آخرین اخبار:
کد خبر:۹۱۲۰۱۵
یادداشت دانشجویی |

پس‌لرزه‌های یک سیلی

شهامت یک نماینده یا مسئول صرفاً در متورم کردن رگ گردن و فریاد بر سر رقیبان و منتقدان نیست، عذرخواهی و اعتراف به اشتباه هم نوعی شهامت است.

پس‌لرزه‌های یک سیلی

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، الهام نیکبخت؛ این روز‌ها خبر سیلی زدن نماینده‌­ سبزوار به یک سرباز راهور بازتاب اعتراض آمیز گسترده‌­ای در رسانه‌ها و فضای مجازی داشته است. این بازتاب در واکنش به اقدام مجرمانه و غیرمسئولانه‌­ نماینده مجلس در مقابل سرباز وظیفه ­ای است که در این دوره که کمتر کسی اصل "همه در برابر قانون یکسان­ند" را سرلوحه­ خود قرار می­دهد و برای آسایش و ترفیع خود این اصل را زیر پا می ­گذارد، مانع عبور بدون مجوز و غیر قانونی نماینده به  خط ویژه در اوج ترافیک می­ شود که به پاسِ ستایش این روحیه­‌ی وظیفه شناسی، به ناحق و در ملأ عام صورت در سرما یخ زده‌­اش میزبان دست گرم آقای نماینده می ­شود. نماینده­‌ای که باید اجرای قانون را به عنوان اصلی لایتغیر پذیرفته باشد نه تنها از اجرای قانون امتناع می­ کند؛ بلکه در مقابل مامور قانون ایستاده و به وی توهین می­ کند و بدون واهمه از عواقب آن، در حضور چندین شاهد عینی مامور قانون را مورد ضرب و شتم قرار می ­دهد و با قلدری خواهان گشایش راه به صورت غیر قانونی است.

نکته‌­ی قابل توجه در این ماجرا، نداشتن ترس از عواقب این زورگویی است که شاید اگر در موارد قبل برخوردی محکم و قاطع با فرد خاطی می­شد امروزه انقدر شاهد تکرار این رفتار نبودیم.

نکته­‌ دیگر ظلم به افرادی­ است که با شعار خدمت به آن­ها در این مقام قرار می­ گیرند، ظلمی که گله و شکایت آن را به کدام قانون می‌توان برد که فرد ظالم نماینده­‌ی همان قانون است. این سیلی فقط به آن سرباز وظیفه ضربه نزد ضربه‌­ی اصلی آن به پایه‌­های نظام، اعتبار مجلس و امید مردم بود. به درستی گفته‌­اند که حرمت امامزاده با متولی آن است، حرمت حکومت و قانون را کارگزارانش حفظ می­ کنند و اگر بنا باشد نماینده‌­ی مجلس که وظیفه‌­ی قانون­گذاری و پاسداری از حرمت قانون را دارد، قانون­ شکنی کرده و بر آن مصر باشد و در انظار عموم اقدام به نقص قانون و تمرد از مامور مجری نماید از افراد عامه­ جامعه چه انتظاری می ­رود و اگر این آسیب به اعتبار قانون را در پشت آن سیلی ببینیم شاید مجازاتی شایسته ­تر برای فرد خاطی در نظر بگیریم.

مورد دیگر در این ماجرا، نماینده‌­ای است که خون خود را رنگین­‌تر از سایر مردم می­ پندارد و خود را به صرف نماینده‌­ی مجلس بودن محق استفاده از امکاناتی می ­داند که حتی حکم و دستور قانونی هم برای آن ندارد و سوالی که اینجا مطرح می ­شود این است که آیا نماینده‌­ی محترم از قانون منع تردد از مسیر مخصوص آگاهی ندارد؟ و اگر آگاهی دارد دلیل اصرار بر تردد از این مسیر چیست؟ پاسخ اسف­بار این است که نماینده شأن خود را اجل از رعایت قانون می­ داند و خود قانون­گذار، قانون مصوب را اجرا نمی­ کند. کاش یک چهارچوب قوی و پررنگ برای رجل سیاسی تعریف شود تا کمتر شاهد این قیبل سوءاستفاده ­ها باشیم مخصوصاً در جا‌هایی که تنها دوربین مداربسته­ آن­جا، دوربین همیشه حاضر و ناظر خداست. به امید روزی که شاهد این اصل باشیم که مسئولان در هیچ کجای این نظام خط ویژه­ای ندارند و مسئولان برای خود و اطرافیان، مزایایی قائل نشوند که این چنین احساس تبعیض در مردم ایجاد کنند که آسیب آن قطعاً زیان ­بارتر از این امتیاز‌هایی که به ناحق نمایندگان خود را محق آن می دانند، است.

عذر بدتر از گناه، اصرار این نماینده­‌ی مجلس به انکار ماجرا و تعریف روایت­های متعدد از اصل ماجرا است که به جای توضیح یا حتی یک عذرخواهی ساده، پشت سخنان شهید بهشتی سنگر می­ گیرد و نظام و انقلاب را سپر خود قرار می­دهد که در آخر هزینه‌­ی این خطای فردی را باید انقلابی بدهد که برای رسیدن هر کدام از این اشخاص به این جایگاه شهید­های بسیاری داده است. کاش این نماینده­ محترم توییتی ک از شهید بهشتی نقل کرده­ اند را دوباره بخوانند؛ بله اگر ما به وظیفه­‌ی خود که انجام کار‌ها به درستی و ایمان به خداوند ناظر است عمل کنیم قطعاً خدا هم از ما دفاع خواهد کرد، ولی انگار شما اتفاق را وارونه به خاطر دارید و گمان می­کنید به شما در حین عمل به وظیفه سیلی زده شده است که انتظار دفاع خدا از خودتان را دارید و واقعاً عجب صبری خدا دارد...

خرج از کیسه­‌ی شهدا عظیم الشان انقلاب اسلامی برای توجیه بی‌­قانونی و جمع­‌کردن بساط این مجمع ابتذالی که راه انداخته اند جسارتی بیش از اصل تخلف است آن هم وقتی با یک عذرخواهی و دلجویی می ­شد کمی از این التهاب را کم کرد تا پس ­لرزه ­های آن سیلی این چنین شدید و ادامه دار نباشد و شعله ­های این آتش زبانه نکشد که دود آن در چشم صداقت بین مردم و مسئولین نرود و کور نشود.

شهامت یک نماینده یا مسئول صرفاً در متورم کردن رگ گردن و فریاد بر سر رقیبان و منتقدان نیست، عذرخواهی و اعتراف به اشتباه هم نوعی شهامت است. این پس ­لرزه­‌ها همچنان ادامه دارد و نماینده منکر عمل انجام شده می­ شود و حتی پیاده شدن خود از ماشین را نفی می کند که بعضی از نمایندگان این ماجرا را اقدام دشمنان انقلاب برای بدنام کردن نظام می­ خوانند و درخواست برخورد با فرد فیلم گیرنده را دارند که شاهد فیلم دوربین مدار بسته‌ی آن حوالی هستیم که تاییدی بر حرف‌های سرباز راهور است و کاش مسئولینی که نگران بدنامی نظام توسط دشمنان بودند کلاه خود را بالاتر بگذارند و این چنین نباشد که کور خودمان باشیم و بینای دیگران و همانطور که در ابتدای ماجرا وعده دادند که در صورت احراز پیگیری خواهند کرد به دنبال برخوردی قاطع با نماینده باشند.

سختی شرایط سربازی و نیز نقش آن در تامین امنیت کشور بر کسی پوشیده نیست و آیا برخورد­های این چنینی در سربازان ایجاد دل­سردی نمی­ کند؟ جوانانی که با بذل ۱۸ ماه از عمر خویش سر بر اطاعت از قانون و سربازی گذاشته است باید حرمتی مضاعف داشته باشد مخصوصاً از طرف مسئولین و کاش مثل سردار اشتری سربازان وظیفه را همچون فرزندان خویش بدانید و در صیانت از شخصیت، کرامت انسانی و حق و حقوقشان لحظه­ ای درنگ نکنید و بدانید این جوانان جان بر کف سبزپوش در نزد شما امانت هستند و هرگاه خود را به صرف داشتن مسئولیتی بالاتر از سرباز صفر دیدید یادتان نرود بر روی سنگ قبر بزرگترین سردار ایران، حاج قاسم سلیمانی، از تمام عناوین و افتخارات نوشته شده است سرباز و کاش در هر لباس و هر مقامی سعی کنیم سرباز گمنام صاحب الزمان باشیم تا لحظه‌­ای دچار آفت خودبرتربینی نشویم.

 

الهام نیکبخت - کارشناسی زیست سلولی و مولکولی(ژنتیک) دانشگاه شهید بهشتی

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار