آخرین اخبار:
کد خبر:۹۹۳۹۴۶

وضعیت موجود آموزش عالی کشور در جلسه معاونان پژوهشی فرهنگستان‌ها تحلیل و بررسی شد

رئیس موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی در جلسه معاونان پژوهشی فرهنگستان‌ها وضعیت آموزش عالی کشور را تشریح کرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در نشست معاونان پژوهشی فرهنگستان‌ها که به میزبانی فرهنگستان زبان و ادب برگزار شد طاهری نیا یکی از چالش‌های مهم آموزش عالی کشور را مولفه‌های هویتی دانشگاه از منظر سرمایه اجتماعی دانست و اعلام کرد: آیا انتظار جامعه از دانشگاه مانند انتظار دولت از دانشگاه است، از منظر خانواده‌ها مولفه‌های هویتی دانشگاه چیست. عدم همخوانی این مولفه‌های هویتی باعث تضاد انتظارات می‌شود.

وی افزود: یکی از مطالعات مهمی که در آموزش عالی کشور می‌بایست صورت بگیرد عدم توازن نظام عرضه و تقاضا است هم اکنون دو مدل نظام عرضه و تقاضا وجود دارد که هردو نامتوازن هستند اولی عرضه ‎ گرائی در گسترش آموزش ‎ عالی به جای تقاضا محوری است و دومی کاملاً عکس آن است که سیطره تقاضای اجتماعی بر اجرای طرح توسعه هدفمند آموزش عالی است که این عدم توازن باعث ایجاد مشکلات گوناگونی می‌شود.

رئیس موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی عدم اجرای کامل احکام قانونی برنامه‌های توسعه را از دیگر مشکلات دانست و تکلیف قانون در خصوص سهم علم و فناوری از تولید ناخالص داخلی در برنامه‌های مختلف معطل می‌ماند.

وی یکی دیگر از چالش‌های مجموعه نظام علم و فناوری کشور را حوزه دیپلماسی علم و فناوری دانست و عدم کنشگری هدفمند و ضعف در تعامل با محیط‌های ملی و بین المللی، مصرف ترجمه‌ای بجای مصرف خلاقانه و نوآورانه، ضعف در توسعه همکاری‌های علمی و بین المللی را از مصادیق این چالش برشمرد و با مرور تحولات حوزه آموزش عالی کشور و بیان توفیقات، پیشرفت‌ها و دستاورد‌های انقلاب اسلامی در حوزه آموزشی، برخی از مهمترین چالش‌های وضع موجود آموزش عالی کشور را این گونه بیان کرد: مهاجرت نخبگان علمی، تاثیر سوء توسعه نامتعادل اقتصادی اجتماعی بر تحولات علمی، شکاف میان اجزا و عناصر اکوسیستم علم و فناوری و نوآوری و عدم اجرای کامل احکام قانونی درخصوص سهم علم و فناوری از تولید ناخالص داخلی.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار