گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علی رشیدی؛ اتفاقات و رویدادهای متفاوت و تلخ و شیرین زیادی در کشور رخ میدهد که علیرغم تنوع بالای آنها، میتوان گفت همیشه خبرهایی با کلیدواژه اصلی رسانه ملی تکرار میشود. بهمن ماه ۱۳۹۹ هم با یکی از این دست خبرها آغاز شد.
دراغلب موارد بدون بررسی کامل هم میتوان حدس زد که دوباره چه نوع مشکلی در فضای رسانه ملی به بار آمده است. اما ظاهراً قرار نیست این بار به همین سادگیها تمام شود یا بهتر بگوییم بر آن سرپوش گذاشته شود.
صداوسیما جمهوری اسلامی به دلایل مختلف الان در وضعیتی قرار دارد که برای پیدا کردن یک یا دو برنامه خوب و نه عالی یا باید ساعتها جست وجو کرد و یا اینکه معیارهای خوب بودن را تغییر داد!
توقع الگو قرار دادن و پرورش اندک نقاط مثبت صداوسیما را از فضای مدیریتی فعلی آن نداریم ولی حداقل در این وضعیت نابسامان رسانه ملی، برنامهای چون «زاویه» شبکه ۴ را باید حفظ کرد.
گفت و گو مبتنی بر فضای علمی و منطقی و همچنین فارغ از سیاستبازیها و سطحیانگاریهای متداول، خیلی بیش از اینها اهمیّت دارد که با خبر حذف یک برنامه، نگران به خطر افتادنِ آن بشویم؛ ولی به گونهای رسانه ملی ما به خصوص در دروه مدیریتی اخیر، پیش رفته است که علاوه بر اینکه از رسانه بودن و ملی بودن فاصله گرفته، به مفاهیم و بسترهای کمککننده به رشد و حرکت جامعه در راستای اهداف بزرگ انقلاب اسلامی هم اهمیتی نداده است.
البته از صداوسیمایی که دور استقلال خط قرمز کشیده و بقای خود را (مدیران) در باج دادن به دولت و مجلس و نهادهای کوچک و بزرگ دیگر میبیند و حتی مجبور است که برای محقق شدن بخشی از بودجه در نظر گرفته شده هم، وظایف و آرمانهای اصلی خود را زیر پا بگذارد، توقع چندانی نباید داشت.
عذرخواهی آقای علی عسگری ضمن اینکه خود ایشان اشاره کردند مسئولیت اظهارنظر در برنامههای زنده برعهده کارشناس مدعو است، حقیقتاً از عجایب این چند روز بود. ایشان نه تنها با عذرخواهی بیدلیل و مضحک، رسانه ملی را تضعیف کرده، بلکه خودشان را نیز فردی بیمبنا و ناآشنا به مراوداتِ جایگاهی که در آن هستند، نشان دادند.
برخلاف خیلی از مدیران سازمان صداوسیما که تسلیم اوامر اشخاص و نهادهای دخیل در حیاتشان هستند، در دولت مستقر چیزی که زیاد است «اقتدار و سیاستِ بازی دادن» است؛ البته نه در برابر دشمن، بلکه برای دست و پا بستن منتقدان دلسوز و فعالان عرصه های مختلف داخلی. انگار نه انگار دولت چه مشکلات سنگینی را به ملت وارد کرده و فقط در این نفسهای آخرش به دنبال مظلومنمایی است؛ چه موقعیتهایی بهتر از این. حتی کار به جایی رسیده است که رئیس رسانه ملی هم به جلسه هیات دولت دعوت نمیشود، البته جواب عقبنشینیهای غیرحرفهای ایشان غیر از این هم نیست.
جای تعجب است که آقای واعظی رئیس دفتر رئیس جمهوری در پاسخ به سؤال خبرنگار در خصوص عدم دعوت از رئیس صداوسیما به جلسه دولت گفتند: «صداوسیما در گزینش افراد، افرادی دعوت میکند که مخالف دولت هستند. صداوسیمای ما با مستنداتی که میسازد، نباید مردم را ناامید کند، این برنامه زاویه برای وزرای ما قابل قبول نبود.»
انگار ایشان سخنان جناب روحانی در ۱۸ دی ماه ۹۶ را از یاد بردهاند یا شاید خود را بالاتر از معصومین علیهم السلام میدانند. یا حتی شاید نیاز است که اصول اولیه و جایگاه رسانه را در این جنگ ارتباطاتی و رسانهای از جناب آشنا بپرسند.
امیدواریم با شروع ۱۴۰۰ شاهد تغییرات جدی و مثبت در سازمان صدا وسیما و دولت کشورمان باشیم تا در بزرگترین مجموعه رسانهای کشور، تحول و پیشرفت روزافزون را ببینیم.
علی رشیدی - کارشناسی مهندسی هوافضا دانشگاه امیرکبیر
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.