برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژیهای روز با ما همراه باشید.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصهای از آنها را میتوانید در ادامه مرور کنید.
یک استارتآپ فرانسوی باند زخمی ساخته که میتواند به پزشکان کمک کند تا از راه دور وضعیت زخم بیمار را رصد کنند. این باند که حاوی گرافن است برای کنترل زخمهایی نظیر زخمهای مزمن بسیار مفید بوده و همچنین به دلیل خواص آنتیباکتریالی گرافن، به بهبود سریعتر زخم نیز کمک میکنند.
بنابر اعلام دبیرخانه چالشهای نوآوری و فناوری نانو، مهلت ثبتنام در چالشهای نوآوری نانو با عناوین «افزایش مقاومت برشی لایههای پلیمری در دستکش ایمنی» و «بالا بردن مقاومت لایه پلیمری در مقابل حرارت در دستکشهای ایمنی و محافظ» تا تاریخ ۱۵ اردیبهشتماه تمدید شد.
حبیب ابراهیم پور رییس پارک علم و فناوری اردبیل از طراحی و ساخت ربات جایگزین پرستار برای اولین بار در خاورمیانه توسط یک شرکت دانش بنیان در این پارک خبر داد و گفت: این ربات از قابلیتهایی نظیر اتصال به اینترنت وایرلس، میکروفون و بلندگو، فرمان پذیری از طریق کامپیوتر و موبایل، تبسنج لیزری، حمل دارو و غذا و ارتباط صوتی و تصویری آنلاین برخوردار است.
نتایج پژوهشی که اخیراً توسط محققان انجام شد توانمندی برنج طلایی در کمک به حل بحران کمبود ویتامین A را تائید کرد. این محققان با استفاده از فناوری ویرایش ژن کریسپر موفق به تولید برنج طلایی با مقادیر بالای بتاکاروتن شده اند. رویکرد آنها راهبردی موثری در بهبود مهندسی ژنتیک برنج و سایر محصولات زراعی ارائه میدهد.
معمولا اختلالات سلامت روانی از جمله افسردگی و اختلال استرس پس از یک واقعه بد با سطح غیرطبیعی هورمونهای استرسزایی مثل آدرنالین و کورتیزول همراه است. از این رو، مهندسان موسسه فناوری ماساچوست یا MIT ذرات نانومواد مغناطیسی را ساختهاند که میتواند غده فوق کلیوی را برای تولید بیشتر این هورمونهای استرسزا تحریک کند تا مانع افسردگی یا از بین رفتن سلامت روانی افراد شود.
علی وحدت رییس صندوق نوآوری در مورد جزئیات تسهیلات حمایتی این صندوق از کسب و کارهای زیان دیده بر اثر شیوع ویروس کووید-۱۹ گفت: این تسهیلات تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان برای کسب و کارهای کوچک و متوسط با نرخ ۹ درصد در اختیار شرکتها قرار میگیرد. این تسهیلات با پایش وضعیت فعالیت و اشتغال شرکتها طی ۶ ماه پرداخت خواهد شد. بعد از آن ۶ ماه جهت بازیابی توان شرکتها تنفس داده میشود و تسهیلات طی یک سال بعد به صورت اقساطی بازپرداخت خواهد شد. شرکتهای دانشبنیان و شتابدهندهها برای دریافت تسهیلات به سامانه غزال مراجعه کنند.
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از راهکارهای فناورانه و ایدههای نوآورانه استارتآپها علیه بیماری کرونا حمایت ویژهای میکند. در این طرح قرار است خدمات مورد نظر توسط «صندوقهای تامین مالی و جسورانه»، «شتابدهندهها مراکز نوآوری مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری» و «شرکتهای ارائهدهنده خدمات به استارتاپها» ارائه شود.
با ارائه مقالهای از سوی پژوهشگران در نشریه ACS Nano یک روش بالقوه و دقیقتر برای شناسایی ویروس کووید ۱۹ با استفاده از سنجش گرمانوری پلاسمونیک ارائه شد. این گروه تحقیقاتی، پیمایشگری از جنس DNA ساختند که میتواند توالی ویژه RNA ویروس کووید ۱۹ را شناسایی کرده و آن را به نانوذرات طلا متصل کند. زمانی که بخشی از ژنوم ویروس به این سیستم وارد شود، RNA ویروس به مکمل خود روی پیمایشگر DNA متصل میشود.
شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری از سال گذشته یارانه خرید تجهیزات آزمایشگاهی از نمایشگاه را بیشتر کرد. در این طرح مقرر شده است که یارانه مراکز دولتی عضو شبکه که جزو رتبههای یک تا صد در سال جاری بودهاند، مشمول افزایش ۱۵ درصدی یارانه میشوند. همچنین مراکز دولتی عضو شبکه که در رتبه بالاتر از صد قرار گرفتهاند، برای خرید همه تجهیزات سطح یک و دو عرضهشده، از ۱۰ درصد یارانه بیشتر بهرهمند میشوند و مراکز خصوصی عضو شبکه هم که در صد رتبه اول شبکه آزمایشگاهی در سال جاری قرار دارند،۲۰ درصد یارانه بیشتر تا سقف ۶۰۰ میلیون ریال دریافت میکنند.