گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، * تابستان ۱۴۰۰ در حالی به شهریور رسید که سرخی کرونا روی تمام نقاط کشور گسترده شده است. بیشتر از یک سال و نیم است که جهان با کرونا درگیر شده و آمار روزانه فوت شدگان بر اثر این ویروس در کشورمان نشان میدهد که وضعیت بیشتر از آنچه تصور میکنیم بحرانی است.
ستاد ملی مقابله با کرونا در گیرودار تعویض قدرت دولت، کار را رها کرده یا تصمیمات عجیب و غریب میگیرد؛ مانند تعطیل کردن همه کشور در آستان عاشورا و تاسوعا که فرصت دوبارهای به مردم داد تا بیشتر سفر کنند و ویروس را در همه جا با خود ببرند یا به ارمغان بیاورند. نشانه ناکارآمد بودن این تعطیلات را در تعداد خانوادههایی است که این روزها داغدار عزیزانشان شدند.
کرونا چنان همه سیستمهای درمانی کشور را به خود مشغول کرده که مسئولان دانشگاهی هم به کمبود تجهیزات و امکانات برای مقابله با این بیماری اعتراض میکنند. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی خوزستان از کمبود تخت در بیمارستانهای این استان گلایه میکند یا رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان میگوید که میزان اکسیژن مورد نیاز برای بیماران مبتلا به کرونا در این استان، ۲ برابر مقدار موجود است.
برخی دانشجویان کارورز دانشگاه علوم پزشکی مشهد به رئیس این دانشگاه نامه نوشتند و خواستند ببرای پوشش بخشهای درمانی کووید ۱۹ از متخصصان خارج از دانشگاه استفاده کند و جان کارورزان به خطر نیندازد. از سوی دیگر در ساوه نیاز به احداث بیمارستان صحرایی است، اما مسئولان به این نیاز بی توجه هستند یا نحوه توزیع داروی اکتمرا، یکی از داروهای حیاتی برای بیماران کرونایی پرشائبه شده است. مردم گیلان هم از نبود واکسن و ناتوانی مسئولان استانی در تأمین واکسن گلایه میکنند.
بیشتر بخوانید:
در کنار این مسائل، جهادگران دانشجو برای اعزام نیروهای جهادگر به مراکز واکسیناسیون یا بیمارستانها دوباره رونق گرفت. جهادگران بسیجی دانشگاه علوم پزشکی البرز که از دورههای قبلی شیوع کرونا در مراکز مراقبت از بیماران به پرستاران کمک میکردند، حالا در مراکز واکسیناسیون حضور یافته اند و وظیفه جهادی خود را انجام میدهند.
دانشجویان بسیجی دانشگاه علوم پزشکی اراک هم در پیک چهارم کرونا نقاهتگاهی را راه اندازی کرده بودند و حالا این نقاهتگاه در اختیار دانشگاه است. اما دانشجویان همچنان آماده خدمت هستند. در فسا هم دانشجویان پایگاه تست سریع کرونا راه اندازی کردند. دانشجویان قرارگاه شهید قاسمی بسیج دانشجویی قم نیز مرکزی برای سرعت بخشیدن به واکسیناسیون دانشجویان ایجاد کردند.
بیشتر بخوانید:
در طول هفته گذشته، مجلس شورای اسلامی در جلسات فشرده و پشت سرهم، بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت را بررسی کرد. اما دانشجویان نسبت به برخی نامها در فهرست وزاری دولت سیزدهم واکنش نشان دادند. مثلا دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر به مساله تعارض منافع عین اللهی در وزارت بهداشت اعتراض کردند یا مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان کرد که بهتر است فردی برای وزارتخانه بهداشت تعیین شود که مقبولیت بیشتری بین بدنه این وزارتخانه داشته باشد.
دانشجویان بسیجی دانشگاههای همدان نیز نشستی با زلفی گل که حالا وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را به عهده گرفته است، برگزار و مطالبات خود را از این وزارتخانه مطرح کردند.
بیشتر بخوانید:
اما جریان مطالبه گری در یک هفته گذشته، مانند دیگر روزهای سال برقرار بود. یکی از مهمترین اخباری که در هفته گذشته منتشر شد، ابلاغ حکم خلع ید اسدبیگی، مالک هفت تپه بود. کارگران این شرکت هم به این مناسبت بیانیهای منتشر کردند و خواستار بازگشت به کار همه کارگران اخراجی شدند.
کارگران هپکو نیز از رئیس جمهور سیزدهم و کابینه اش خواستند تا نسبت به فعالیت مافیای واردات معادن واکنشی سریع نشان دهند و منافع تولیدکنندگان را درنظر بگیرند.
بحران آب که این روزها تبدیل به یکی از مشکلات اساسی کشور شده است، در اردبیل هم سربرآورده است. بیلان سفرههای آب زیرزمینی در اردبیل از ۵۰ سال گذشته ۱۲ متر کاهش یافته، اما راهکار عملی مسئولان آب منطقهای پلمپ چاههای برداشت آب در اراضی کشاورزی است.
معضلی که این روزها در گیلان سربرآورده، معضل زباله است. این مشکل به ویژه پس از شیوع کرونا بیشتر از قبل موجب نگرانی کارشناسان و فعالان زیست محیطی شده و لزوم اصلاح ساختار مدیریت پسماند شهری از مبدأ تولید تا محل دفع را ضروریتر از پیش ساخته است.
در کرمانشاه واگذاری رانتی پالایشگاه نفت مسالهای است که سوالات زیادی را برای مطالبه گران ایجاد کرده است. یکی از مسائل واگذاری این پالایشگاه، نداشتن اهلیت خریدار است و این موضوع در گزارش تحقیق و تفحص نمایندگان مجلس هم به اثبات رسیده است.
افزایش چشمگیر آمار بستری بیماران کرونایی و مراجعات به بیمارستانهای آذربایجان شرقی در موج پنجم شیوع ویروس کرونا مردم و مسئولان حوزه سلامت این استان را نگران کرده است.
بیشتر بخوانید:
آخرین ماه تابستان آغاز شده است و هنوز پیشبینی دقیقی برای حضور یا عدم حضور دانشجویان در ابتدای مهر وجود ندارد. با اینکه مسئولان اطلاع دادهاند که از ابتدای مهر امسال کلاسهای دانشجویان بهصورت غیرحضوری خواهد بود، اما ممکن است وزرای جدید دولت بتوانند شرایط کرونایی را مهار کرده و وضعیت از این شرایط بحرانی به پایان رسد.