کد خبر:۷۷۷۵۶۰
طی نامه‌نگاری‌هایی صورت گرفت

پاسخ اداره آب و فاضلاب بندرعباس به مطالبه‌گری دانشجویان برای ورود پساب‌ها به خلیج فارس

با پیگیری بسیج دانشجویی دانشگاه هرمزگان در خصوص ساماندهی ورود فاضلاب‌های شهری به خلیج فارس و ارسال نامه به اداره آب، این اداره توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در پی ورود فاضلاب‌های شهری و پساب آب شیرین کن‌ها به آب‌های خلیج فارس، بسیج دانشجویی دانشگاه هرمزگان  به این موضوع ورود کرده و بعد از نامه نگاری به ارگانهای مختلف، در نامه‌ای خطاب به شرکت آب و فاضلاب شهرستان بندرعباس، خواستار رسیدگی به این موضوع شد.
 
بیشتر بخوانید:

در بخشی از این نامه خطاب به شرکت آب و فاضلاب بندرعباس آمده است:
خلیج فارس در زمره یکی از باارزش‌ترین زیست بوم‌های آبی جهان محسوب می‌شود که با وجود متنوع‌ترین رویش‌های گرمسیری، گونه‌های مختلف جانداران آبزی دارای شرایط بسیار ویژه‌ای است که محیط زیست آن را تبدیل به محیطی بسیار حساس و شکننده کرده است.

متاسفانه در سال‌های اخیر عوامل مختلفی همچون گسترش صنعت، افزایش جمعیت، احداث آب شیرین کن ها، استفاده غلط از منابع طبیعی و پساب تصفیه خانه‌های فاضلاب باعث بروز آلودگی شدید زیست محیطی در این منطقه شده است. وجود شبهاتی در خصوص عدم مدیریت صحیح پساب‌های فاضلاب و آب شیرین کن‌ها، دلیلی شد تا بسیج دانشجویی دانشگاه هرمزگان، بر حسب احساس وظیفه و مشارکت در مسائل زیست محیطی، نسبت به ذکر نکاتی در این خصوص و پرسیدن سوالاتی در این باره اقدام کند.

 با توجه به وظیفه‌ای که همه مسئولان نسبت به تامین سلامت، رفاه و معیشت مردم بر عهده دارند، آیا ورود فاضلاب به دریا امنیت غذایی را به خطر نمی‌اندازد؟ با توجه به همجواری شهرستان بندرعباس با دریا و بهره مندی اقتصادی این شهر از آن، آیا ورود فاضلاب به دریا و تاثیرپذیری آبزیان از این آب آلوده، امنیت شغلی مردم را به خطر نمی‌اندازد؟

 شهرستان بندرعباس هزینه‌های بسیاری در خصوص احداث شبکه فاضلاب شهری متحمل شده است، اما گویا تنها دستاورد این طرح برای شهرستان، جاری شدن فاضلاب در خور‌ها است. آیا شرکت آب و فاضلاب شهرستان بندرعباس در خصوص مدیریت این بحران اقدامی انجام داده است؟

جهت شفاف سازی این مسئله، مصاحبه‌ای با تیم رسانه بسیج دانشجویی دانشگاه هرمزگان داشته و به سوالات مطرح شده پاسخ دهید. مجموعه بسیج دانشجویی این آمادگی را دارد که در جهت رفع مشکلات و بهبود وضعیت موجود تمام توان خود را در اختیار نهاد‌های متولی قرار دهد.
 
شرکت آب و فاضلاب بندرعباس: ساماندهی و بهسازی خور‌ها در حیطه مسئولیت شهرداری و شرکت‌های آب منطقه‌ای است
اما شرکت آب و فاضلاب شهرستان بندرعباس نیز در نامه‌ای به دانشجویان بسیجی دانشگاه هرمزگان پاسخ داد.

در بخشی از این نامه آمده است:
با توجه به ماده یک قانون تشکیل شرکت‌های آب و فاضلاب و ماده دو اساسنامه شرکت‌های آب و فاضلاب، همچنین تبصره چهار ماده ۵۵ قانون شهرداری ها، شرکت آبفا مسئول جمع آوری، انتقال و تصفیه فاضلاب مناطقی است که در آن امکان احداث شبکه فاضلاب میسر است.

با نگاهی به وضعیت شهر بندرعباس، تاکنون حدود ۸۵ درصد شهر، تحت پوشش شبکه فاضلاب قرار گرفته است و از آن جایی که فاضلاب خام جمع آوری شده، با انتقال به تصفیه خانه فاضلاب و انجام مراحل تصفیه فیزیکی، بیولوژیکی و شیمیایی تبدیل به پساب قابل قبول و ورود به آب‌های سطحی می‌شود؛ لذا تخلیه پساب با شرایط استاندارد به دریا‌ها و منابع آب‌های سطحی یکی از روش‌های رایج در کل دنیا است و در صورتی که پساب مطابق با چارچوب استاندارد باشد، هیچگونه ممانعت و مخاطره‌ای ایجاد نمی‌کند.

مسئولیت شرکت آب و فاضلاب در خصوص مناطقی که است که امکان اجرای شبکه فاضلاب در آن میسر است. بافت‌های فرسوده و مناطقی که قدیمی هستند طبق قانون، جزو وظایف شهرداری ها، سازمان‌های مسکن و شهرسازی است و ساماندهی و بهسازی خور‌ها در حیطه مسئولیت شهرداری و شرکت‌های آب منطقه‌ای است. کما اینکه در این رابطه با توجه به کارگروه‌های تشکیل شده در استانداری با حضور استاندار و سایر ارگان‌های ذیربط از قبیل محیط زیست، مرکز بهداشت، آب و فاضلاب شهرداری و آب منطقه ای، بررسی و تحلیل و نمونه برداری و پایش‌های مکرر و متعددی در مسیر خوریات و همچنین فاضلاب‌های خام وارد شده به دریا، انجام شده است.

شایان ذکر است، این فاضلاب‌ها از مراکز و مجتمع‌هایی است که به شبکه‌های فاضلاب شهری وصل نشده یا امکان اتصال نداشته اند و با روان فاضلاب‌ها و روان آب‌های سطحی هستند که بار آلودگی بالایی نیز دارند و هیچگونه مسئولیتی شرکت آب و فاضلاب در این رابطه ندارد و مسئولیت این شرکت در برابر پسابی است که از تصفیه خانه فاضلاب بندرعباس خارج می‌شود.

این شرکت با توجه به احساس مسئولیتی که در قبال افزایش بهداشت عمومی جامعه و حفظ سلامت همگانی و محیط زیست دارد، همکاری‌های تنگاتنگی با تمامی ارگان‌ها به خصوص شهرداری داشته و در بسیاری از موارد حتی به علت عدم وجود کانال‌های جمع آوری آب‌های سطحی که از وظایف مسلم شهرداری است، متحمل خسارات هنگفت شده است.

بی شک، نگاه غیرمنصفانه‌ای است که تنها دستاورد طرح ملی فاضلاب بندرعباس را جاری شدن فاضلاب در خور‌ها ببینیم. نگاهی گذرا به محلات این شهر و مقایسه‌ای بین قبل و بعد از اجرای طرح فاضلاب در این محلات، کاملا گویای اثرات مثبت زیست محیطی، بهداشتی و اقتصادی این طرح است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار