دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه صنعتی شریف گفت: تجربه پیگیری مطالبات کارگران در هپکو و هفت تپه توسط تشکلهای دانشجویی نشان میدهد که پیگیری مطالبات جامعه کرگری با پرچمداری جنبش دانشجویی ثمربخش بوده است.
صالح سلطانی دبیر انجمن اسلامی مستقل دانشگاه صنعتی شریف در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به پیگیری مطالبات و مشکلات کارگران از جمله مشکلات کارگران هپکو و هفت تپه توسط تشکلهای دانشجویی در سالهای اخیر گفت: پیگیریهای امید بخش تشکلهای دانشجویی میتواند در دراز مدت موجب تقویت تشکلهای کارگری شود.
وی با بیان اینکه حال جامعه کارگری خوب نیست و علت این بدحالی نیز به مسئلهی حقوق کارگران و تأمین معیشت آنها برمیگردد، افزود: در انتهای سال گذشته و ابتدای امسال دیدیم که جلسات بسیار طولانی و فرسایشی شورای عالی کار برای تعیین حداقل تعیین دستمزد کارگران برگزار شد؛ اما نهایتاً نمانیدگان کارگران از این جلسات راضی بیرون نیامدند. به هر روی کارگران احساس خوبی نسبت به آیندهی خود ندارند و مطمئن نیستند که بتوانند یک زندگی حداقلی و آبرومند را برای خود و خانوادهشان تأمین کنند.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل گفت: نگرانی کارگران از تامین حداقلهای زندگی خود و همچنین شیوع ویروس کرونا، اوضاع سختی را از نظر اقتصادی به وجود آورده است و این موضوع کارگران را آزار خواهد داد.
سلطانی با بیان اینکه وظیفه دولت و حاکمیت این است که دغدغههای حداقلی و معیشتی کارگران را هرچه سریعتر رفع کند، تصریح کرد: روز کارگر امسال برای کارگران ما روز تلخی بود. به هر روی دولت و مجموعهی حاکمیت کاری که میتوانند انجام دهند این است که معیشت و رضایت کارگران را تامین کنند.
وی با اشاره به اینکه مسئله حقوق و دستمزد کارگران مسئلهی پیچیدهای است، اظهار کرد: نباید انتظار داشته باشیم که این معادلهی چندمجهولی با یک راهحل ساده حل شود. به هر روی علاوه بر دغدغهای که کارگران دارند، مسئلهی معیشت و تواناییهای کارفرمایان نیز یک مسئله کلیدی است با این وجود ما نباید کاری کنیم که کارفرمایان چارهای جز تعدیل و کاهش حداقل دستمزد کارگران را نداشته باشند از طرفی نباید فضا نیز به سمتی برود که کارگران بین بیکاری و حداقل دستمزد به حداقل دستمزد کفایت بکند.
سلطانی با بیان اینکه تشکلهای مردم نهاد و گروههای صنفی کارگری در پیگیری مطالبات کارگران با دو مشکل جدی مواجه هستند، افزود: مشکل اول این است که تشکلهای مردم نهاد و گروههای صنفی نمیتوانند آنطور که شایسته است مطالبات کارگران را پیگیری کنند. از طرفی ظهور و بروز این تشکلها نیز در فضای رسانهای کمرنگ است. به هر روی تشکلها و گروههای صنفی کارگری لاغرتر از آن چیزی هستند که بتوانند جامعه کارگری را نمایندگی کنند.
وی با اشاره به اینکه هر نوع مطالبه گری در کشورمان در معرض خطر آلوده شدن به سوء استفاده دشمن و امنیتی شدن اعتراضات و مطالبه گریها مواجه است، افزود: خطر امنیتی شدن مطالبه گریها در بین جامعه کارگری بیش از سایر اقشار بوده با این وجود برای کارگران خود برای رفع این آفت دست به کار شوند و هوشیارانه به پیگیری مطالبات خود بپردازند.
سلطانی با اشاره به پیگیری مطالبات و مشکلات کارگران از جمله مشکلات کارگران هپکو و هفت تپه توسط تشکلهای دانشجویی در سالهای اخیر گفت: پیگیریهای امید بخش تشکلهای دانشجویی میتواند در دراز مدت موجب تقویت تشکلهای کارگری شود.
وی بیان کرد: اگر میخواهیم سال آینده روز کارگر برای کارگران روز بهتری باشد به گونهای که هم از حیث معیشت خود خیالشان راحت باشد و هم مشکلاتی را که کارگران با آنها مواجه هستند کمرنگتر شده باشند باید همافزایی بین گروههای دانشجویی و کارگری تقویت شود. معتقدم گروههای دانشجویی که در نوک پیکان مطالبهگری کارگران هستند باید بیش از این با کارگران ارتباط بگیرند و این فضا را حفظ کنند.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه در سایهی پیوند گروههای دانشجویی مسلمان و گروههای کارگری مسلمان، ما دیگر شاهد مشکلات کارگری نخواهیم بود. گفت، گفت: خوشبختانه تشکلهای دانشجویی از جمله بسیج دانشجویی، انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل، جامعهی اسلامی دانشجویان، دفتر تحکیم وحدت، جنبش عدالتخواه دانشجویی و گروههایی که میتوان آنها را دانشجویان مسلمان نام نهاد این روزها به خوبی در حال پیگیری مطالبات کارگران هستند. با این وجود به نظر میرسد پرچم مطالبهگریکارگری از دست گروههای چپ گرا در دانشگاه خارج شده و به دست دانشجویان مسلمان انقلابی افتاده است. معتقدم اگر این پرچم حفظ شود و گروههای دانشجویی مسلمان این راه را ادامه دهند مطالبات کارگری زودتر به نتیجه میرسند.