کد خبر:۷۸۰۲۷۸
در پنجمین نشست شورای بررسی و تحلیل سازمان بسیج اساتید کشور مطرح شد؛

جمشیدی: راهبرد اصلی آمریکا و غرب تشدید فشار و پرهیز از جنگ است

نشست پنجم از سلسله نشست‌های معاونت بررسی و تحلیل سازمان بسیج اساتید کشور با موضوع "تنش‌های اخیر بین ایران و غرب و چشم‌انداز آیندۀ آن" با سخنرانی محمد جمشیدی؛ عضو هیأت علمی دانشگاه تهران برگزار شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی سازمان بسیج اساتید کشور، جمشیدی متخصص مسائل آمریکا با اشاره به اینکه آمریکا و غرب بعد از تصویب برجام با تصور اینکه فشار بر ایران، هم نتیجه دارد و هم هزینه ای ندارد و ایران، اقدامی انجام نخواهد داد، به گسترش دامنۀ تحریم‌ها از سویی و عدم انجام تعهدات خود از سوی دیگر ادامه دادند. خروج آمریکا از برجام نیز با همین تحلیل انجام شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه سیاست جدید جمهوری اسلامی ایران از اردیبهشت ۹۸ تحت عنوان "مقاومت راهبردی" یا "مقاومت فعال"، مورد توجه آمریکا و غرب واقع شده و آن‌ها این تهدید ایران را جدی گرفته اند گفت: آن‌ها هنوز راهبرد گذشته خود را تغییر نداده اند و همچنان فشار حداکثری و تحریم اقتصادی در دستورکارشان قرار دارد. به همین دلیل، تغییرات موجود در ادبیات طرفهای غربی مانند عقب نشینی از تغییر رژیم، تقلیل شروط ۱۲ گانه پومپئو، احتیاط بیشتر بولتون در اظهار نظرات، اغلب تغییری تاکتیکی است و میخواهند با خریدن زمان و ادامۀ فشار، اثرات تحریم را در تسلیم شدنِ ایران ببینند؛ البته آن‌ها نیم¬نگاهی هم به شرایط و تحولات داخلی جمهوری اسلامی دارند و می خواهند آن‌هایی که در تهران هستند، به کمک بیایند و سیاست ایران را تعدیل کنند.

جمشیدی در ادامه با بیان اینکه در چشم انداز آینده، جنگ و درگیری فیزیکی، در دستورکار آن‌ها قرار نداشته و برای آن‌ها فایده‌ای ندارد گفت: دلیل این امر آن است که درگیری و تنش، معادلۀ فشار بر ایران و تحریم را بی فایده می کند، ضمن اینکه برایشان هزینه بر هم هست. اما با طولانی کردن این موضوع و زمان گرفتن از ما، منتظر اتفاقاتی در داخل کشور یا بهم ریختن انسجام اجتماعی و سیاسی هستند. بنابراین، مانند قبل، تشدید فشار و پرهیز از جنگ، راهبرد اصلی آمریکا و غرب برآورد می‌شود.

وی در پایان گفت: غربی‌ها از طریق میانجیها و واسطه ها می خواهند همین سطح از فشار را مدت‌ها ادامه دهند تا ایرانی‌ها خسته و تسلیم شوند یا از درون کشور، عامل فشاری به نفع آن‌ها پیدا شود.

برآورد آن‌ها از مقاومت ایران و رهبری، تردیدآمیز است و تصور می کنند، می شود آن را به کمک تحولات و فرآیند‌های داخلی، فرستادن میانجی و ایجاد کانال‌های مذاکراتی شکست یا دچار تزلزل کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار