آخرین اخبار:
کد خبر:۷۹۱۹۰۳
رستمی در گفتگو با دانشجو:

استفاده از محصولات کسب‌وکار‌های داخلی باید همه‌گیر شود / اقتصادی مقاوم‌تر با اقتصاد دانش‌بنیان

رئیس پارک علم و فناوری استان بوشهر گفت: همه باید از محصولات دانش‌بنیان داخلی استفاده کنیم حتی اگر نسخه‌های اولیه آن‌ها قابل رقابت با نمونه‌های خارجی از نظر کیفیت نباشند.

حبیب رستمی، رئیس پارک علم و فناوری استان بوشهر در گفتگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو درباره میزان رشد شرکت‌های دانش‌بنیان در سال‌های اخیر گفت:‌ به نظرم در دولت برای شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور مستقر در پارک‌های علم و فناوری ریل‌گذاری خوبی از طرف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام شده است. هر چند تا نقطه مطلوب فاصله داریم ولی به نظرم مسیر درست طی شده است. البته سایر دستگاه‌ها هم لازم است این مفهوم را درک و با آن همراهی کنند.

رستمی به نقش شرکت‌های دانش‌بنیان در وضعیت فعلی اقتصادی کشور و اهمیت فعالیت آن‌ها برای گذر از تحریم اشاره کرد و گفت: نقش شرکت‌های دانش‌بنیان هم در تامین فناوری‌ها و محصولات فناورانه اهمیت دارد و هم در حرکت اقتصاد به سمت اقتصاد مستقل از نفت مهم است. تحریم‌پذیری اقتصاد دانش‌بنیان نسبت به اقتصاد تک محصولی یا با محصولات محدود، بسیار کمتر است و از این نظر با اقتصاد دانش‌بنیان، اقتصاد کشور مقاومتی‌تر می‌شود.

رستمی در ادامه به سطح همکاری بازیگران حامی شرکت‌های دانش‌بنیان از قبیل صندوق نوآوری و شکوفایی، وزارت علوم، معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و ... اشاره کرد و افزود:‌ پارک‌های علم و فناوری حامیان محلی و استانی شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان هستند و رویکرد معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری بیشتر حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان به صورت ملی است. همین جایگاه برای صندوق نوآوری و شکوفایی که رویکرد ملی دارد و صندوق‌های پژوهش و فناوری که رویکرد منطقه‌ای دارند، صادق است.
 
وی ادامه داد: نکته‌ای که وجود دارد این است که بخش بیشتر این حمایت‌ها در جهت رونق و کمک به عرضه است ولی در بعد تقاضا و تحریک تقاضا حمایت‌ها بدون کمک سایر دستگاه‌های دولتی و حاکمیتی، تاثیر دلخواه را ندارد. بنابراین جهت تاثیرگذاری بیشتر و حرکت به سمت اقتصاد دانش‌بنیان و مبتنی بر نوآوری، همه دستگاه‌ها از جمله دستگاه‌های فرهنگی و اجتماعی باید وارد کار شوند.

رئیس پارک علم و فناوری استان بوشهر در ادامه تاکید کرد: اقتصاد دانش‌بنیان تنها راه و گزینه برای برون‌رفت از وضع موجود و تبدیل شدن ایران به کشوری همراه با رفاه است.

وی در خطاب به بازیگران حامی شرکت‌های دانش‌بنیان پیشنهاد کرد: در همه سطوح از پارک‌های علم و فناوری تا وزارت‌خانه‌ها و معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری باید روی بخش تقاضا متمرکز شوند. با توجه به دولتی بودن بخش بزرگی از اقتصاد، موانع زیادی برای نفوذ به آن وجود دارد. وزارت‌خانه‌های بزرگی مانند نفت و نیرو باید ارکان و کارکنان خود را ملزم به خرید از شرکت‌های دانش بنیان داخلی به خصوص در بخش صنعتی کنند و همه باید بدانند که شرکت‌های بزرگ دنیا روزی شرکتی کوچک و با محصولات نه چندان با کیفیت بوده‌اند ولی چون تحت حمایت بازار قرار گرفته‌اند توانسته‌اند مراکز ثقل اقتصادی و فناوری شوند.

رستمی در پایان تاکید کرد: باید از محصولات دانش‌بنیان استفاده کرد حتی اگر نسخه‌های اولیه آن‌ها قابل رقابت با نمونه‌های خارجی از نظر کیفیت نباشند و از طرفی شرکت‌های دانش‌بنیان لازم است با تحقیق و توسعه در جهت بهبود مستمر محصولات خود حرکت کنند. از طرف دیگر هر چه میزان رقابت‌پذیری اقتصادی بیشتر شود نوآوری و فناوری بومی خود را بهتر نشان می‌دهد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار