت ایران به دلیل تحریمهای آمریکا خرید نفت از ایران را متوقف کرد.
قلعه نوی با اشاره به اینکه ایران به عنوان بازیگر سازنده برای ثبات منطقه و ژاپن خواستار ثبات و دور شدن تنش از منطقه هستند، افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره مواضع عقلایی و منطقی داشته با این وجود این رویکرد در مذاکرات هستهای هم وجود داشت، اما این بدعهدی آمریکا بود که در اجرای برجام مانع ایجاد کرد.
وی با تاکید بر این که ایران همواره بر اساس قانون اساسی و منافع ملی کشور تصمیم گیری میکند، تصریح کرد: قطعا هر کشوری که در مقابل قانون اساسی ایران قرار بگیرد با رفتار متقابل کشورمان روبرو خواهد شد.
دبیر واحد بینالملل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان بیان کرد: اگر قرار است مذاکره و توافقی صورت بگیرد باید در موضع قدرت و نه موضع ضعف باشد در هر حال ما زمانی در موضع ضعف هستیم که به تمام تعهدات خود در یک توافق عمل کنیم، ولی طرف مقابل هیچ یک از تعهدات خود را اجرا نکند. با این وجود در برجام ما در موضع ضعف قرار داشتیم، چون هیچ اقدام مشترکی اتفاق نیفتاد و تنها این ایران بود که به تعهدات خود عمل کرد.
قلعه نویی بیان کرد: اگر قرار است توافقی صورت بگیرد باید بند به بند توافق را همزمان با طرف مقابل اجرا و هم مسیر با هم حرکت کنیم آن زمان میتوان گفت که ما در موضع قدرت هستیم.