گزارش جدید گارتنر حاکی از آن است که هوش مصنوعی و فناوریهای نوظهور در آینده تحول عظیمی در مشاغل ایجاد خواهند کرد.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، از آنجا که هوش مصنوعی و فناوریهای نوظهور کسبوکارها را هدف قرار دادهاند، در آینده بسیاری از کارهای تکراری و پرتحرک توسط دستیاران مجازی و چتباتها انجام خواهد گرفت و انسانها بیشتر روی کارهای خلاقانه و شناختی متمرکز خواهند شد.
گارتنر پیشبینی میکند که تا سال ۲۰۲۴ این فناوریها تقریبا ۶۹ درصد از کار روتین مدیران را به عهده خواهند گرفت. جیانت کریشنا، یکی از محققان گارتنر، در این مورد میگوید: اتوماسیون روی همه شاخههای مدیریتی به یک اندازه تاثیر نخواهد داشت. بلکه بیشتر روی کارهای مدیریتی در زمینه نقشهای عملیاتی و نظارتی نقش ایفا خواهد کرد. اما مشاغل مدیریتی که نیاز به تفکر انتقادی، تصمیمگیری ابتکاری یا نوآوری و خلاقیت دارند در معرض این خطر مدرن قرار نمیگیرند.
وی میافزاید: در حالی که فناوریها میتوانند در تصمیمگیری به انسان کمک کنند، مواردی که بیشتر نیاز به خلاقیت و نوآوری دارند، در سیطره انسان باقی خواهند ماند.
هلن پویتوین، معاون تحقیقاتی گارتنر نیز میگوید: نقش مدیریتی تا چهار سال آینده دستخوش تحولات اساسی خواهد بود. هماکنون مدیران بیشتر زمان خود را صرف پر کردن فرمها، بهروز رسانی اطلاعات و بهبود روند کاری میکنند. اما با روی کار آمدن هوش مصنوعی، همه این کارها به صورت اتوماتیک انجام خواهند شد و در نتیجه مدیران زمان بیشتری را میتوانند صرف یادگیری، مدیریت عملکرد و تعیین اهداف اصلی کنند.
به گزارش گارتنر، هوش مصنوعی و فناوریهای نوظهور نقش مدیران را در آینده تغییر خواهند داد و به کارمندان امکان خواهند داد که سطح مسئولیتی و تاثیرگذاری خود را گسترش دهند؛ بدون اینکه لازم باشد به کارهای مدیریتی بپردازند.
به طور کلی میتوان گفت، مدیران تولید اپلیکیشنی که روی نوآوری و هوش مصنوعی متمرکز شدهاند، اکنون مسئول بهبود تجربه کارمندان، توسعه مهارتهای کارمندان و ایجاد شایسته سالاری در مواجهه با استفاده از هوش مصنوعی هستند. این مدیران باید از انتقال تدریجی به اتوماسیون شدن وظایف مدیریتی پشتیبانی کنند، زیرا این عملکرد به طور روزافزونی در کسبوکارها ایجاد خواهد شد.
به طور مثال، بسیاری از فرآیندهای اداری در آینده همانند استفاده از مرخصی توسط چتباتها انجام خواهد شد. همچنین استخدام کنندگان از هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل فرمهای پر شده توسط افراد استفاده کرده و بهترین افراد را برای بهترین سمتها انتخاب میکنند.
این بدان معناست که در آینده نیاز به افراد کمتر برای انجام کارهای بیشتر خواهد بود. البته این امر برای کشورهایی مانند هند که در حال حاضر بالاترین سطح بیکاری را در جهان به خود اختصاص داده، فاجعه به بار خواهد آورد. علاوه بر این، در آینده بیشتر سرمایهگذاریها روی صنایعی خواهد بود که به جای نیروی انسانی روی نیروی کارآمد متمرکز هستند.
بر اساس این گزارش، دولت هند در آینده باید بیشتر تمرکز خود را روی بخشهایی مانند پوشاک، کفش و صنعت چرم بگذارد و این صنایع را ارتقا دهد. زیرا حتی در پیشرفتهترین کشورها نیز این بخشها هنوز خیلی اتوماتیک نشدهاند و همچنان نیروی انسانی صنعت نساجی و کفش را ادامه میدهد.