آمارها نشان میدهد که اینترنت اشیا میتوان میلیاردها دلار درآمد برای کشورها به همراه داشته باشد.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، در عصر تکنولوژیهای هوشمند واژه اینترنت اشیا نظر بسیاری از محققان، پژوهشگران و صنعتگران را به خود جلب کرده است. اینترنت اشیا به مفهوم پایهای اتصال تمام دستگاهها با یک کلید روشن و خاموش به اینترنت و نیز به یکدیگر اشاره میکند. از تلفنهای شخصی و دستگاههای قهوهساز و چایساز گرفته تا ماشینهای ظرفشویی، هدفونها، روشناییها، و ابزارهای پوشیدنی و تقریباً هر چیزی که فکرش را کنید.
تجارت در این حوزه به قدری موردتوجه است که در حال حاضر طبق آمارها در کل جهان رقمی معادل ۲ تریلیون دلار درآمد حاصل از فروش بر پایه اینترنت اشیا بوده است و پیش بینی میشود این رقم تا سال ۲۰۳۰ به ۱۱ تریلیون دلار برسد.
در حال حاضر ۲۰ میلیون وسیله نقلیه در جهان به اینترنت متصل هستند و پیش بینی میشود تا سال ۲۰۲۵ نیز تعداد دستگاهها و تجهیزاتی که به IOT متصل خواهند شد ۲۵ میلیون دستگاه خواهد بود.
ایران نیز در کنار سایر کشورها تلاش کرده تا در حوزه IOT فعالیت کنند، با همین رویکرد و حمایتهای صورت گرفته از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حال حاضر ۳۲۰ شرکت دانش بنیان و ۱۹ استارتآپ در حوزه اینترنت اشیا فعالیت میکنند.